Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-14, 11:07 AM   #201
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今回真是笑死我了!!番長你也真是活該

不過看到瑪莉的ED得回她一個人,全部回憶也沒有了也真是太……

引用:
作者: money 查看文章
【ニュース】TVアニメ『ペルソナ4 ザ・ゴールデン』BD&DVD第4巻特典映像として、鳴上悠と足立透の新作エピソード「Thank you Mr. Accomplice」が収録決定 http://t.co/81tGzMZQGR http://t.co/Eaf1fJxlnM
還真是將共犯END做出來了?不過說真這個END個人覺得很不合理,不知動畫會否改得合理些
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-14, 07:56 PM   #202
鐵之侍

將雪山鬼故和大家忘了瑪莉連在一起算高明

下回救瑪莉了,剛好下星期也是P4U2瑪莉的DLC推出日呢
舊 09-05-14, 08:33 PM   #203
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
救完瑪莉就完?

舊 09-05-14, 08:34 PM   #204
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
救完瑪莉就完?
都未做情人節
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-14, 08:53 PM   #205
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
下集點睇都係夫妻嗌交

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-14, 08:00 PM   #206
鐵之侍

今次用義經真是型

最後居然GAME OVER還真可怕……不過下回是RELOAD吧?會出竹取姬嗎?
舊 09-16-14, 03:59 PM   #207
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ペルソナ4G
9862 BD
2913 DVD

ペルソナ4 【全10巻】
巻数    初動       2週計      累計     発売日
      BD(DVD)     BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 24,120(*9,245) 26,793(10,752) 29,959(11,410) 11.11.23 ※合計 41,369枚

舊 09-19-14, 01:37 PM   #208
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

忽然囉劍出黎太突然了,今集最大敗筆係呢度....

ざーさん歌うま……ってこれざーさんじゃねえか!
由手機版發出

此篇文章於 09-19-14 04:32 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-19-14, 04:24 PM   #209
利家
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
忽然囉劍出黎太突然了,今集最大敗筆係呢度....

ざーさん歌うま……ってこれざーざんじゃねえか!
由手機版發出
竹取姬嘛
再加上game中番長真係用劍既

今集主角全員persona 進化都第3型態
最後仲有花澤唱ending
A1(定係岸誠二的功勞?)今次真係做得好好

下集仲唔到サクヤ出場?

舊 09-19-14, 04:32 PM   #210
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我夠知game入面同P4U番長係囉劍啦,我打P4U直頭比番長囉劍斬到想叫佢地del呢隻角色啦
但兩套動畫你都無見過番長囉武器 次次都係叫隻Persona放技
忽然見到番長囉劍斬來斬去,睇既人淨係會覺得好搞笑架咋sosad

如果你話P4GA一開始就比幾次戰鬥畫面出黎比大家睇原來佢地係P4GA係囉劍斬再叫P放技既
咁件事唔會咁搞笑囉.....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-19-14 04:34 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-19-14, 07:56 PM   #211
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
隻(?)朱古力表現麻麻,都係GAME入面生動(?)啲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-14, 07:57 PM   #212
鐵之侍

全部人進化究極形態!還有溫泉福利看!

果然P4G動畫版瑪莉完全是正妻格了(雖然不及原版,不過花澤唱的ED也不錯)

終於到最終回,結果又打一次伊邪那美,大慨最後就叫輝夜姬作最後招吧
舊 09-19-14, 10:32 PM   #213
尼路
The One

雖然花澤唱得無咁好,但比較配合個ed……

舊 09-19-14, 10:43 PM   #214
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
不知不覺都快完了,接下來P4U有機會動畫化嗎?應該要先搞完P3吧……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-14, 11:16 PM   #215
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
隻(?)朱古力表現麻麻,都係GAME入面生動(?)啲
無修羅場 得正妻朱古力睇好唔開心

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-19-14, 11:33 PM   #216
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sito 查看文章
不知不覺都快完了,接下來P4U有機會動畫化嗎?應該要先搞完P3吧……
應該等P3做完 再做埋P3Fes 就會開始P4U?

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-20-14, 11:44 AM   #217
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
又係咁,落雨收柴
同樣唔同意番長在動畫版扲刀,原因同上,一開始就無扲,而家感覺好硬生生,寧願用把梳當鎖匙打開瑪麗副棺材好過。
仲有打鬥個陣真係好崩

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 11:08 PM   #218
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 尼路 查看文章
雖然花澤唱得無咁好,但比較配合個ed……
同感,個ED感覺要唱得rock d先好
花澤唱得太溫柔

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-14, 07:59 PM   #219
鐵之侍

X周目終於完結了,最後結論:瑪莉根本是正妻格

希望P4U也能動畫化好了
舊 09-26-14, 08:36 PM   #220
尼路
The One

瑪莉正妻不過去得好快下……

舊 09-27-14, 01:01 AM   #221
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
連菜菜子的兄嫁宣言都cut走,瑪莉完勝
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-14, 01:16 AM   #222
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

呢個最終回非常唔掂 係好多方面都係
講真 佢照原作做就會好神
佢而家最後呢段改到咁根本玩過原作同無玩過原作都會覺得好難睇
特別係番長靠瑪莉一個人就復活呢點我個人非常不滿 明明原作呢段Last神到不得了

而且D作畫實在崩得好跨張 話晒都最終回可唔可以比番D貨黎

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-27-14 01:25 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-27-14, 01:24 AM   #223
團子~o~
Crazy Gamer

動畫版太hardsell瑪莉一個啦,感受唔到其他社群的重要性,亦無預留篇幅給伊邪那美
觀眾不可能從現畫面上感受到她整深夜電視、賜主角Persona的動機及苦心,而家只係覺佢係攪屎棍。

中段開始悠同那美係咁講真相真相,又唔扣番"萬千真言"呢個核心命題,整到個段虛無加中二。

頭幾集、足立個兩話都好唔錯,但結局的節奏、叙事角度真係跌哂watt。

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

此篇文章於 09-27-14 01:42 AM 被 團子~o~ 編輯。
舊 09-27-14, 01:28 AM   #224
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
動畫版太hardsell瑪莉一個啦,感受唔到其他社群的重要性
前面hard sell我覺得問題都唔算大的 正妻化亦都無意見(反正原作都正妻Feel)
但最後真係將番長一年黎既努力囉走晒得番瑪莉神威能就太過火了
而且足立提水講番油站有可疑果封信無左我又係好唔滿意

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-27-14, 01:59 AM   #225
團子~o~
Crazy Gamer

的確漠視左其他老友,第一集在OP都有意無意俾全社群露面,結局就得番核心成員,連Margaret都變得不痛不癢。
索性成個3月20日cut走,用番黎個一日做足一集各社群歡樂回算啦

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:

此篇文章於 09-27-14 02:06 AM 被 團子~o~ 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] 「アルドノア・ゼロ」総合THREAD丨A-1 Pictures+TROYCA制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 984 12-25-16 09:28 PM
[動畫] 新川直司「四月は君の嘘」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 184 07-15-16 04:30 PM

現在的時間是 11:24 AM

手機版 | APP版