Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-24-07, 09:33 PM   #126
chandler
God of Gamer
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
吐露港..我成日見慢車o係快線攪後面十幾廿架成串魚蛋咁

老實講,香港冇品車主多,買得起車既金毛又多,的士小巴佬又燥,架車慢少少都一定比人恰,所以架車好重要,唔係要玩快車,不過當的士佬見你慢0.1秒開車就想爬你頭 或者 金毛渣屍域想起步即爬你頭 或者後車見你法定speed行車就死推 o個時你就會發覺架車快少少大力少少係好重要.

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-07, 09:54 PM   #127
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
小巴的士係煩上落客姐...
搵食車係咁架啦...
一日渣10個8個鐘唔煩有鬼....
依D就由得佢啦

最死係D死臭飛...
中線行80一,都要閃晒大燈挑我機...
紅燈停,就嚮晒喉...

最勁果次,夜媽媽去油
準備出油站,就比人嚮呔追住...
當時即刻落車同佢講...
"入油姐...唔使咁呀..."
佢見到我即時灰到走左...
(當時我踢拖,孖煙囪+背心 )

舊 10-24-07, 10:45 PM   #128
chandler
上海之夜的第七章

閣下架車小辣,有白痴挑機唔出奇

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
舊 10-24-07, 10:55 PM   #129
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: seetold 查看文章
果D就抵佢比人CUT啦~

有一次見過架慢車成行線(70+)
係吐路港比架警車跟住
最後去到粉嶺,就比架警車叫左埋一邊~
全程睇住,笑到我傻
有次屯門公路見條肥婆一邊講電話一邊阻快線俾人周b

我信香港買錢七好過買辣車
就算有咩搞到心頭火起都冇咁傷

此篇文章於 10-24-07 10:58 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-07, 12:59 AM   #130
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
香港渣車, 你預人地唔讓多過讓啦

舊 10-25-07, 01:11 AM   #131
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
我成日入機場, 開百2係快線都俾人覺得你阻住
特別係出機場, 一上橋收到80, 仲死多兩錢

行高速. 我最怕就係0的c機打晒燈要cut又唔cut果0的, 收左油放佢上又唔上
有0的最衰既就係一條大直路無拿拿dup車, 一個唔留神真係隊埋去

細路出大路, 我試過差0的同架巴士炒埋一碟
我係慢線準備走, 佢打晒燈同我鬥快想入...如果梗係佢煞車啦...

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-07, 12:11 PM   #132
chandler
上海之夜的第七章

架車條匙唔見左,得番一條,打去問原廠key要2400一條,真痴線,而家一條走天涯算數

舊 10-25-07, 05:53 PM   #133
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
就係唔係我80,佢100.係我80佢8x.快唔到幾多又要cut我線。
最氣頂個次係我同女朋友一齊.去到燈位前全部車停哂.架死大賓係中線.我係左線行緊就停.
去到佢車尾付近.佢先抽出黎.個下我知停唔切.我扭左軚同bu佢.之後用中指 佢.
佢夠膽係下一個燈位,攪低窗x我。仲話"你夠膽行我前面睇下我撞唔撞你!"唔係同女朋友一齊可能真係會落車打人.
當你開電單車.仲要係綿羊仔.你就會遇到好多平時遇唔到既事

引用:
作者: chandler 查看文章
架車條匙唔見左,得番一條,打去問原廠key要2400一條,真痴線,而家一條走天涯算數
你個條係晶片車匙??

另外俾條片大家睇下.
http://www.ibike.com.hk/03_knowledge...k/howclose.mpg
所以我經過路口一定收慢.因為實在太多盲毛.

此篇文章於 10-25-07 06:12 PM 被 機動盜賊首領-電 編輯。
機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-07, 07:02 PM   #134
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章

你個條係晶片車匙??

.
係,晶片係貴咁多? 佢仲話要o係德國運過黎要2 week,我而家搵緊睇出面有冇得配

你揸電單車,有時真係幾難睇見你既 我試過幾次都係cut cut o下最後先拎頭先見真係有架motor o係格離 忍讓o下喇

舊 10-25-07, 07:27 PM   #135
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
就係唔係我80,佢100.係我80佢8x.快唔到幾多又要cut我線。
最氣頂個次係我同女朋友一齊.去到燈位前全部車停哂.架死大賓係中線.我係左線行緊就停.
去到佢車尾付近.佢先抽出黎.個下我知停唔切.我扭左軚同bu佢.之後用中指 佢.
佢夠膽係下一個燈位,攪低窗x我。仲話"你夠膽行我前面睇下我撞唔撞你!"唔係同女朋友一齊可能真係會落車打人.
響殖民星,情況會0岩0岩相反

過大橋時睇下濠x, 三x(伊莎貝拉的母校)班死仔你就會明

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-07, 12:26 AM   #136
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:

你個條係晶片車匙??

另外俾條片大家睇下.
http://www.ibike.com.hk/03_knowledge...k/howclose.mpg
所以我經過路口一定收慢.因為實在太多盲毛.
lee條片, 雖然話架私家車出o左路口, 但佢出o左路口, 望完架藍色車過埋, 搖埋頭, 咁即係話佢停o左係度好內, 架電單車冇理由睇唔到架私家車, 仲要踩行衝埋去...

舊 10-26-07, 10:28 AM   #137
機動盜賊首領-電

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
響殖民星,情況會0岩0岩相反

過大橋時睇下濠x, 三x(伊莎貝拉的母校)班死仔你就會明

可能澳門多人開電單車掛.

引用:
作者: snowman 查看文章
lee條片, 雖然話架私家車出o左路口, 但佢出o左路口, 望完架藍色車過埋, 搖埋頭, 咁即係話佢停o左係度好內, 架電單車冇理由睇唔到架私家車, 仲要踩行衝埋去...
條片係廣告.呼籲d私家車司機睇清楚d.(停得耐代表睇得清楚)
同埋話俾電單車司機知.人地唔係老馮一定見到你。

引用:
係,晶片係貴咁多? 佢仲話要o係德國運過黎要2 week,我而家搵緊睇出面有冇得配

你揸電單車,有時真係幾難睇見你既 我試過幾次都係cut cut o下最後先拎頭先見真係有架motor o係格離 忍讓o下喇
晶片匙出面配唔到掛.如果出面都配到咁用晶片匙仲有乜意義?

我自己都盡量避免同其他車拍住黎行.一係自己開快d.一係慢d.開電單車唔忍仲可以點?撞人咩 撞完自己重傷

舊 10-27-07, 08:11 AM   #138
chandler
上海之夜的第七章

貼愛駒兩張,深深被佢對眼吸引

其實搵車o個時試過分別係mini, e46 同a4

三架試哂架a4正到不得了,mini可以不理,最後考慮屋企人要揸所以都係揀左e46,架a4保養太煩

front view

side view

此篇文章於 11-02-07 04:14 PM 被 chandler 編輯。
舊 11-01-07, 01:07 AM   #139
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: KIM 查看文章
skip:
其實你個車牌係唔係k字頭?
好似見過你幾次....

此篇文章於 11-01-07 01:13 AM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-07, 02:43 PM   #140
機動盜賊首領-電

引用:
snowman
2001年Echo

不破大地
2006 年 Civic

KIM
2002年 標緻206

機動盜賊首領-電

昏迷童子Sleepy
Yamaha GTR125

seetold
Renault cilo

chandler
01年325i +/- 波

補返d資料.
現在坐駕.
01年鈴木skywave.an400

舊 11-03-07, 02:38 PM   #141
chandler
上海之夜的第七章

(星島日報 報道)「停車熄匙」或不再只是一個口號,政府昨發表諮詢文件,建議立法規定所有車輛,在全港不分地區、時段、季節,停車就要熄匙,否則定額罰款三百二十元,預計最快會在二○○九年中實施新例。政府僅建議在的士及小巴站正輪候的首兩輛車、正在向前駛動的小巴或的士車龍等,小量情況可獲豁免,其餘業界提出的高溫、低溫期豁免等,都不獲採納。各個政黨普遍支持建議。

...

環境局提出,汽車每日空轉引擎十分鐘,一年平均耗油量足達一百公升,以每公升十四元汽油費計,每年便浪費一千四百元,又指空轉引擎可加快引擎零件損耗。政府消息人士深信,停車熄匙將可為營業車司機節省大量成本。當局又提出,空轉引擎會較行車時引擎,造成較多污染物排放,由兩成至十三倍不等

到09年先立法,有排

舊 11-04-07, 06:38 PM   #142
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
(星島日報 報道)「停車熄匙」或不再只是一個口號,政府昨發表諮詢文件,建議立法規定所有車輛,在全港不分地區、時段、季節,停車就要熄匙,否則定額罰款三百二十元,預計最快會在二○○九年中實施新例。政府僅建議在的士及小巴站正輪候的首兩輛車、正在向前駛動的小巴或的士車龍等,小量情況可獲豁免,其餘業界提出的高溫、低溫期豁免等,都不獲採納。各個政黨普遍支持建議。

...

環境局提出,汽車每日空轉引擎十分鐘,一年平均耗油量足達一百公升,以每公升十四元汽油費計,每年便浪費一千四百元,又指空轉引擎可加快引擎零件損耗。政府消息人士深信,停車熄匙將可為營業車司機節省大量成本。當局又提出,空轉引擎會較行車時引擎,造成較多污染物排放,由兩成至十三倍不等

到09年先立法,有排
lee條例對普遍私家車我諗冇乜所謂
對d的士佬我諗就棘手d

舊 11-06-07, 01:40 PM   #143
機動盜賊首領-電

引用:
lee條例對普遍私家車我諗冇乜所謂
對d的士佬我諗就棘手d
大熱天的話.可能d私家車司機寧願周圍兜都唔停車

舊 11-11-07, 01:39 PM   #144
jlai
下一站 南美....

係依家0的人慣晒開冷氣0者
早十幾年, 0的小巴呢個時間都熄冷氣開窗
依家? 開足365日, 唔開都俾人鬧

我地祖國係停車熄匙發揮都唔知幾好
的士佬排隊係熄左車之後推前/後架車的
邊有咩撻車傷車呢樣野
乘客上車先開冷氣, 咪一樣係咁

舊 11-11-07, 11:57 PM   #145
seetold
真貧窮堅冇錢....

近排貝殼油站有得換法拉利車仔
唔知大家有冇換...(360/enzo)
不過要入300v能量+$15先有得換...
搞到第一次去入貴油...
不過v能量真係好力好多...

舊 11-12-07, 01:14 PM   #146
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: seetold 查看文章
近排貝殼油站有得換法拉利車仔
唔知大家有冇換...(360/enzo)
不過要入300v能量+$15先有得換...
搞到第一次去入貴油...
不過v能量真係好力好多...
ok喎,架車有冇tomy玩具車仔既質素? 門可唔可以開?

舊 11-12-07, 01:16 PM   #147
jlai
下一站 南美....

引用:
ok喎,架車有冇tomy玩具車仔既質素? 門可唔可以開?
膠來的
琴日入油果時個姐姐都問我換唔換
篤左佢一下之後我話唔要...

舊 11-12-07, 02:24 PM   #148
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: jlai 查看文章
膠來的
琴日入油果時個姐姐都問我換唔換
篤左佢一下之後我話唔要...
可以慳番15蚊同入貴油既錢

舊 11-12-07, 04:02 PM   #149
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
貼愛駒兩張,深深被佢對眼吸引

其實搵車o個時試過分別係mini, e46 同a4

三架試哂架a4正到不得了,mini可以不理,最後考慮屋企人要揸所以都係揀左e46,架a4保養太煩

front view

side view
嘩~~咁快就換左架寶馬
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-07, 09:40 PM   #150
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: Hidekii 查看文章
嘩~~咁快就換左架寶馬
架野真係幾正,雖然唔快,但我睇番書0-100都有7.1秒,唔知係咪作大

雖然係01年,不過外表內籠都好新,有八成新,電子野壞左個check o太氣既sensor,長著,不過知道呢個係老馬通病所以都唔去理佢,換一個要幾千蚊幾年壽命,唔值.

一架好車

論壇跳轉

現在的時間是 10:04 PM

手機版 | APP版