Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.1
axe1292 10:27 PM 04-08-17
想問下弓個鋼射,
我在試用BREAK蜘蛛連射弓,
我儲到幾LV都係鋼射左貫通出來,(無用裝填數+1)
其實佢個鋼射點計用咩鋼射種類?

另外一問, 我見鋼射介紹係射高一級,
咁我用外星弓是否不用裝填數都可以鋼射出連射5?
捲毛老爺 10:35 PM 04-08-17
作者: axe1292:
想問下弓個鋼射,
我在試用BREAK蜘蛛連射弓,
我儲到幾LV都係鋼射左貫通出來,(無用裝填數+1)
其實佢個鋼射點計用咩鋼射種類?

另外一問, 我見鋼射介紹係射高一級,
咁我用外星弓是否不用裝填數都可以鋼射出連射5?
剛射只會射到武器當時儲力最高等級
e.g.
1: 連射2
2: 連射3
3: 連射4
4: 連射5 (未開裝填數,未能使用)
剛射最多用到 3:連射4
=========
e.g. 2
4: 連射5 (已開裝填數,已可使用)

剛射最多用到 4: 連射5
滅龍士 10:43 PM 04-08-17
執到兩塊乞食天鱗+sub-quest1粒暗玉
wingsiu11 11:08 PM 04-08-17
俺係阿JOE苦手~辛苦晒=3=
滅龍士 11:27 PM 04-08-17
作者: wingsiu11:
俺係阿JOE苦手~辛苦晒=3=
唔太辛苦~有肉有眠爆眠劈,最後掘屍仲有滅鱗,收穫唔錯
nomezero 11:30 PM 04-08-17
作者: 滅龍士:
唔太辛苦~有肉有眠爆眠劈,最後掘屍仲有滅鱗,收穫唔錯
我任務派一SUB派二
axe1292 11:34 PM 04-08-17
作者: 捲毛老爺:
剛射只會射到武器當時儲力最高等級
e.g.
4: 連射5 (未開裝填數,未能使用)
剛射最多用到 3:連射4
=========
e.g. 2
4: 連射5 (已開裝填數,已可使用)

剛射最多用到 4: 連射5
咁就怪, 蜘蛛無裝填數的話應該會係連射5,
但我見剛射出來係一支直射唔係3支箭
滅龍士 11:45 PM 04-08-17
頭先隻崩龍發呆果陣我醒佢一套大劍叉三combo x2洗頭,點知強橫掃完o左之後果0.01秒即刻變做食到應o既咀炮,俾佢滿血秒
wingsiu11 11:48 PM 04-08-17
我有少LAG,畫面一轉就成舊冰飛埋黎~兜口兜面食晒=-=
滅龍士 12:10 AM 04-09-17
打埋呢round早抖

wingsiu你聽朝on唔online打?
wingsiu11 12:38 AM 04-09-17
打埋呢round早抖

wingsiu你聽朝on唔online打?
聽朝應該冇問題~OK既我一樣留個言^~^
滅龍士 09:08 AM 04-09-17
聽朝應該冇問題~OK既我一樣留個言^~^
早晨,一陣我10:30鬆D開房/
wingsiu11 10:29 AM 04-09-17
早晨,一陣我10:30鬆D開房/
早晨~大約可玩1小時到~11點半鬆D要去飲茶
滅龍士 10:38 AM 04-09-17
早晨~大約可玩1小時到~11點半鬆D要去飲茶
53-3735-7165-2541,pw4321

一人一任
wingsiu11 10:42 AM 04-09-17
53-3735-7165-2541,pw4321

一人一任
OK~以家入
滅龍士 11:50 AM 04-09-17
OK~以家入
Thx,今晚打唔打?
wingsiu11 11:53 AM 04-09-17
Thx,今晚打唔打?
今晚應該打唔到了~要返工)O(

聽朝睇下你得唔得~再玩-V-
滅龍士 01:54 PM 04-09-17
新skill刃鱗係咪把武揸喺手嗰陣一碌,gunner加攻,劍士補少少斬味?/
nomezero 02:31 PM 04-09-17
新skill刃鱗係咪把武揸喺手嗰陣一碌,gunner加攻,劍士補少少斬味?/
唔係等同場刃武咩?
碌既時候機率,近武回斬味,遠攻上一發彈,弓先強化接擊瓶
滅龍士 03:27 PM 04-09-17
作者: nomezero:
唔係等同場刃武咩?
碌既時候機率,近武回斬味,遠攻上一發彈,弓先強化接擊瓶
如果夾埋千刃武一齊用,效果有冇double上?
nomezero 03:36 PM 04-09-17
如果夾埋千刃武一齊用,效果有冇double上?
近武好似唔得
但係弩會上兩發
滅龍士 03:55 PM 04-09-17
作者: nomezero:
近武好似唔得
但係弩會上兩發
即係用千刃弓+刃鱗玩接擊瓶有3x威力?係咁我搵日試吓先
nomezero 04:16 PM 04-09-17
即係用千刃弓+刃鱗玩接擊瓶有3x威力?係咁我搵日試吓先
你諗多左,頭先走去試
有刃鱗就只係弓個狀態多左接擊瓶強化
千刃原本就有,所以
ShinDou 05:36 PM 04-09-17
龜速打到G3緊急睡星龍,D招好陰濕,成日俾佢陰到,勁過上位果隻好多,諗住應該打夠半血打得走,點知夠鐘原來未打夠血炒左,開房又冇人入

之前G2緊急打老山又係冇人入,搞到要SOLO,上網見人話用上位黑炎裝FULL SET出耐震再用千刃劍斧無限劍鬼夠打走,照抄佢真係得 XD 不過今次好似搵唔到有人話SOLO @@

而家用緊升爆LV8既青熊太刀同GX鐮蟹FULL SET出斬味+2玩勇者
nomezero 06:01 PM 04-09-17
作者: ShinDou:
龜速打到G3緊急睡星龍,D招好陰濕,成日俾佢陰到,勁過上位果隻好多,諗住應該打夠半血打得走,點知夠鐘原來未打夠血炒左,開房又冇人入

之前G2緊急打老山又係冇人入,搞到要SOLO,上網見人話用上位黑炎裝FULL SET出耐震再用千刃劍斧無限劍鬼夠打走,照抄佢真係得 XD 不過今次好似搵唔到有人話SOLO @@

而家用緊升爆LV8既青熊太刀同GX鐮蟹FULL SET出斬味+2玩勇者
果時G3緊急我都係SOLO左
不過係用貓唔係用人
原本只係打算用貓睇下佢多左D咩
點知夠鐘完成左

你依家開場既我會亂入一下
不過先聲明我係低手阿
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面