Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後
~清談館~>已故ATV 「到最後都走數…下個執笠電視台,緊接即播瞬間看○頭」
T.K. 11:00 AM 03-26-15
3/31執又唔係4/1執
歌絲˙暮斯 11:00 AM 03-26-15
咁樣對十四億人開玩笑絕對係恥辱
T.K. 11:02 AM 03-26-15
恥從何來?亞視呢廿年有架咩?
mikemike 11:04 AM 03-26-15
真係執咗先好信
捲毛老爺 11:12 AM 03-26-15
我地有請 小鳳姐
david 11:27 AM 03-26-15
真係收皮O既話,O的借糧仲可唔可以去破欠追薪?

留名等睇簽佐欠單O既第一輪就被追債.../
pet3 11:37 AM 03-26-15
作者: flpchoho:
無線令願比錢亞視繼續吊命總好過佢執
亞視只要咁樣hold死個牌繼續衰落去無線就已經好開心了
唔係的話
王生再入紙申請牌照

上次就沒有因為本地存在5間電視台爭太大的理由可用了
雖然還是有一男子因素可用
凍檸茶 11:51 AM 03-26-15
【亞視末路】買家全卻步 王征預料月底「執笠」

亞視陷入財困「執笠」危機近半年,主要投資者王征終於開腔,他接受內地財新網訪問時形容亞視命運「氣數已盡」,透露上週六(3月21日)最後一個「白武士」,已正式回絕出資拯救亞視。他預料「有着58年歷史的亞洲電視台很可能將於本月底關閉」。

王征表示,整個盛氏家族在亞視上前後共投入20.5億港元,其中2.5億港元為黃炳均所持有的52.4%的股權,另有18億港元是王征債務。王征急於尋找買家,1月份提出將債務「打五折」,減至9億港元。他透露曾有兩位「白武士」分別出價2億及3億元,他說:「這樣的價格對我來說完全沒有可操作性。」

王征於訪問中指,早於2013年8月通訊局裁定他干擾亞視運營,罰款100萬元,將王征堂弟、盛家在亞視的代表人盛品儒逐出管理層時,家族內部已有人提出停止「支援」亞視,開始尋找買家,「但我個人固執己見繼續以每月一兩千萬的資金維持亞視」。

王征又透露:「如果牌照都沒了,亞視的價值就基本上沒有了。」王征認為政府應該為亞視續牌,「之前沒有不續的先例」。
由手機版發出
>>>>>劉伯<<<<< 11:52 AM 03-26-15
你一日唔貼個"封"字我都唔信囉, OK?
遊戲怪 12:01 PM 03-26-15
係間公司比高層搞死 其實佢重覆又重覆咁播舊片已經係死証~
呢間台真係黑仔 每次換老細都係D狐寒既老闆 又要大制作
IDGAF 12:22 PM 03-26-15
唔信佢咁易摺…

RTHK開咗電視台同HKTV開咗個網絡電視台,
ATV先連糧都出唔到…
但KEEP到不死精神,
唔通要有線同埋PCCW果兩個免費台正式開台,
ATV先可以完成歷史任務?
gmcustom 12:45 PM 03-26-15
作者: pet3:
唔係的話
王生再入紙申請牌照

上次就沒有因為本地存在5間電視台爭太大的理由可用了
雖然還是有一男子因素可用
上次就係本地只可存在4間電視台,競爭太大
分析一男子因素後,依家證明只可存在3間電視台,競爭太大

龍門任我擺 飄移境界
尼路 12:48 PM 03-26-15
cctvb重唔出手?
鈴蘭 12:56 PM 03-26-15
亞視有無牌1137都唔會有架啦
亞視無左個牌佢地一樣可以話個市場有潛在玩家有人有排係有競爭出現緊
Hunter 01:07 PM 03-26-15
阿周50幾年歷史, 大把劇集可以賣, 怕咩
就算賣哂劇集都無問題, 天價賣埋新聞報導
反正日日都仲有新聞報導, 做一日賣一日, 長做長有

再唔係叫行政會議拍板通訊局買阿周
每戶人每月交$180電視維持費
長遠會帶來香港利益, 機不可失
真十人€ 01:48 PM 03-26-15
係4月1號,會睇到亞視新聞報導亞視結業?
大覺屋師真 01:52 PM 03-26-15
我樂觀d,買定香檳先
碧克 02:17 PM 03-26-15
作者: Hunter:
阿周50幾年歷史, 大把劇集可以賣, 怕咩
就算賣哂劇集都無問題, 天價賣埋新聞報導
反正日日都仲有新聞報導, 做一日賣一日, 長做長有

再唔係叫行政會議拍板通訊局買阿周
每戶人每月交$180電視維持費
長遠會帶來香港利益, 機不可失
賣晒啦,之前已經套現左一大堆,大部分都係燒山個仔同TVB買左,而家有價值既劇集播映權應該冇乜剩
knight-philip 02:17 PM 03-26-15
作者: 尼路:
cctvb重唔出手?
作者: :
http://orientaldaily.on.cc/cnt/enter...00282_030.html
2015年3月23日 (一)
無綫擲1700萬幫亞視續命

正面臨財困危機的亞視,早前竟在死線五分鐘前成功續牌,原來亞視之所以成功化解「劫數」,是無綫以一千七百萬元買下亞視王牌劇集,更擁有其海外獨家版權。而無綫將成立粵語片台,頭炮將播出在亞視買下的粵語長片,至於其他劇集則仍在計劃中。
因為之前看到這個
所以見到亞視說會執我真的一整個...

還是說方向報報假新聞?
還是說那1700萬全部穩入王征袋?
凍檸茶 02:25 PM 03-26-15
花姨宮雪花今日接受《蘋果》電話訪問,透露幾日先至聯同亞洲會與王征飯聚,當時王征暗示自己已無話事權。花姨又憶述席上情景:「佢(王征)望住我眼睛話﹕『我嚟咗五年,我覺得好遺憾無好好地,捧我,即係花姐,無發揮我作用。我從你眼睛入面,睇到你花姐嘅眼神,你仲係好單純,好天真。』」

王征指上周六最後一個「白武士」已正式回絕出資拯救亞視之意向,王征自知亞視命運「氣數已盡」,決定放棄最後掙扎,但「六合彩之子」蔡國威就直指「有人企硬個價」,令人退避三舍,對此花姨謂:「兩、三億對佢(王征)嚟講太低出手,好佩服佢魄力,有人話攞到兩、三億都好,咁佢真係可以唔傾呢個deal,係做大生意人嘅魄力、人格魅力,無視呢個錢,我情願唔要喇。從呢點嚟講好我好佩服佢。」

花姨最後謂:「我讀嘅澳洲工商管理碩士,百思不解呢啲白武士點樣評估亞視資產?王征先生投資二十幾個億。兩、三個億就算連還俾小股東蔡老闆(蔡衍明)嘅錢都唔夠。呢個出手太低了,亞視到今天有種被落井下石嘅感覺。我相信王征老闆寧可站着死,也不願跪着生。」
由手機版發出
J+1 02:44 PM 03-26-15
六合童子....會唔會係最忠心嘅一個呢....(至少佢個節目係收視保証
由手機版發出
鈴蘭 03:00 PM 03-26-15
你投放20億落舊屎度
舊屎就唔會變左值20億架喎
呢個已經唔係工商理論,係基本邏輯........
你投放100億落一件爛橙度發現無辦法令佢變成一個靚橙
而家想賣番走個橙,你要求買家去睇你投放左100億落去而唔係睇個爛橙本身既價值?
真!DC 03:06 PM 03-26-15
個個月燒千幾萬送都唔要啦
由手機版發出
碧克 03:14 PM 03-26-15
其實最大問題係買家唔知會唔會因為呢幾年atv咁既表現導致之後無法續牌,機會絕對唔細.
如果真係確定冇得續,新買家所有投放於atv既資金幾乎肯定會蝕晒.就算係阿爺叫到,邊個會咁蠢白白掉幾億落海?
遊戲怪 03:15 PM 03-26-15
作者: 真!DC:
個個月燒千幾萬送都唔要啦
由手機版發出
咁既電視質素 唉~算把啦
當買個教訓啦 ~
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後

返回主題版面