Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-11-16, 10:55 AM   #2176
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: JMi 查看文章
你都仲未答到我 點協調
大義協調係無可能
今次臨選前棄選已是奇蹟

所以我早幾版講
雷動呢種方向係對的,細節係可以大加商量調整
當你一大班選民集合埋一股強大力量
就可以「脅逼」你班政權蛋散自己協調先
唔同意協調既,就先於計劃內調走你
但點樣令弱勢、獨立人仕有機會出選必須要想方法解決

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 11:59 AM   #2177
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
http://news.now.com/home/local/player?newsId=192986
葉劉淑儀:朱凱廸不適宜入住立法會

【now新聞台】當選連任立法會議員的新民黨主席葉劉淑儀相信,候任議員朱凱廸確實受到恐嚇,但她認為對方不適宜因此入住立法會。
「佢想去住立法會都反映香港好唔夠地方俾人住。」

家陣係佢有家歸不得嘛...

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 12:50 PM   #2178
T.K.
很黃很暴力

葉劉幾時俾天收?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-11-16, 01:56 PM   #2179
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
什麼人訪問什麼人﹕朱凱廸:要改變不要死亡
http://m.mingpao.com/pns/dailynews/w.../1473531080476

問:投票給你的8萬多名選民,他們可以做什麼?

答:民主不止是吹水,不止是投了一次票便完成。如果你是投了票給我的84,121個選民,其實你是參加了一場有8萬多個同路人的「馬拉松」,當中有二三百個先頭部隊(助選團)跑得比較前。他們會率先在社區內開辦推廣物資和知識共享的「維修咖啡室」或「社區廚房」,吸引其他朱凱廸支持者前來相認,若有需要,大家可以自行決定舉行眾籌來開辦分支。總之各區按地區需要找一些適合的東西來做。我有8萬餘票,我希望最少十分之一人,即約一萬人願意站出來,形成一股新力量,可以一齊改變香港。

如果佢真係帶頭成功的話, 我相信佢真係香港既變革者
民主並唔係一個人就可以成功
而係靠民眾每一個人都要去實質做一D野先可以帶黎改變
唔係投左一票 我授權比你推你出黎 你去做啦 你有8萬幾人支持你呀 加油呀咁就係做左野

講雖然就咁 但真係唔容易

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 09-11-16 02:10 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 02:05 PM   #2180
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 02:52 PM   #2181
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
http://www.localpresshk.com/2015/03/...6%9C%E6%8F%B4/
【是其是 非其非】
工黨議員張超雄與同根社召開記者招待會,要求政府放寬雙非兒童申請綜援的限制。由於雙非兒童申領綜援時,申領者須任該兒童的監護人,並與其同住,不少雙非家長並非香港人,不符有關限制,故該社要求放寬規定。

圖片來源: Window Leong
同根社稱,這些雙非兒童的家長並非香港居民,不符申請資格,要求放寬規定;社會福利署回應指,雙非家長應該自行安排子女的生活,強調綜援是以家庭為單位,在特殊情況下才會酌情容許兒童獨立申請綜援。

雙非兒童即其父母均不是香港人,大陸孕婦來港產子,根據《基本法》自動取得居留權,獲得教育醫療等福利。大陸孕婦衝關,或產子之後不付帳等問題,一直困擾香港社會。由於《基本法》條文及法院解釋,近年海關只能以行政手段阻止孕婦過關。

二零一三年十二月,終審法院判定「居港滿七年才能申請綜援」(孔允明案)乃是違憲,社署放寬申請規定,回復為「居港一年可申請綜援」後,在九個月內新增了七千宗未滿七年的綜援申請,引起輿論廣泛討論與中國移民有關的福利制度。

舊 09-11-16, 03:08 PM   #2182
T.K.
很黃很暴力

而家仲出D舊聞真無聊

選民係
左膠但有損本土利益
熱狗但主打本土利益
之間選擇左囉

你想反面論証熱普城有幾乞人憎?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-16, 03:13 PM   #2183
朝霧 海斗
Crazy Gamer

下 貼篇文出黎都要比你罵?
我無諗過要拉上去熱狗黎講 你下下都associate 到我去熱狗果度
咩事?

我幾時做左熱狗發言人。。

此篇文章於 09-11-16 03:16 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 03:13 PM   #2184
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: sugihara 查看文章
下,圍頭佬啲勇武抗英史都唔知?
新界六日戰?

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 03:34 PM   #2185
T.K.
很黃很暴力

我只話你好無聊

唔好話你係發言人
連話你熱狗都無

只係講你貼出黎既效果,會突顯熱普城有幾乞人憎

你睇完有咩自覺,係你既事

玩呢d文字遊戲?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 09-11-16 03:37 PM 被 T.K. 編輯。
舊 09-11-16, 03:40 PM   #2186
朝霧 海斗
Crazy Gamer

哦 :0) 提下大家某某議員個立場係咩 你立即spin 到去熱狗
你咩居心自己知
哦 反對你的人都是熱狗 :0)

舊 09-11-16, 03:42 PM   #2187
T.K.
很黃很暴力

正如反對你的是五毛、左膠、港豬一樣

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-16, 04:08 PM   #2188
朝霧 海斗
Crazy Gamer

拿 你咪作得就作 我幾時spin 過你做以上3項
係你要無啦啦衝出黎咬我 之後自己被害妄想發作對號入座
我講過我立場 唔支持而家黃洋達做法 我係反左膠 但你唔需要將個討論方向spin 去熱狗度。

舊 09-11-16, 04:12 PM   #2189
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60911/55629686
引用:
何君堯認乞人憎 話蛇齋餅糭係中國人文化會送簽名海報謝票

候任立法會議員何君堯昨晚社交網站facebook直播時,批評候任議員朱凱廸的政綱以「官商鄉黑勾結」切入,「好容易入人腦」,就如過往泛民主標籤建制派為「蛇齋餅糭」。他認為送禮是中國人文化和禮貌表現,並非只為選票投其所好,「蛇齋餅糭」背後其實想「氹下老人家開心」。

何君堯在直播時邊吃日本蘋果邊回應支持者提問,「中秋節到享受下啦」,又稱現仍積存百多張選舉海報,會陸續寄出簽名海報給支持者。他感謝支持者時坦言,「係有人覺得我乞人憎」,相信有人對他先入為主,但堅稱有能力令人「唔好咁憎我」,歡迎大家與他多溝通。他稱會主動聯絡朱凱廸獻計,有辦法替他解決人身安全問題,向網民查詢「邊個俾到佢手提電話我,幫我刮佢出嚟」。
無人查呢條友?
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 04:32 PM   #2190
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: JMi 查看文章
你都仲未答到我 點協調
我都講過 不如做個非泛民初選
都話咗佢哋就係唔肯搞初選同協調先有選民被逼收拾殘局囉。睇清楚人哋嘅post先話人冇答到你問題啦。

引用:
但實際上我都話 點執行呢
做唔到既野就係做唔到
我發覺你係不斷問緊同一個問題,而我又比緊你同一個答案但你又好似完全見唔到或唔肯見到咁:佢哋唔肯協調—>被選民配票篩走

引用:
單係熱狗肯放低成見同泛民同一張名單嗎 我諗熱血公民解散先都唔會有呢一日
就算只係out一個出來 條非泛民名單就比光頭界走7% 得返53% 未必夠送3個入
引用:
每個政黨都有自己agenda 甚至實情來到選舉就係競爭對手
要怪成個泛民亂出名單之前 不如你呢位分析選情咁透切既大智者發表下
班政黨就係因為只顧自己利益而協調唔到,咁選民出嚟自行為佢哋協調有乜唔啱?我唔係好明你呢種懶清高嘅怪責嘅語氣。

引用:
你有乜實際建議可以游說到所有非建制政黨捨棄私心一齊做協調呢??
又係換湯唔換藥嘅問題,根本已經答咗你N次:就係因為佢哋唔肯放棄私心不斷引發火頭(名單),選民咪要出嚟自行救火囉。

引用:
我自己只係覺得你成個論點既base point 協調 只是一種天真既願望 (極端來講不如叫伊斯蘭同美國協調下個世界咪無仗打囉)
而之後其他論述 都只是結果論
你都打橫嚟講嘅,選民自行配票可以比你扯到去伊斯蘭國。伊斯蘭國會參與選舉咩?又係果啲典型嘅「不合我意者統統落地獄」,你呢種高高在上唔打算尊重人嘅意見何嘗唔係天真?你自己唔肯面對選民自行救火d收拾政黨因為私心而不斷自立太多山頭嘅殘局呢個現實,人哋答咗你好多次你又無視,然後就傲慢地話人天真同結果論。

既然你係要咁無禮嘅話,我亦費時再晒時間答你我已經答咗好多次嘅問題。你就繼續無限loop你嘅「道德高地」啦。

For the record,選前九龍東我係推薦「未決定」人士谷票俾黃洋達。

此篇文章於 09-11-16 04:40 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 04:57 PM   #2191
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
不如網民自己搞個初選,比大家參巧好過

舊 09-11-16, 05:15 PM   #2192
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
拿 你咪作得就作 我幾時spin 過你做以上3項
拿 你咪作得就作 我話你無聊果句,邊處spin 過你做熱狗

另:
【香港民族黨人招募】
香港民族黨為盡快組織並發展地下黨勢力,現招收在職、大學、中學和海外各個界別的人才,僭伏各界,並會從中挑選合適人選成為黨員,令全港各個界別均為推動香港獨立這一歷史必然進程而努力。

關於此招募行動,有以下原則:
一、 民族黨人身分保密,民族黨人絕不會對外宣稱自己為民族黨人;除經民族黨公開聲明確認外,任何人如自稱「民族黨人」,公眾不必理會。
二、 民族黨將盡力保障黨人的身分及個人資料,請仔細考量個人承受能力和風險。

效忠之成員將涵蓋各個界別,廣泛吸納人才、資金,加強組織動員能力,務求令民族黨迅速壯大,令「民族黨人」無聲無息在香港各處潛伏,為理念和組織貢獻效力。
請即加入一同奮鬥!

至於早前已填表或參加「戰友計劃」或「民族黨人」招募之人士,將另有專人聯絡和安排。

表格網址:
https://goo.gl/forms/RFLqZO1B79AxbgBn2
------------------------------------
▋推動香港獨立有賴各位參與,如欲支持敝黨營運,請查閱以下網址:
http://bit.ly/2aLxlZ2
▋任何有意參與推動香港獨立之中學同學,請即參加「中學政治啟蒙計劃」:
https://goo.gl/forms/qBmWka9x2LmNDohM2
▋海外Paypal捐助:付款至電郵地址
hknp.scheme@gmail.com

讚唔讚成之前,想革命既,呢種先係有效做法

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-16, 05:38 PM   #2193
朝霧 海斗
Crazy Gamer

你都傻既 我講緊個左膠你係度講熱普城 9唔塔8
我支持過熱普城係事實 你走黎無啦啦話我想反證熱普城有幾黑人憎乜乜乜 做人唔好咁小學雞好無?

你就倒轉頭走黎屈我話你左膠 五毛 港豬我連個單字都無講過
你走黎挑起罵戰無意思
你唔岩我出左膠post 一係你block 左我 一係用你權力ban 左我
老老實實我唔介意既。

此篇文章於 09-11-16 05:42 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 05:46 PM   #2194
T.K.
很黃很暴力

走黎挑起罵戰無意思
wwwwwwwwwwwww

你覺得一個人過往講既說話
唔會影響之後既言論
怪唔之咁支持經常搬龍門既人

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 09-11-16 05:48 PM 被 T.K. 編輯。
舊 09-11-16, 05:48 PM   #2195
朝霧 海斗
Crazy Gamer

第一個衝出黎咬我仲好意思 笑wwwww
貼個文提下大家有個左膠支持雙非原來係挑機行為黎架?
多謝你話比我知呢個forum 既立場, 又或者係你立場 wow

舊 09-11-16, 05:54 PM   #2196
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
第一個衝出黎咬我仲好意思 笑wwwww
貼個文提下大家有個左膠支持雙非原來係挑機行為黎架?
多謝你話比我知呢個forum 既立場, 又或者係你立場 wow
佢既立場

利伸:法西斯

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 06:02 PM   #2197
傑斯特
Game Master

呢個世界有報應既
當日成班友圍咬人
棒到個傻佬天上有
選完個個咬過人都收哂聲
剩你一個連日堅持繼續秋舊數繼續黑材料
根本係不停撩起人把火
唔記得之前講過咩就check返自己發文記錄啦
扮無辜無用架

你班友咬左人咁耐就乜都得
人地發洩不滿就要阻
無野下化
舊 09-11-16, 08:43 PM   #2198
傑斯特
Game Master

【先讀為快】梁振英下台的最後一根稻草
(時事評論員 黃世澤)
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60911/55632009
舊 09-11-16, 08:59 PM   #2199
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
呢個世界有報應既
當日成班友圍咬人
棒到個傻佬天上有
選完個個咬過人都收哂聲
剩你一個連日堅持繼續秋舊數繼續黑材料
根本係不停撩起人把火
唔記得之前講過咩就check返自己發文記錄啦
扮無辜無用架

你班友咬左人咁耐就乜都得
人地發洩不滿就要阻
無野下化
佢應該黑名單左你
我幫下你

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-16, 09:45 PM   #2200
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
路過.......因好奇立會選舉過左咁耐,呢個 thread 仲咁多人氣,入黎望下

雷動堅 "有用",只要派幾萬名臥底入黎報名,令你錯誤分配。 有咁正既工具,好過俾錢買選票。

打仗就話由 統帥 分配兵力啫。幾十萬 "互不相識" 既選民,都可以協調? 涂謹申 咪差D 就俾 "好隊友" 累死。

十多萬月薪既工,邊有得退讓架。唔識做又唔緊要,只要請幾個勁人黎幫手就攪掂,又可以實報實銷。

"朱生" 未番工,已經開始做野,議員典範。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:32 PM

手機版 | APP版