Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-15, 12:57 AM   #176
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
Dirty Pair Flash 係咪有2和3, 但TBB無播??
我細個果陣覺得果兩條女好索

因為MAZE☆爆熱­時空而知道咗聖飢魔

疾風無敵銀堡壘我知有OVA, 但TBB無買返來播囉...

我曾經因為護士天使之死搞到心情頹咗......明明隻歌好好聽

邊個台有播妖子有?? 我無印象...

仲有一套唔記得叫乜名, 响閃電FAX機播的, 有一家人同埋三部戰鬥機, 細佬果部的速度係最快

無敵三乘一個結局我無睇到......有無人記得??

同班同學我以前集集追, 但而家又無晒印象......

中華一番動畫係無結局, 完得好突然

戰區88個型男主角最後返唔返到日本?

BLUE SEED有無人記得??
我果陣完全唔明呢套野係講乜春

鬼神童子係咪未完??

tbb有播過吹波糖危機2040, 但我睇完又無野記憶

VS騎士檸檬汽水&40炎有後續,
叫VS騎士檸檬汽水&40炎FRESH, 但變咗露點戲, 無得睇

80日環遊世界(動物版)有無人記得

以前TBB好有heart, 暑假會播亞基拉, 幻夢戦記レダ, 夢次元ハンター ファンドラ, 機神兵団

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:01 AM   #177
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
TVB係有播過吹波糖. 但結局跟本無可能出到街
我都係大個上網睇返結局

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:03 AM   #178
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
吹波糖危機2040最後兩集邊可能係TVB播到

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:03 AM   #179
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
小魔星當時無記播應該都有CUT到野,因為有D位睇果時都明顯唔連戲…縮細爬女體

錄影帶錄左成套無記TV版婚紗小天使,不過之後D帶發左…話說個結局係咪俾無記CUT左尾?只係見到洗白左既女王變返蘿飛走就完左…

同係無記播既動畫,疾風無敵銀堡壘就冇買到OVA黎播,我一直都睇唔到

亞視播天空戰記好似都有播到尾?唔知我有冇記錯

無記播伏魔小王子太SAD…
青蜥蝪知道自己原來係飛龍之後俾王子響分叉路趕走要佢搵返自己同類相認
味方眼球怪打獅身人面女時變成完全體掃場,之後俾獅身人面女一下光飛碟切開兩邊,再生不能
占卜女俾獅身人面女臨死前用蠍尾刺中中毒,唯一救佢方法係俾佢喝蛇髮魔女血,但就會自此變成魔女僕人,最後當然係拒絕便當啦
結尾就係睇住小王子背影,自己孤獨一人好悲傷咁跑去魔女城…完

話時話,無記播既蠟筆王國係咪都有播完?

另外有套唔記得乜名既動,主角係兩男一女(都係細路),女既有條鎖匙響身上,大概係話個世界既精靈被神分為陸地精靈同海洋精靈(好似係為左封住某惡魔,將佢分成兩份),陸地精靈落海會變成泡而海洋精靈上陸地就會變成沙…女主本身都係海洋精靈但因為有條鎖匙所以先冇變成沙
我睇到最未果集係講女主阿媽(海精靈女王)去陸上神殿重建兩種精靈規律令到復活既惡魔半身變成沙,但自己亦都變成沙
有冇人知我講緊乜

此篇文章於 02-25-15 01:14 AM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:05 AM   #180
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Tano 查看文章
講太多日動

三色台美動套"狂歡三寶"有冇結局
有最後一集S5E9。
http://www.imdb.com/title/tt0105941/episodes?season=5

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:06 AM   #181
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: Sam=R 查看文章
返左去日本之後發覺自己過唔番平靜的日子...最終自己走返去......

另...亞基拉唔係亞視播架咩......a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:11 AM   #182
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
亞基拉應該係ATV播,果陣ATV重有播CUT晒野既Crying Freeman(淚眼煞星)

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:15 AM   #183
teealpha

引用:
作者: windart 查看文章
亞基拉應該係ATV播,果陣ATV重有播CUT晒野既Crying Freeman(淚眼煞星)
淚眼煞星亞視第一次播果時媽媽唔俾我睇
舊 02-25-15, 01:16 AM   #184
Sam=R
???

引用:
作者: windart 查看文章
淚眼煞星, 我記得在租帶鋪見過......

舊 02-25-15, 01:21 AM   #185
teealpha

引用:
Dirty Pair Flash 係咪有2和3, 但TBB無播??
我細個果陣覺得果兩條女好索

因為MAZE☆爆熱­時空而知道咗聖飢魔

疾風無敵銀堡壘我知有OVA, 但TBB無買返來播囉...

我曾經因為護士天使之死搞到心情頹咗......明明隻歌好好聽

邊個台有播妖子有?? 我無印象...

仲有一套唔記得叫乜名, 响閃電FAX機播的, 有一家人同埋三部戰鬥機, 細佬果部的速度係最快

無敵三乘一個結局我無睇到......有無人記得??

同班同學我以前集集追, 但而家又無晒印象......

中華一番動畫係無結局, 完得好突然

BLUE SEED有無人記得??
我果陣完全唔明呢套野係講乜春

鬼神童子係咪未完??

tbb有播過吹波糖危機2040, 但我睇完又無野記憶

VS騎士檸檬汽水&40炎有後續,
叫VS騎士檸檬汽水&40炎FRESH, 但變咗露點戲, 無得睇

80日環遊世界(動物版)有無人記得

以前TBB好有heart, 暑假會播亞基拉, 幻夢戦記レダ, 夢次元ハンター ファンドラ, 機神兵団
護士天使唔記得點解佢要自我犧牲囉,好似同D四葉草有關

BLUE SEED佢TV版唔錯,雖然結尾理解唔到,但都好過套OVA,玩太大接受唔黎

NG騎士就好睇,VS騎士就唔啱睇冇睇到

80日環遊世界(動物版)有無人記得 <---暑假八點幾九點播,好難起身睇喎
舊 02-25-15, 01:40 AM   #186
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
借機會問一下個動畫

好多時係復活節時播, 連續兩年播兩次

女主角係個粉紅色"猫女/猫型人", 好似係由實驗室逃走之類

男主角識女主角時係小朋友, 但大個咗之後成為勁槍手, 最好似係要射死女主角咁

場景係西部牛仔之類

可能有難度,
我只記得幾個位, 希望有人識
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:41 AM   #187
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
o個期ATV唔知發咩神經播一堆CUT版成人動...
淚眼煞星,妖子,超神傳說...

舊 02-25-15, 01:42 AM   #188
Sam=R
???

唔講都唔知自己老............

搵到圖

80日環遊世界
La vuelta al mundo de Willy Fog

舊 02-25-15, 01:43 AM   #189
道化師_雪
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
有冇人記得有套
機械人片係走入電腦入面打
部主角機好似白色會變形
有係有個宿敵咁上下
剩係記得ATV播
年代都幾久遠下
有冇人記得叫乜名?
道化師_雪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:43 AM   #190
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: harakuma 查看文章
借機會問一下個動畫

好多時係復活節時播, 連續兩年播兩次

女主角係個粉紅色"猫女/猫型人", 好似係由實驗室逃走之類

男主角最好似係要射死佢

場景係西部牛仔之類

可能有難度,
我只記得幾個位, 希望有人識
呢套?
https://www.youtube.com/watch?v=grPOEN6WZ7I

引用:
作者: 道化師_雪 查看文章
有冇人記得有套
機械人片係走入電腦入面打
部主角機好似白色會變形
有係有個宿敵咁上下
剩係記得ATV播
年代都幾久遠下
有冇人記得叫乜名?
https://www.youtube.com/watch?v=tn0YGJbXkO4
呢套?

此篇文章於 02-25-15 01:49 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:49 AM   #191
harakuma
Game Master

引用:
作者: Rance 查看文章

係係係, 係呢套!!!!!!!

多謝
舊 02-25-15, 02:01 AM   #192
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Leaf 查看文章
你話達爾大冒險有冇可能根據漫畫重製番?
引用:
作者: ayato 查看文章
達爾大冒險播左幾次都係去到佢老豆果度就完鬼左勁嬲...
咪係!!!果時睇睇下到老豆對個仔之後果日就播另一套動畫

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 02:11 AM   #193
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: anyone 查看文章
以前日日睇報紙
為ge係定時錄影個code
G-code?我次次用都遲錄收場....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 02-25-15, 02:13 AM   #194
harakuma
Game Master

如果當年有睇開夜間動畫----星矢既,

除咗好憎等咗一個星期後先話比你聽:"由於節目調動關係....今集......暫停播影....."之外,

當每次睇星矢睇到最精彩之時,

聽到呢首"啦啦啦"時.....

4:30開始

下週再見
舊 02-25-15, 02:18 AM   #195
harakuma
Game Master

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
G-code?我次次用都遲錄收場....
我好好奇想問, 隻GCODE會唔會CUT中間廣告?

以前錄龍珠星矢成日因為太眼訓唔記得PAUSE
舊 02-25-15, 02:21 AM   #196
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: harakuma 查看文章
我好好奇想問, 隻GCODE會唔會CUT中間廣告?

以前錄龍珠星矢成日因為太眼訓唔記得PAUSE
梗係唔會啦

舊 02-25-15, 02:23 AM   #197
harakuma
Game Master

引用:
作者: Rance 查看文章
梗係唔會啦
原來係咁, 仲以為GCODE賣咁貴會好勁
舊 02-25-15, 02:27 AM   #198
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
鬼神童子係咪未完??
鬼神童子有完,星期六播

舊 02-25-15, 02:31 AM   #199
DevilElvis
The One
還我香港!!

想問有套機械人對打,主角機係紅色;

仲有一套D人設好簡單,部機械人係白色埋喺山中,主角用笛招喚

E兩套應該都有結局,係唔知無記cut咗幾多......

舊 02-25-15, 02:48 AM   #200
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
鬼神童子有完,星期六播
閃一下以為超神傳說 .... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版