Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-27-15, 02:59 PM   #1951
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: reiyaw 查看文章
我自己都係FC左12首Master
有fd連Pro杏同Legne都FC唔到 有fd就Master 30/30
音game同格game都係好講天份的...
唔係講緊呢樣
係你如果係fc到仇劍呢個水平的話 會唔會話fc華蕾夢只係撞彩
當然可以有個人差
但隻game技術上都幾單一
譜面難度講到最屈的歌 其實都只係太鼓之達人八星強九星弱果種水平
音game無咩天唔天份 又唔係考鋼琴八級
肯花時間認真練 係以年計咁練 遲早一定開竅的

舊 10-27-15, 03:10 PM   #1952
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
我只係表達打呢隻game都會有撞手神
slide係我死穴
上次首活動歌FC到
但問我有無信心100% slide到中間堆野我一定無

其實我覺得係設計問題居多

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 03:16 PM   #1953
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: JMi 查看文章
唔係講緊呢樣
係你如果係fc到仇劍呢個水平的話 會唔會話fc華蕾夢只係撞彩
當然可以有個人差
但隻game技術上都幾單一
譜面難度講到最屈的歌 其實都只係太鼓之達人八星強九星弱果種水平
音game無咩天唔天份 又唔係考鋼琴八級
肯花時間認真練 係以年計咁練 遲早一定開竅的
呢隻GAME SET難度我覺得好好, 難有難玩, 輕口有輕口玩, 太鼓我真心玩唔掂
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 03:25 PM   #1954
JMi

撞手神都唔會短時間內fc易歌叫撞手神啦
我有歌打102次先fc到 都真係幾撞手神
定之前唔好彩成日有態先lag 我都唔知

今次event fc到 都算撞手神 但再打100次應該總有次fc返
上次event如果我fc到就真係極度撞手神唔會再fc得返了 lol
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
呢隻GAME SET難度我覺得好好, 難有難玩, 輕口有輕口玩, 太鼓我真心玩唔掂
我覺得算易上手了
好多設定都好親切的 太鼓從來都無整到係uni-speed
呢隻仲可以0.5速上...

舊 10-27-15, 03:35 PM   #1955
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
5年打diva ac經驗,有d打唔到fc就係打唔到,死心啦

不過23星以上,目標唔係fc,只要努力一點要過關都唔係唔得就是....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 03:44 PM   #1956
JMi

呢隻game 杏歌同trancing pulse死心都正常既
其他歌 比d根性啦 好多得pjd melt咁上下難...

舊 10-27-15, 03:51 PM   #1957
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
fc到華蕾夢不過shine長期都係甩一個 有d位唔係難不過硬係相性唔夾

除左杏同legne其他都係hea打, 反正prp又冇得換石 又冇得玩trancing pulse

舊 10-27-15, 03:53 PM   #1958
JMi

死ね難民揮手區...

舊 10-27-15, 03:54 PM   #1959
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
遲入來報到……

好奇呢度有冇因玩SLS決定要換手機的朋友可以講從邊部換邊部
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 03:56 PM   #1960
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
遲入來報到……

G PRO 2好順換6S PLUS之後LAG左

--------------------

得萬8分, 仲有千幾個item未清, 希望放工打晒佢之後夠分10萬內

舊 10-27-15, 03:56 PM   #1961
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
2萬1排6萬
可以放置到完結?(慢心
引用:
遲入來報到……

i4s換i6s算唔算

舊 10-27-15, 03:59 PM   #1962
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: DigIKo 查看文章
G PRO 2好順換6S PLUS之後LAG左

--------------------

得萬8分, 仲有千幾個item未清, 希望放工打晒佢之後夠分10萬內
加油拉,去個廁所4倍搞掂去拉
不過這邊拿第一個蘭子就已經放棄
當年玩Lovelive SIF都未好似今日玩CGSLS咁強烈想換手機(目標LG G4)
舊 10-27-15, 04:01 PM   #1963
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
2萬1排6萬
可以放置到完結?(慢心
i4s換i6s算唔算
似乎要2萬5會穩?

i4s換i6s
舊 10-27-15, 04:26 PM   #1964
J+1
望過黎呀!!!!!!

4個鐘...個分開始拉開....都係放棄5萬內留石好過.....
由手機版發出
舊 10-27-15, 04:31 PM   #1965
Cly
Ultimate Gamer
ぱないの!

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDcharoncly
22701pt = 45534位

仲有1781入場, 5知keep5keep到www
Cly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 05:01 PM   #1966
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
係公司唔開聲清氣玩未fc的pro,居然過到重要兩首……明明之前成日都miss1,2下卡左係度……

舊 10-27-15, 05:05 PM   #1967
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: 尼路 查看文章
係公司唔開聲清氣玩未fc的pro,居然過到重要兩首……明明之前成日都miss1,2下卡左係度……
有冇強判卡?
定本身因節奏影響左自己反應?
舊 10-27-15, 05:09 PM   #1968
JMi

引用:
作者: 尼路 查看文章
之前有大大都講過
隻game d keysound係有點唔夾個beat的
我自己係街要清氣都係唔開聲求其打 無乜分別 XD

舊 10-27-15, 05:24 PM   #1969
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
遲入來報到……

我一直用過氣12吋NOTE PRO玩, 睇就好好睇, 3D全開女唔窒, 可惜篤篤位唔安定,

用IPAD PRO玩一定好正....
舊 10-27-15, 05:28 PM   #1970
JMi

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
我一直用過氣12吋NOTE PRO玩, 睇就好好睇, 3D全開女唔窒, 可惜篤篤位唔安定,

用IPAD PRO玩一定好正....
太大部長slide變左體力game XD

舊 10-27-15, 05:40 PM   #1971
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: JMi 查看文章
太大部長slide變左體力game XD
咁同手機玩分別唔大, 差別在於連打十幾廿局時, 隻眼會舒服D
舊 10-27-15, 05:47 PM   #1972
J+1
望過黎呀!!!!!!

連打廿局我會有幻聽先...
由手機版發出
舊 10-27-15, 06:03 PM   #1973
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
有冇強判卡?
定本身因節奏影響左自己反應?
自己問題掛,次次都唔同位MISS,依家搞到我好想試下關聲玩MASTER

舊 10-27-15, 06:13 PM   #1974
JMi

evo搞掂 呢首幾爽

舊 10-27-15, 06:24 PM   #1975
J+1
望過黎呀!!!!!!

奇怪....停左手1個鐘同5萬位都係500分差冇點拉開....個個同時停晒手?
由手機版發出

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:45 PM

手機版 | APP版