Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>[大膽假設題]如果男朋友要求你送Love Plus俾佢...
Kaiser 12:26 AM 10-20-09
各位女版友,你會唔會送?? 原因係乜??

如果唔知道Love Plus! 係乜野的人,請看以下資料...
介紹
http://www.isheart.com/viewthread.php?tid=14510

GAF的討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=187759

相關新聞
http://game.sina.com.hk/cgi-bin/nw/s...1/30242/1.html

話說近排同男朋友講起呢隻Game
佢就問如果想要呢隻Game的話我會唔會送俾佢...

雖然上年都係送NDS Game俾佢,但好老實講呢隻Game真係接受唔到......
個感覺好似要求女朋友送另一個女朋友俾自己...
Middle 01:08 AM 10-20-09
唔想送,就唔好送 ~~ =)
咩Feel 01:43 AM 10-20-09
你唔歡喜可以唔送
但個人而言都接受唔到
GN00508771 02:35 AM 10-20-09
如果咁樣被男朋友要求 其實可唔可以睇成為一種危機預警呢
HIM 02:46 AM 10-20-09
咁你要檢討下喇
PTX-003C 08:52 AM 10-20-09
有乜所謂
二次元同三次元你唔會分唔請je
我識位有家室ge 都有玩啦
重一開開三個save
細路翔 09:13 AM 10-20-09
我女友叫返我玩轉頭喎

佢好似趕d生日趕得好高興"

依d game通常睇人玩先好笑架
loser 09:28 AM 10-20-09
牧場物語夠玩男追女女追男啦, 男男女女咪又係玩得津津樂道.

睇下大家點睇件事o者. 睇開 d 啦.
liverwan 09:46 AM 10-20-09
我係男仔都覺得幾難接受
同好可能覺得無問題
但如果唔好會覺得有點噁心,莫講話係女朋友

不過如果你男友真係好呢類game,一早自己買左啦..xdd
埃及使者 10:03 AM 10-20-09
叫廠商出隻BL版?
到時大家互送一齊玩

=========
講笑
其實我都唔會接受
ahleung 10:40 AM 10-20-09
向好果方面諗, 男友擺晒D時間落呢個2次元第三者, 咁就無時間去識個3次元第三者了
司狼神威 10:59 AM 10-20-09
雖然不想一竹竿打一船人,不過呢......我認為會介意的人就有已經有問題
=====================
遊戲是遊戲,現實是現實,難道玩 h game 那些又.....?
只要分清那邊是遊戲,那邊是現實
in case ,我自己覺得沒問題,而我女友都應該不會覺得有問題~
因為她根本不會留意、亦不會有興趣知道這是什麼 game ,
對她來說,Love Plus! 好、同級生又好(一口就發現自己係老人了Orz)、勇者鬥惡龍都好,
都不過是一片遊戲,而且因為是 nds game ,她大概會說『我不如俾張R4 你 dl 唔好亂洗錢好唔好?』
=====================
至於一開始,我說不想一竹竿打一船人,因為我這樣一說,
覺得"要求女友送love plus!"有問題的,都會被我說成『遊戲跟現實分不清的人』
我也不是這個意思
其實我只是想說,那些人只是對遊戲過份投入了吧~不過 gaf 正是我們這種人的集中地嘛
埃及使者 11:31 AM 10-20-09
只係怕玩到旁若無人就大鑊
(好彩我對隻game冇興趣)
肥仔 12:00 PM 10-20-09
應該係輕輕問下架o者
真係有問題既boyfriend老早買左仲玩緊添LA

JAM 12:33 PM 10-20-09
只要唔太沉迷就ok了
不過lee類game玩2-3個月就會厭

love plus可以練kiss技巧架
不過代價係好大機會變成紳士
b
忘記密碼 01:07 PM 10-20-09
個假設唔夠大膽~

如果男朋友要求你送AV俾佢...或者
如果女朋友要求你送LV俾佢...

依D應該比較難答~

正題:
你男友根本就先讀到你會為左隻GAME而介意.
背住你偷偷咁玩,比你發現左,又唔知你會點.
叫你送就最好. 你送左就代表唔介意~唔洗煩~
mihimaru GT 08:50 PM 10-20-09
老實講...我睇完上網既介紹
唔覺得隻game有幾吸引囉....
而且都唔明有咩好玩......

遊戲還遊戲,興趣還興趣
taste都係一個重要既問題...

你唔想送其實好正常je...因為我諗一般人見到依隻game都唔會想買la...
Tdot 09:19 PM 10-20-09
作者: mihimaru GT:

遊戲還遊戲,興趣還興趣

你唔想送其實好正常je...因為我諗一般人見到依隻game都唔會想買la...
我現在繼續玩下去的原動力就是看看佢有咩髮型/衣服/性格, 大部分都skip
PTX-003C 11:55 PM 10-20-09
作者: mihimaru GT:

遊戲還遊戲,興趣還興趣

我玩緊
你就咁睇上面係唔明ga啦
我係中意Love Plus 果種好久不見果種單純ge 校園純愛feel
Tdot 12:37 AM 10-21-09
作者: PTX-003C:
我玩緊
你就咁睇上面係唔明ga啦
我係中意Love Plus 果種好久不見果種單純ge 校園純愛feel
我kiss到怕怕了
singsingjai 01:23 AM 10-21-09
有冇ENGLISH VERSION.. 睇唔明日文
PTX-003C 01:47 AM 10-21-09
作者: 怪人:
我kiss到怕怕了
的確.....一日最少四次....
係屋企叫醒我一次
行返學又一次
上完第一堂再來多次..
lunch 又kiss 一次
部活之後又.............
Tdot 02:03 AM 10-21-09
作者: PTX-003C:
的確.....一日最少四次....
係屋企叫醒我一次
行返學又一次
上完第一堂再來多次..
lunch 又kiss 一次
部活之後又.............
最大問題是KISS了這麼多次還是轉不了性格
DevilElvis 03:20 AM 10-21-09
叫女友送追女Game比自己?? ED公真係幾搞笑喎
KAGA08 05:27 AM 10-22-09
睇對方心態啦
如果佢真係會將二次元帶到現實
我認為係無自制能力表現
我會接受唔到

如果係當Game一隻
一送無妨
1 2 

返回主題版面