Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-18, 09:14 PM   #601
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: fortel 查看文章
點解屎老屎忽硬係咁抗拒新人用同自己唔同方式入坑既姐,玩go入坑到底有乜鬼野問題? 我玩pk go識到一班朋友,十個九個都因為go既關系而出機買game,遊戲唔係越大眾越好咩 點解係都要搵自己由舊時玩過正傳而狂插go / let's go搵優越感姐

出game要成本,多人買let's go收入多左唔係對打後既開發更好咩? 反正let's go 本身就唔係話正傳,到去到正傳都改到咁"簡化"再插都唔遲啦,何苦要針住呢let's go

玩game都係求開心,岩玩未玩,唔岩玩未放左佢、收埋佢囉。

始終都係果句,世界唔係圍住"你"而存,你唔岩玩唔代表全世界都唔岩玩,反之亦然
如果發表不滿和唔認同LG的言論,就係"老屎忽"、"抗拒新人用同自己唔同方式入坑既姐"、"搵優越感",你現在 仲更加霸道和一言堂喎

另外,話等到2019正傳,先批評,更是荒謬。 現在,不發表針對LG的短處,2019正傳被LG化只會更加嚴重。

玩遊戲求開心,所以更加要發表批判性意見,來捍衛作品的質素。
每個人都應該有獨立於他人的意見,而唔係一味隨波逐流 跟隨"世界","你"選擇跟隨你所謂的"世界",是"你"的自由。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 09:18 PM   #602
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
普通版先不低買...350一手...d人二手放300...
咁我情願入埋個波, 多一種玩法...自high下...
你嘅選擇,好合理
同時,我亦都認同普通版300至350,不抵買
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 11:11 PM   #603
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
玩過正傳覺得唔好玩=正常
未玩過正傳覺得好好玩都係正常嘅(呢班人嘅想法等同我地岩岩接觸舊版,雖然無野戰,又單調,不過入門玩家最直接體驗到pm嘅魅力)

所以,我個人唔抗拒有新人加入,
至於遊玩性同個人感覺,好遺憾老任選擇新人優先的態度
所以兩邊都唔需要再爭論,認為舊粉嘅「你」(包括我)老任其實己經選擇咗之後緊嘅市場計劃,接唔接受都好,都要收貨

至於新玩家,歡迎你亦恭喜你,你喺老任嘅重點培養對象,岩玩就繼續投入pm世界吧
呢家大家爭論嘅地方唔喺世界為邊個而轉,要喺老任的確為了一部分人而轉,所以,希望大家可以接受自己嘅身分同角色,
正傳我個人都期待,如果到時新舊粉都玩得開心,喺最好嘅結果
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-18, 12:41 AM   #604
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
即係咁,講到簡唔簡化,隔離就有人做比較
然後我唔信今次大亂鬥會少人入坑

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 01:43 AM   #605
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
請問日版係咪可以轉中文?
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 10:50 AM   #606
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
其實有冇人好似我咁有玩開正傳, 都覺得今集好玩架?

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 11:44 AM   #607
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 衰仔包 查看文章
請問日版係咪可以轉中文?
國際版來的, 一開波就要選定...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 11:46 AM   #608
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lineage19 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
其實覺得不好玩係因為覺得太易....
如果你玩PM個PVP本身不是勁...
你會覺得呢代好正...

但佢沒左野戰...變相升級其實好重複...
不斷係咁捉怪...有時覺得好煩...
所以佢個波就有吸EXP功能
舊 12-10-18, 12:33 PM   #609
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:

引用:
其實覺得不好玩係因為覺得太易....
如果你玩PM個PVP本身不是勁...
你會覺得呢代好正...

但佢沒左野戰...變相升級其實好重複...
不斷係咁捉怪...有時覺得好煩...
所以佢個波就有吸EXP功能
都唔易嫁,好似今集犀牛滾動岩最初好多人同版友一樣睇死無特性2個4倍無用,但環境話我知除非你先讀到會換出黎4倍打落去,唔係既話其實好坦克好難磨(4倍物攻打落去都唔係一確),唔理單打一定雙打,基本上你每2場都總會有其中一隻(無既就只係換左三化石,又係唔易打)
係比正傳簡單左,但環境唔同、可習得改變,記錯野/估錯都好易一樣被反殺
不過只有153+阿羅拉+新手向,肯記少少基本野新手應該唔會俾人一兩隻炒六隻,新手玩正傳,人地老手一隻Y鳥土地雲已經可以秒曬

野戰咪又係不斷農同一隻怪升努力值

不過呢集收集色違唔難,比較有心機農齊色違圖鑑,而且官方話未來會有銀行(但唔知會唔會對應8代正傳定為未來LG2代開定路),如果出下集而你可能會買,咁農定無壞

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)

此篇文章於 12-10-18 12:36 PM 被 zzzdx 編輯。
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 01:19 PM   #610
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: zzzdx 查看文章

野戰咪又係不斷農同一隻怪升努力值
就係玩慣左以前, 要一時改變要少少時間...有時好悶會玩到訓左覺...
以前野戰都可試下招...玩下搭配...
而加變左要NPC先得, 機會少左...
不過明雷撞怪好好多...見到有咩o岩先去捉~
舊 12-10-18, 01:30 PM   #611
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:

大有人在,我玩開唔玩個体努力值,只儲圖鑑,由黃版玩到黑白白金,半個輕玩家,只求打機開心。
今集我會當係探險隊,pokemon彈珠果d split out同時可以重回初心 XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 01:42 PM   #612
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
大有人在,我玩開唔玩個体努力值,只儲圖鑑,由黃版玩到黑白白金,半個輕玩家,只求打機開心。
今集我會當係探險隊,pokemon彈珠果d split out同時可以重回初心 XDDD
由手機版發出
講起探險隊,上一集都無咗感覺,當初藍隊好好玩架
個人感覺探險隊同Pm相性幾好
信長佢又無再出,
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 03:55 PM   #613
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:

我正是呢種人。
我比較著重於體驗冒險過程。

舊 12-10-18, 09:30 PM   #614
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
國際版來的, 一開波就要選定...
哦,即係任何版本一開始都可以選擇中文黎玩?
由手機版發出
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 11:02 AM   #615
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
哦,即係任何版本一開始都可以選擇中文黎玩?
由手機版發出
係呀...一開波就要選好語言...不可中途改...
不過正常都係買日版中文版啦....
舊 12-20-18, 12:03 AM   #616
HM

註冊日期: May 2007
打晒兩周目,集齊151了
Master Trainer同Red太農,決定放棄
不過放棄佢地,其實又無乜好做
結果以RPG黎講,今次耐玩度真係唔得
至少加番FRLG既7島都多野做好多
都係番去玩HGSS算
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 08:50 PM   #617
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: HM 查看文章
打晒兩周目,集齊151了
Master Trainer同Red太農,決定放棄
不過放棄佢地,其實又無乜好做
結果以RPG黎講,今次耐玩度真係唔得
至少加番FRLG既7島都多野做好多
都係番去玩HGSS算

Red唔會太農吧,只係過到6件大師已經出現,把神獸+幻獸+百變怪任何6款升到LV90再搵大師對話就自動過唔洗打,LV90刷一陣吉利蛋已經有

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 09:23 PM   #618
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
然後比卡超/伊貝master都係送ge

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-19, 10:29 AM   #619
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://dengekionline.com/elem/000/001/879/1879040/

ポケモンが11月16日に発売したNintendo Switch用ソフト『ポケットモンスター Let’s Go! ピカチュウ・Let’s Go! イーブイ』の体験版を配信開始しました。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-20, 08:26 PM   #620
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
呢排武漢肺炎疫情間接推高咗NS主機銷量,
唔知係咪因為Game舖要食死貨先拎到主機,
我見幾間Game舖都有堆連Pokeball Plus版的Pokemon: Let's Go, Pikachu and Eevee,
賣$229-$299左右。

見個評價唔差,個Pokeball Plus又對應到手機版Pokemon GO都買返。

(估唔到跟波條USB-C線都有Nintendo人logo咁趣致!)

https://www.youtube.com/watch?v=dqd8NQpRC-A

此篇文章於 12-06-20 02:53 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-20, 03:59 PM   #621
知世公主

註冊日期: Jun 2009
好想佢重制埋城都地區以外 出ns啊

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-20, 04:55 PM   #622
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 知世公主 查看文章
好想佢重制埋城都地區以外 出ns啊
然後畀小茜既大奶罐再輾壓多次⋯

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版