Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-18, 07:10 PM   #126
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Lamsze 查看文章
未到正日前後,而且破壞力都未及以前果d,真心怕仲有災難級未出現
6.X級地震加天燕都吾及以前??

呢隻真堅邪, 日本政府應買起佢!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 08:26 PM   #127
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
三神器封印隻game啦

再搞要陸沉
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 10:29 PM   #128
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: jyeung1 查看文章
6.X級地震加天燕都吾及以前??

呢隻真堅邪, 日本政府應買起佢!!
兩個都唔同地方,風都係擦過北海道,未係直擊

今次4係賣2次災害,唔知關西同北海會唔會有後續
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-18, 12:48 AM   #129
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
都係唔好立亂擺天災嚟講笑
平時連開線D日本player雖然都有打機但異常地靜
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-18, 04:46 AM   #130
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
原來重有人嘅思想會停留係獵巫嘅時代⋯⋯係要將天災同遊戲混埋一講
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-18, 03:16 PM   #131
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
cancel隻game算啦

大阪颱風、北海道地震 日本天災不斷又關《絕體絕命都市 4》事?
https://www.hk01.com/遊戲動漫/232205/

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-18, 06:53 PM   #132
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
正正係有災難先應該出
學下求生知識虛擬演習一下
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-18, 06:55 PM   #133
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
引用:
作者: 真!DC 查看文章
正正係有災難先應該出
學下求生知識虛擬演習一下
由手機版發出
地震來,一秒死去. 日本人有心情玩
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 02:13 AM   #134
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: neo2046 查看文章
cancel隻game算啦

大阪颱風、北海道地震 日本天災不斷又關《絕體絕命都市 4》事?
https://www.hk01.com/遊戲動漫/232205/
D Game媒體食飽飯冇野做,亂咁吹!

PS:其實前幾年已有地質學家講過呢5-6年全球地殼變動好會明顯!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 09:26 AM   #135
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
有危先有機
呢個時候出,打正旗號宣揚求生知識,咁先有腦
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 10:03 AM   #136
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: padage 查看文章
有危先有機
但如果地震有你親朋遇上意外, 你就會玩得唔安落....
好似上次 311 咁... 實在太大單野... 無人想憶起傷痛

舊 09-10-18, 10:37 AM   #137
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: siuj 查看文章
但如果地震有你親朋遇上意外, 你就會玩得唔安落....
好似上次 311 咁... 實在太大單野... 無人想憶起傷痛
咁你仲會打機嗎?
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 11:23 AM   #138
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
咁你仲會打機嗎?
唔係話打唔打機既問題
只係適當時候做適當既事姐

正如當年汶川地震, 有個女仔幾日後係自己 blog 問捐咩野錢, 又咪貪哂... 結果比人在狂插 + 比學校記過

又有人話豆腐渣工程先死咁多人, 起好D 根本就無事... 結果當然又比人在狂插

但佢地兩個係講緊事實姐... 只係走得太前

正如 911 之後, SEGA 唔出 Propeller Arena
311 之後絶体絶命都市4 就出唔到姐

舊 09-10-18, 01:59 PM   #139
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
有危先有機
你見佢今集都收錄齊日字+英字,
就係預左萬一日本又地震,
Sell去外國/亞洲都得嘛!

PS:到底今集4會唔會番行版架??(動漫節2018上都有份Show Demo啦,香港SIE唔會冇打算返行版呀!不過我都訂左,然後同Game老闆講有咩版出先比咩版我算啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 09-10-18, 02:16 PM   #140
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
日本不嬲興自肅
OP出個白鬍子都要自肅
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 02:44 AM   #141
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li

舊 09-20-18, 03:11 AM   #142
mrk

恭喜晒!
終於再有D新內容公開啦!(暫時睇呢唔似會延期或者停售!)

舊 09-20-18, 11:25 AM   #143
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 安安 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/629/1629571/
PS4『絶体絶命都市4Plus』×神戸市消防局のタイアップが決定。救助活動シーンなどよりリアルに表現

https://www.youtube.com/watch?v=ji64_4PHpdI PV第2弾
引用:
作者: mrk 查看文章
恭喜晒!
應該沒有問題了,具教育意義,

因為他們今次聯成 : 神戸市消防局,

PS4『絶体絶命都市4Plus』×神戸市消防局のタイアップが決定。救助活動シーンなどよりリアルに表現

推廣大眾防災應變信息 及 VR MORE 是很有意義加強大眾意識。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 09-20-18 12:13 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 07:21 PM   #144
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: mrk 查看文章
恭喜晒!
天災呢D話黎就黎,你點會睇到

唔通就係因為有外國亞洲版,所以全國風災甘勁,美國都水浸哂?
舊 09-21-18, 01:35 AM   #145
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li

舊 09-27-18, 02:34 PM   #146
hawker

註冊日期: Mar 2005
今次又話譚美巨風又可能横掃全日本……呢隻game又唔知幾時出呢
hawker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 08:20 PM   #147
DanielDaniel

註冊日期: May 2004
依隻game就好似丁蟹校應,10月尾秋天都重有風打。D人又賴佢。
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 11:40 AM   #148
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實日本差唔多年年唔係風災就地震架啦,幾時出都有得賴…

舊 09-28-18, 11:44 AM   #149
aquarius
Game Master

呢個風由沖繩直剷上北海道
成個日本食晒

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 07:10 PM   #150
Lamsze
Crazy Gamer

未開始,又有新風形成了,唔係連吹兩個嘛!?真係死得

標籤
絕體絕命都市4:夏日回憶, 絶体絶命都市4Plus, 絶体絶命都市オフィシャルウェブサイト

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
絶体絶命都市4 -Summer Memories- 発売中止のお知らせとお詫び money 電視遊戲討論版 299 11-26-15 12:05 AM
[ETC] Memories Off l It will appear soon 武藤遊戲 電視遊戲討論版 5 08-19-14 12:46 AM
[PS2] Memories Off #5 encore  神祕人1號 電視遊戲討論版 13 05-19-07 11:04 PM
Memories Off #5 THE ANIMATION 森羅 日本動漫畫討論版 8 03-31-06 10:17 PM
memories off 小明 PC電腦遊戲討論版 88 06-04-05 07:57 PM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版