Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-18, 04:07 PM   #1151
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
其實幾靚,你地審美觀唔好得個露字

佢講到明唔再更新都要因為要配合大亂鬥(加個發賣一周年為名)而更新
我都覺幾靚,2D果張唔好睇 (始終都係用PS 夾硬改),入到GAME真係幾靚
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-18, 05:01 PM   #1152
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
其實幾靚,你地審美觀唔好得個露字

佢講到明唔再更新都要因為要配合大亂鬥(加個發賣一周年為名)而更新
唔係露唔露淫唔淫既問題
係見到隔離sony咁樣真係會驚
驚長遠黎講尺度要收緊,再引申落去就係表現同創作自由

不過問過玩開大亂鬥既人
純粹係老任想大亂鬥合家歡而唔係15禁先特登改
應該唔影響日後政策

同埋學你地講
修正左都仲叫有美感
唔係好似sony果d改到唔見得人
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-18, 05:10 PM   #1153
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-18, 05:21 PM   #1154
HM

引用:
作者: seed2005 查看文章

可以自己轉
舊 12-01-18, 06:16 PM   #1155
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
冇黑絲質感,似緊身褲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-18, 07:58 PM   #1156
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
冇黑絲質感,似緊身褲
條裙累事,如果係貼身修腳款就會好feel好多
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-18, 11:36 PM   #1157
HM

http://ニンテンドースイッチ速報.com/software/xen...consideration/

大件事了
舊 12-29-18, 09:23 PM   #1158
HM

推一推舊文,經過一年之後...
我終於都抽到KOS-MOS啦!!!!!!!!!

希望下次改改佢唔好咁憨居
舊 12-30-18, 12:15 AM   #1159
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
近期先正式開始玩,買就買咗好耐,果條開concert嘅quest真係攞命,淨係果度都N咁多個鐘(仲未完)。

抽Blade真係抽死人,我一周目仲未肯完係想抽晒可抽嘅先,二周目先抽其他,KOSMOS難抽到死(仲未抽到),睇人寫得0.1%。係差佢我其他都抽晒,已經過咗200個鐘。

舊 12-30-18, 12:25 AM   #1160
HM

引用:
作者: maskrider 查看文章
近期先正式開始玩,買就買咗好耐,果條開concert嘅quest真係攞命,淨係果度都N咁多個鐘(仲未完)。

抽Blade真係抽死人,我一周目仲未肯完係想抽晒可抽嘅先,二周目先抽其他,KOSMOS難抽到死(仲未抽到),睇人寫得0.1%。係差佢我其他都抽晒,已經過咗200個鐘。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=1372&snA=3711

呢條公式嘛?
你玩左咁耐就無計

不過新手想玩得輕鬆d
可以俾錢買老任個online service
抽之前back up個save落老任server
唔岩結果就dl個save落黎cover原本果個,再由頭抽過

因為頭5隻有保底,一定會出rare
利用呢一點,抽到有KOS-MOS先繼續
當你係保底果隻抽到最難中既KOS-MOS
之後就容易好多
然後次目標就煩到爆既七冰
再之後就揀低機率出現果堆
舊 12-31-18, 04:23 AM   #1161
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:

我個策略同你唔同。 我就開始咗二周目先,因為有一啲二周目限定的神劍,唔想煩一次過二周目解決。

最近玩RDR2,未得閒抽完。

引用:
作者: HM 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=1372&snA=3711

呢條公式嘛?
你玩左咁耐就無計

不過新手想玩得輕鬆d

之後就容易好多
七冰,反而我好早就抽到。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 07:56 AM   #1162
HM

引用:
作者: 1pi 查看文章
我個策略同你唔同。 我就開始咗二周目先,因為有一啲二周目限定的神劍,唔想煩一次過二周目解決。

第5組既幸運兒
我朋友仲要好早就抽到KOS-MOS
而家諗番應該係保底果抽黎
舊 12-31-18, 12:17 PM   #1163
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

其實concert嘅quest不是好難...不斷做10分鐘任務者....
其實KOSMOS不難抽....用齊格+luk+普通核心抽~

引用:

呢條公式嘛?
你玩左咁耐就無計

不過新手想玩得輕鬆d

之後就容易好多
KOS-MOS有保底????
其實不用煩...呢隻game預你爆三次以上...
我自己慢慢玩去到第9章已經抽完...

引用:
作者: 1pi 查看文章

同意...不過一周目抽完可以做任務, 拎多次item~

引用:
第5組既幸運兒
我朋友仲要好早就抽到KOS-MOS
而家諗番應該係保底果抽黎
一切都係機率...
玩過課金game所謂既0.1%...
你就會覺得其實神劍好易...
最緊要係平常心...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 12:29 PM   #1164
HM

抽左一年先有...
希望下集改番唔駛抽

我自己唔太鍾意手遊同課金game,亦唔樂意見到課金game機制帶落黎家用機
老老實實每隻rare blade加入都整個事件咪幾好,開心過抽
舊 12-31-18, 01:09 PM   #1165
charcsc2000
J神哥

引用:
抽左一年先有...
希望下集改番唔駛抽

我自己唔太鍾意手遊同課金game,亦唔樂意見到課金game機制帶落黎家用機
老老實實每隻rare blade加入都整個事件咪幾好,開心過抽
其實我覺得跟返以前咁, 要做d好難既任務或打死某個boss先拎到神劍, 咁樣先顯得每個神劍既重要性...
好似神劍"結"咁...個時睇好sad~
舊 01-01-19, 12:23 AM   #1166
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
確定同gears/saga係完全唔同世界
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 11:32 AM   #1167
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
唔喺扯開話題,可能早年玩得mon hun多,面對國家情報級嘅讀心系統,所以呢隻抽劍都唔算太複雜,你地話勁果啲都叫有
最難喺說服自己唔想要⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 12:43 PM   #1168
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
唔喺扯開話題,可能早年玩得mon hun多,面對國家情報級嘅讀心系統,所以呢隻抽劍都唔算太複雜,你地話勁果啲都叫有
最難喺說服自己唔想要⋯
由手機版發出
無玩屠龍
同人夾好麻煩
鍾意自己靜靜地享受故事
舊 01-01-19, 12:46 PM   #1169
HM

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
確定同gears/saga係完全唔同世界
我覺得係以佐哈魯暴走為分界,產生左一堆平行世界
XG同XS既地球因為佐哈魯暴走而消失左
但XB2既世界好明顯就係經歷巨變之後既地球
舊 01-02-19, 07:56 PM   #1170
maskrider
變身!!!

引用:
之後就容易好多
終於開完concert,Clear 咗一次,連T-elos Re:都抽埋,仲未抽到KOSMOS Re:,隨緣吧。

升晒有嘅Blade去full ring先開始2周目,哈哈哈哈哈。

edit: 原来Advanced New Game啲quest會reset晒,哈哈哈

此篇文章於 01-03-19 01:04 AM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-19, 11:19 AM   #1171
charcsc2000
J神哥

引用:
終於開完concert,Clear 咗一次,連T-elos Re:都抽埋,仲未抽到KOSMOS Re:,隨緣吧。

升晒有嘅Blade去full ring先開始2周目,哈哈哈哈哈。

edit: 原来Advanced New Game啲quest會reset晒,哈哈哈
建議去刷古拉精英蝙蝠....
如果高等就去刷自家牛牛...
盡量用普通和稀有核心...
再加上nso個load save系統....好快就可以抽到kosmos~

此篇文章於 01-03-19 11:22 AM 被 charcsc2000 編輯。
舊 01-05-19, 05:59 AM   #1172
maskrider
變身!!!

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
建議去刷古拉精英蝙蝠....
如果高等就去刷自家牛牛...
盡量用普通和稀有核心...
再加上nso個load save系統....好快就可以抽到kosmos~
264.5個鐘終於抽到KOSMOS Re:,用咗無數嘅core crystal,升埋就放心2周目,哈哈哈!

舊 01-05-19, 03:05 PM   #1173
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
https://www.facebook.com/photo.php?f...2107909&type=3
今晚先拆

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-05-19, 07:38 PM   #1174
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
https://www.facebook.com/photo.php?f...2107909&type=3
今晚先拆

Sent from my iPhone using Gaforum
中間粒核要自己上番黑色,因為佢成件都係透明綠
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-19, 06:37 PM   #1175
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
焰 figure (多大圖)

角度問題影唔到個黑X,但係有,只不過沒有插畫咁明顯

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 01:57 PM

手機版 | APP版