Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-28-09, 11:24 PM   #26
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: Master 查看文章
即係會唔會覺得其他人唔知點諗
自己會有難為情的想法, 所以就唔想女朋友送禮物給你?
睇下送咩啦~! 間尺~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:29 PM   #27
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
好多時男女感情好起上黎, 邊個有帶錢出街就邊個比住先
都不分你我, 有咩好介意
做女仔果個都唔介意咯
如果你話介意比人以為你食軟飯, 其實同時個女仔都有可能被誤認為包養小白臉........

Lost In Paradise

此篇文章於 08-28-09 11:48 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:31 PM   #28
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
恕我直言
會care呢d野既人只係小朋友
會計較
若果已經當對方係伴侶, 根本唔使理其他人點睇
就算真係食"拖鞋飯"又如何?
對方唔mind你又有乜理由要care其他人呢?
當然, 我絕對唔鼓勵食軟飯

舊 08-28-09, 11:50 PM   #29
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: lauchai 查看文章
恕我直言
會care呢d野既人只係小朋友
會計較
若果已經當對方係伴侶, 根本唔使理其他人點睇
就算真係食"拖鞋飯"又如何?
對方唔mind你又有乜理由要care其他人呢?
當然, 我絕對唔鼓勵食軟飯
但係如果gf送高達比我, 我真係會痴~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 12:05 AM   #30
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: KIM 查看文章
但係如果gf送高達比我, 我真係會痴~
你送番隻老虎俾佢囉

舊 08-29-09, 12:14 AM   #31
麥C
God of Gamer
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
我之前女友試過送衫比我
一次太細
一次粉紅色
我都................冇要......lol

舊 08-29-09, 01:13 AM   #32
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
其實有d極端情況既。
有人試過同我講,織條粉紅色既頸巾俾我~
問我,如果佢夠膽織我夠唔夠膽收

講真,我覺得淨係佢肯織頸巾俾我呢份心意都已經夠我鼓起勇氣當眾收同當眾戴。

至於上文提起衫呢方面
其實我都遇過,而且仲要係it-_-
問心我自己對衣著一向都好hea,冇乜要求。
當佢俾件衫我試完之後想俾錢個陣,真係有d唔好意思,因為好似搞到佢要擔心埋我起居飲食咁-_-
不過諗深一層,呢份都係佢既心意,所以我心領(其實兼埋實領)

至於所謂軟飯疑雲,其實好似樓上話齋,人地唔識你,佢點諗你控制唔到,亦根本冇所謂
因為只要你地兩口子明白兼接納現時狀況就ok。
我認為,除非有人好惡意咁用『食軟飯』三個字去攻擊你(而事實上最近我亦都試過俾人咁樣惡意抽水,差d想打佢咁濟),我覺得樓主亦無需咁擔心。

舊 08-29-09, 07:25 AM   #33
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
就算係食軟飯都唔關人o地事啦

我送完個四千幾o既電話比女友,佢請我食番一餐飯唔通又算食軟飯?

兩個人之間ge事理其它人做乜……何況根本無人有興趣理你
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 05:30 PM   #34
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Master 查看文章
係依兩種情況由女方比錢, 難道大家真係完全唔介意第三者(waiter / sales) 的目光嗎?
自卑心作祟?咁就要問下當初你點解要追佢,同埋你有冇能力買o野送番比佢

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 05:31 PM   #35
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: KIM 查看文章
睇下送咩啦~! 間尺~~~!
大金,睇完你個post我唔知應該話你糟糕好定係我糟糕

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 11:53 PM   #36
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
有咩問題? 成日食飯都係食完我拎銀包~ 之後我叫佢拎去俾錢~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 11:54 PM   #37
vivijai
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
如果佢有心送野比你, 唔收反而奇怪
你係介意最多收完然後搵個機會回禮
我係覺得男女朋友互相送野好正常
vivijai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 03:21 AM   #38
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問問, 樓主拍過拖未架....?

舊 08-30-09, 10:10 AM   #39
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
過時過節我覺得冇乜所謂
不過平時佢話買乜乜乜比我, 我通常都會話唔好

因為我覺得如果我有想要o既嘢, 我想用我自己對手賺返嚟
其實我算唔算係大男人???

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 12:43 PM   #40
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: lumune 查看文章
過時過節我覺得冇乜所謂
不過平時佢話買乜乜乜比我, 我通常都會話唔好

因為我覺得如果我有想要o既嘢, 我想用我自己對手賺返嚟
其實我算唔算係大男人???
小心你第日女朋友會因為咁嬲左你

要知道送到埋黎,你因為唔想收而唔收果下真係好HURT
仲要果個係你女朋友...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 01:02 PM   #41
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
佢見到你鍾意既野買俾你, 你見到佢鍾意既野買俾佢, 大家都係想對方開心, 何必去計呢~ (調返轉你見到佢鍾意既野, 你買俾佢, 佢唔要, 你有乜FEELING? 男女朋友唔係樣樣都要去計, 唔要? 唔通掉左去咩?, 咪玩啦~XD) 當然, 唔係樣樣野都買, 講心意姐~
呢個年代, 唔係一定男仔出晒, 大家都有屋企要養, 都要生活~
食飯之類, 間唔中咪一人出一次, 有乜所謂?

感覺到樓主係好好好大男人, 好要面. but 個時代唔同左啦~XD

此篇文章於 08-30-09 01:06 PM 被 terryskw 編輯。
terryskw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 02:20 PM   #42
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
一半半喇~~~有時都真係吾好意思架~~
好似食飯次次都係佢俾,有時真係吾意思,
又好似送野咁,我買俾佢就冇咩野,但如果佢送就好似吾好意思收,係好想要!!
雖然我男朋友冇咩送野俾我,但我都覺咁好D,
食飯都係佢俾,仲要收佢送GE野真係吾好思意~~~
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:54 AM

手機版 | APP版