Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-17, 04:16 PM   #501
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我見mission拎果d係要抽到pickup人打活動,抽唔到就冇

修練塔要打頂樓先有?我d人唔係好夠lunatic lv40打
Hard開始跌但係機率低
Lunatic 你唔打頂樓5星,打8,9樓4星其實ok
Lv40無咩野,主要係睇個陣,建議打d無乜遠程既
帶個補師拉位拖人慢慢打
基本上升升下人就會打左堆返黎
然後繼續卡毛

Anyway佢講明聽日會改競技場派毛準則,仲有quest要做
後日開技能繼承,睇下改成點
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:31 PM   #502
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我d 5星都係得30幾lv,得風神40lv,後期太難升,lunatic塔又唔易打,太易死

鬥雞可唔可以派下其他野唔好淨派毛?派下3星人都好呀

應該真係要等開技繼承先有野搞下
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:34 PM   #503
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
我d 5星都係得30幾lv,得風神40lv,後期太難升,lunatic塔又唔易打,太易死

鬥雞可唔可以派下其他野唔好淨派毛?派下3星人都好呀

應該真係要等開技繼承先有野搞下
派下3星人有用咩?
佢派4星都係難打之餘兼無用....
派水派升級水晶都仲實際D
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:45 PM   #504
ShinDou

3星可能遲d可以拎黎食技,定都係要1樣星數先食得?
舊 03-15-17, 10:37 AM   #505
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
全部人都棄Game了?出咗新角色新外傳都冇人提⋯⋯

舊 03-15-17, 11:07 AM   #506
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
全部人都棄Game了?出咗新角色新外傳都冇人提⋯⋯
沒棄
不過因為抽唔到五星
低星實在唔會去練.

清關清任拎下石就算
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 11:11 AM   #507
ShinDou

我有間中打下,抽到上次pickup勇者弓既4星版,覺左上5星好似幾屈,又有鬼神
舊 03-15-17, 11:15 AM   #508
okabe

成日出新角,但好多都係伏
抽落果d 都暫時夠用,無必要都忍手先
留番佢出勁角先出手,仲有明日出技引繼睇定d 都未遲
舊 03-15-17, 11:55 AM   #509
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
抽左ニニアン個能力總合比另外幾隻龍女都低左成差唔多10點...(無加值技能,証明跳舞好食COST)
所以同其他龍系的攻防優勢唔同,防禦同魔防小左近5點以上....攻擊力走左去速度,基本上個能力係為唔一下死同唔好俾人連擊多過打人~

但龍系再動隊好難組下....成隻GAME得5隻龍女...而且會打防禦向...(好多加防回血的)

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 11:57 AM   #510
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
一隻聖戰女都炒你全隊
諗禁多為咩

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 01:32 PM   #511
HakiK
Crazy Gamer
秋月

抽又非洲抽唔中
新角又唔係特別勁
果幾關外傳都係派下石
所謂鬥技場改動,就只係4000分再多1千條毛同有daily quest做下
實在無咩好講
睇埋繼技會唔會做到大崩壞先算

已經無聊到4星都升左堆40lv
舊 03-15-17, 02:40 PM   #512
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: HakiK 查看文章
已經無聊到4星都升左堆40lv
Same Here......

舊 03-15-17, 04:15 PM   #513
okabe

http://dengekionline.com/elem/000/001/485/1485482/

【少し未来の開発予定】
倒れた仲間がそのイベント内では復活しない状況下での攻略が必要となるイベントを開発中です。
歴代のFEシリーズのような、スリリングなプレイをお楽しみいただけるよう開発を進めています。詳細をお伝えできるようになり次第、また情報をお届けします! #FEヒーローズ

講左一堆未來動向,不過唔覺有咩吸引力....
舊 03-15-17, 07:40 PM   #514
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
雖然只是在event內,沒有復活,唔止唔吸引,直頭係厭惡
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:47 AM   #515
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 十一月 查看文章
雖然只是在event內,沒有復活,唔止唔吸引,直頭係厭惡
AI敵不動我不動真係好麻煩
有時一大堆敵人衝上黎負責做誘敵個隻好難唔死

舊 03-16-17, 03:40 PM   #516
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

個繼承立即搞到隻GAME複雜左.....好多技都可以俾人...有D角色立即會由特色成為食物=.=

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
舊 03-16-17, 03:43 PM   #517
ShinDou

點食法?冇限制?食幾多星同1人都係學同1招技?
舊 03-16-17, 04:28 PM   #518
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
點食法?冇限制?食幾多星同1人都係學同1招技?
可以GET食果隻3個技....如果有等級的技你要GET等級3就要GET左1同2先...如果招技係佢現在星數未獲得(EG隻野4星,但5星先有的技)的唔會俾到人

武器技似乎一定要同屬同武器先可以繼承...試過下好多5星人武器技都當係專屬技
奧義好似無專屬技~
輔助技只係知「再動」系係專屬技~(PS~老伯招天照可以俾人)
其他太多試唔曬....只係知道遠/近距離反擊技唔屬於專屬技~~

火紋
舊 03-16-17, 05:01 PM   #519
tidusxt
Junior Member

註冊日期: Apr 2016
有無人知係未有一招

殘血(50%?)敵攻擊前反擊?

比風神弓學未好屈?他有全距離反擊

另外奧丁識 月虹,2次攻擊就可以出奧義

難怪隻角色0甘樣衰,天生注定比人食

此篇文章於 03-16-17 05:08 PM 被 tidusxt 編輯。
tidusxt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 05:23 PM   #520
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: tidusxt 查看文章
有無人知係未有一招

殘血(50%?)敵攻擊前反擊?

比風神弓學未好屈?他有全距離反擊
我已經見到有人咁做
待ち伏せ3 自分のHPが75%以下で、敵から攻撃された時、先制攻撃

如果學到3 仲要75%
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 05:49 PM   #521
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
依家用風神弓都唔一定好著數咁,成日都輸…

舊 03-16-17, 06:28 PM   #522
babish
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2006
最強角色決定: 任何騎馬魔法 食 同屬武器可將buff數加攻 (odin果D) + 騎刃鼓舞 + 騎盾鼓舞 = 無雙
babish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 06:54 PM   #523
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
食課金抽蛋角轉技唔係犯法架咩?
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 06:58 PM   #524
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: b_boy 查看文章
食課金抽蛋角轉技唔係犯法架咩?
由手機版發出
灰色地帶, 因為唔係指定/限定轉蛋角色既系統

btw, 今次連武器都可以轉真係超出預想
真係變糞GAME
隻隻高攻高速既裝住勇者系列,待伏擺防守隊,
一係秒一係被秒既垃圾GAME
舊 03-16-17, 07:09 PM   #525
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: HakiK 查看文章
灰色地帶, 因為唔係指定/限定轉蛋角色既系統

btw, 今次連武器都可以轉真係超出預想
真係變糞GAME
隻隻高攻高速既裝住勇者系列,待伏擺防守隊,
一係秒一係被秒既垃圾GAME
ic,任記趕絕無課輕課
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 03:02 AM

手機版 | APP版