Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-04-09, 06:04 PM   #26
Waverider
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDwavehk
引用:
作者: Kaiser 查看文章
從樓主的問題我感覺到他還是一個學生
因為,只有學生才會覺得這種年齡相差是過大...

出來工作之後見得太多比你年長/年輕的人的時候,就會發覺年齡差不是一個大問題
是學生...
看來是我想多了,唔該曬咁多位
Waverider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-09, 06:06 PM   #27
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
死Kathy 串過我老牛吃嫩草
我比o的fd笑我係father啦
不過串我o既人分別o係一年內都齊齊做father

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-09, 04:33 AM   #28
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
有人34都同過17嫁喇=]
4年係少數目~唔洗咁嫁意~xdd
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-09, 12:02 PM   #29
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
大部分男人咩年齡都鍾意2x女仔

舊 10-10-09, 07:21 PM   #30
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
年幾差 基本上唔係一個問題....

如果對方連個樣都係咁小朋友.......咁就係一個問題..XDD
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-09, 07:39 PM   #31
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
學生o靚妹,你因住溝左之後拍唔長,傷自己心仲好過啦
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 01:17 PM   #32
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
到時就會發覺年齡上思想既分別
十分認同!
發覺思想分別太大,會有無限的內疚感。(點解會相差咁遠)
呢下先恐怖...

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 09:04 PM   #33
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
看來會在意年齡差的我是異類?
我是女的,二十五歲,工作兩年,沒有戀愛經驗

但我喜歡過的一直都是同世代的的男生,
個人沒辦法接受比我大超過五年的男生,
可能因為我最大的姐姐也才比我大三歲,
自己的男朋友比姐姐還大好像有點奇怪......

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 09:36 PM   #34
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
年齡差
老實講我鐘意大過我
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-09, 12:12 AM   #35
alex960i

註冊日期: Oct 2009
年紀不是問題吧 有愛便可以了
我身邊有個中年阿叔,他喜歡一個女學生很多年
還寫了情信給他示愛
alex960i 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-09, 01:00 AM   #36
Diana

註冊日期: Aug 2002
其實一齊,開心就得,駛理幾多歲??
做咩要比自己一個定位??
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-09, 11:26 AM   #37
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
因為呢個塵世除左自己之外,重有其他人(笑)
自己唔介意,可能朋友會有意見,屋企人又會介意
記住,佢地可能會尊重你(你地),但係佢地內心其實介意,會係無意之中/係d小事之間表達出黎
可能佢地本身都冇測覺,不過......

愛情係一樣好奇妙既野,開始的三個月,你可以接受對方一切缺點,係第四月一日,可能突然間優點都會變成缺點
我同意愛情是盲目的 - 但係呢個只係一個短暫既小病,病會好返既,雖然久唔久可能會複發
===================================
離題了(笑)
相反的,年齡差其實不重要,有些男生年紀小也可以很成熟,又有步入中年的還像個大小孩
女生就不用提了,年輕的要裝成熟,大了倒來扮小女孩....好,女生們請收起你們的武器
只要雙方(是雙方,缺一不可)不怕世俗的眼光,又願意承擔自己的決定,那還會有什麼問題?

引用:
作者: 拉維絲 查看文章
看來會在意年齡差的我是異類?
我是女的,二十五歲,工作兩年,沒有戀愛經驗

但我喜歡過的一直都是同世代的的男生,
個人沒辦法接受比我大超過五年的男生,
可能因為我最大的姐姐也才比我大三歲,
自己的男朋友比姐姐還大好像有點奇怪......
喜歡同拍拖不一樣喔
像有些食物看起來好好吃,吃過了才發現味道沒有外表的好

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...

此篇文章於 10-24-09 02:36 AM 被 司狼神威 編輯。
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-09, 10:47 PM   #38
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
其實一齊,開心就得,駛理幾多歲??
做咩要比自己一個定位??
唔係個個人好似你咁可以無視他人目光架~

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-09, 10:57 PM   #39
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我比o的fd笑我係father啦
不過串我o既人分別o係一年內都齊齊做father
都話你適合做神父
講真,真係爭好多年咩??

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-09, 09:53 AM   #40
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
出黎做野差1x年都唔緊要-_-
因為出到黎做野,實有d社會經驗,唔似學生時期d港女性格
你係學生時期就算差1年都死咁滯orz
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 05:17 PM   #41
sin_wong
Ultimate Gamer
蒼之KY=冷静沈着

相差8年我都試過,
雖然最後都係分左手,不過我覺得都唔關年紀事

其實最緊要係你地的思想夾唔夾,
你應該計下你同佢的精神年齡相唔相符,而唔係真實年紀~

The Age of GGI comes crashing down.
But it is not this day!!!
This day,we fight!!
sin_wong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-09, 11:56 PM   #42
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
想問下..
反而係米大部份既女仔都唔會鐘意姐弟戀呢....?
衣家有個目標比我大2年....講真自己真係唔介意...可能應該話更加好..
但今日問過下佢..好似一定要大過自己咁..其實係米姐係冇行?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-09, 02:03 AM   #43
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: funnyfun 查看文章
想問下..
衣家有個目標比我大2年....講真自己真係唔介意...可能應該話更加好..
但今日問過下佢..好似一定要大過自己咁..其實係米姐係冇行?
思維/行為成熟等等
都可以表演得大過佢

佢係buy你份人格調就OK啦~
年紀lee D爭得唔叫太多都無所謂啦

舊 11-25-09, 10:25 AM   #44
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
四年真喺好少喇……完全唔喺問題。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-09, 10:35 AM   #45
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
個人認為,

精神上既年齡差通常都比肉體上既年齡差更大鑊~
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-09, 12:11 PM   #46
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

引用:
作者: funnyfun 查看文章
想問下..
我女友同我一齊前都係話一定要大過佢~
你話可唔可行~?

論壇跳轉

現在的時間是 01:04 PM

手機版 | APP版