Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-02-13, 09:56 PM   #801
ledjoker
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Jockey 查看文章
PlayStation®3/PlayStation®Vita用ソフト『ドラゴンズクラウン』
出荷販売本数30万本突破のお知らせ
http://indexweb.jp/news/2013/10685.html
Cool,more!
ledjoker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-13, 11:46 PM   #802
hokhin
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
有無人知中文版幾時出
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-13, 12:11 AM   #803
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
psn 1 a/c 可認証2 部ps3 , 兩部同時玩 ok
但有些情況
如果兩部機都用買gane 個a / c 玩只可以一部機online , 兩部ps3 同時用同一a/ c online 會logout , 但ps3 + psv /psp 同時online 可以

DL 後可用第二個a/ c 玩, 但如果買game 個 a/c 從ps3 中del. 了 就算game 沒有del. 都不能夠玩
我試下咁理解ww..........買game如果用新acc dl既 可以兩部機裝 但唔可以同時用呢個新acc 玩online mode
但有方法可以1個用新acc玩?1個用本身acc玩?
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-13, 12:27 AM   #804
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
我試下咁理解ww..........買game如果用新acc dl既 可以兩部機裝 但唔可以同時用呢個新acc 玩online mode
但有方法可以1個用新acc玩?1個用本身acc玩?
你是A
我是B

開一個新帳號叫C

用C購買>安裝後
不要把C刪除
我用回B玩
你用回A玩

C就永遠不要動他

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-13, 01:27 AM   #805
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: hokhin 查看文章
有無人知中文版幾時出
秋天發售

舊 08-05-13, 06:45 PM   #806
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
http://ebten.jp/atlus/p/3000130600001
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-13, 08:10 PM   #807
sagitis

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: 安安 查看文章
甘遲先至出.... 無buget

其待dragon crwon DLC, 或 dragon crwon 2
sagitis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-13, 08:22 PM   #808
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
デスクマット,ルーン魔法表唔錯

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-13, 08:28 PM   #809
Irwin
愛.ROCK.友

PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
- del -

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 07:06 PM   #810
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDThe_Yasu
有2個問題想請教一下

1) 現在已確認日版和英版可以連線, 咁我予想日版同將來的中文版可連線都不是錯吧 ?
2) 我見PS store 度有DLC 把聲, 唔買的話角色係無配音的嗎

謝謝

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
鬼怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 08:29 PM   #811
Irwin
愛.ROCK.友

PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: 鬼怪 查看文章
有2個問題想請教一下

1) 現在已確認日版和英版可以連線, 咁我予想日版同將來的中文版可連線都不是錯吧 ?
2) 我見PS store 度有DLC 把聲, 唔買的話角色係無配音的嗎

謝謝
1. 答你唔到

2. DLC 聲係用果隻角色配音員把聲去講番旁白(原本DEFAULT係男聲)

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 08:56 PM   #812
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
首先而家出現左日版升左ver 美版未升連唔到機O既情況,可想而知唔同版本個PATCH唔係一齊出O既
而且中文版呢D咁少人玩又無咩人理O既版本你都唔駛預佢好快有PATCH出,最惡情況係唔會UPGRADE,
咁以後除左中文版都唔可以同其他版本玩

舊 08-09-13, 09:24 PM   #813
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

引用:
作者: Irwin 查看文章
1. 答你唔到

2. DLC 聲係用果隻角色配音員把聲去講番旁白(原本DEFAULT係男聲)
thx, 喜久子、喜久子

引用:
作者: Rance 查看文章
首先而家出現左日版升左ver 美版未升連唔到機O既情況,可想而知唔同版本個PATCH唔係一齊出O既
而且中文版呢D咁少人玩又無咩人理O既版本你都唔駛預佢好快有PATCH出,最惡情況係唔會UPGRADE,
不是吧.....
估唔倒咁普通o既要求都做唔倒.... 隻game 好難買得落手wor

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
舊 08-09-13, 09:25 PM   #814
sagitis

引用:
其實日本仔甘做跟本系度倒米,
作風差吾多十年如一日
舊 08-09-13, 09:36 PM   #815
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 鬼怪 查看文章
thx, 喜久子、喜久子

不是吧.....
估唔倒咁普通o既要求都做唔倒.... 隻game 好難買得落手wor
隻GAME係做得好架喎
買美版日版有咩問題點解要中文版?
一來遲咁多個月先出,到時都無咩人玩啦,二來動作GAME其實唔係好多字,就算唔識日文想睇D字玩英文版都唔係咩大問題咋下嘩?

舊 08-09-13, 10:08 PM   #816
sagitis

引用:
隻GAME係做得好架喎
一來遲咁多個月先出,到時都無咩人玩啦,二來動作GAME其實唔係好多字,就算唔識日文想睇D字玩英文版都唔係咩大問題咋下嘩?
其實中文用戶不比英文用戶少
而且中文用戸口味和日文相近, 相反鬼佬口味同日本口文吾同

支持中文版會令SCE重視下亞洲依邊, 我都會入中文
舊 08-09-13, 11:15 PM   #817
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

引用:
隻GAME係做得好架喎
本人係玩日版的....但朋友們都想入中文版, 如果不能連線, 我而家好難入日版咁解姐

舊 08-11-13, 05:53 PM   #818
安安

註冊日期: Jan 2002
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10151779861208028 m版有大圖

此篇文章於 08-12-13 01:57 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 09:57 AM   #819
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
樓上張相笑唔出
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 12:59 PM   #820
jack850312
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
如果我同朋友都係行版,只係我係英行,佢係中行....能否連線??
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 01:17 PM   #821
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: jack850312 查看文章
如果我同朋友都係行版,只係我係英行,佢係中行....能否連線??
你等秋天再回來問

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 05:46 PM   #822
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
終於搵到正價行貨

舊 08-12-13, 07:09 PM   #823
jack850312
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: pet3 查看文章
你等秋天再回來問
咁如果我同朋友都係行版,只係我係英行,佢係日行....能否連線??
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 10:41 PM   #824
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: jack850312 查看文章
咁如果我同朋友都係行版,只係我係英行,佢係日行....能否連線??
日版更新左1.01,美版未有得更新所以2者暫時連唔到機
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 01:38 AM   #825
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
之前有追post, 係咪英文版都可以揀日文語音?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ヴァニラウェア作品攻略區 武藤遊戲 攻略及心得交流區 1942 04-14-24 08:07 PM
[PS4] 『ドラゴンズクラウン・プロ』Dragon's Crown Pro 安安 電視遊戲討論版 9 07-25-20 11:08 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
徵PSV DRAGON CROWN DC 97 買賣專區 0 11-28-13 04:02 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM

現在的時間是 09:51 PM

手機版 | APP版