Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 06-20-11, 12:39 AM   #351
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002

此篇文章於 06-20-11 12:42 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 12:42 AM   #352
KTN
~♡

我才疏學淺...
揀相是甚麼準則........

引用:
作者: ビスケット 查看文章

此篇文章於 06-20-11 12:51 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 01:37 AM   #353
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: KTN 查看文章
我才疏學淺...
大師傅老前輩勁揪準則~ 唔係就高官放屁準則~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 04:55 PM   #354
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: KKH 查看文章
大師傅老前輩勁揪準則~ 唔係就高官放屁準則~
我話係掉晒入抽獎箱度抽就真...
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 06:00 PM   #355
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
我才疏學淺...
有蜜蜂 +1
反射鏡甜甜圈+1
露水+1

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 06:22 PM   #356
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
有2張有露水
邊張米神的?

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 09:13 PM   #357
KTN
~♡

blackbox

引用:
我話係掉晒入抽獎箱度抽就真...
這個我更感到奇妙
http://www.lcsd.gov.hk/green/hkfs/20...o_rs.php?grp=a

舊 06-21-11, 12:20 AM   #358
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

http://www.canon.com.hk/tc/corporate...do?prmid=10583

突破性輕巧機身 操作簡易
Speedlite 270EX II僅重155克,方便於日常及旅途上隨身攜帶,亦為擁有專業級數碼單鏡反光相機用家提供更輕便的外置閃光燈選擇。而機背的簡約操作按鈕設計亦方便用家直接設定無線從屬閃燈功能,而其他功能則可於相容相機# 選單內設定,操作簡易方便。

Speedlite 270EX II 將於2011年6月16日在港公開發售,建議零售價為港幣1,380元。

* 須配合580EX II閃光燈 / MR-14EX / MT-24 EX微距閃燈 / ST-E2無線閃光訊號發射器或EOS 7D/60D/600D的整合式閃光燈信號發射器使用
^ 與無線遙控器RC-1、RC-5或RC-6相容的EOS 數碼單鏡反光相機
# 2007年或以後推出的EOS數碼單鏡反光相機

即係FE要喺部機搞?
即係5D會冇得加減FE?
殊...唔好講咁大聲俾米神聽到
舊 06-21-11, 12:40 AM   #359
KTN
~♡

我都係用5D

舊 06-21-11, 09:13 AM   #360
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
http://www.canon.com.hk/tc/corporate...do?prmid=10583

突破性輕巧機身 操作簡易
Speedlite 270EX II僅重155克,方便於日常及旅途上隨身攜帶,亦為擁有專業級數碼單鏡反光相機用家提供更輕便的外置閃光燈選擇。而機背的簡約操作按鈕設計亦方便用家直接設定無線從屬閃燈功能,而其他功能則可於相容相機# 選單內設定,操作簡易方便。

Speedlite 270EX II 將於2011年6月16日在港公開發售,建議零售價為港幣1,380元。

* 須配合580EX II閃光燈 / MR-14EX / MT-24 EX微距閃燈 / ST-E2無線閃光訊號發射器或EOS 7D/60D/600D的整合式閃光燈信號發射器使用
^ 與無線遙控器RC-1、RC-5或RC-6相容的EOS 數碼單鏡反光相機
# 2007年或以後推出的EOS數碼單鏡反光相機

即係FE要喺部機搞?
即係5D會冇得加減FE?
殊...唔好講咁大聲俾米神聽到
唔...呢個設定實在有點微妙呢

舊 06-21-11, 12:35 PM   #361
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Strider 查看文章
唔...呢個設定實在有點微妙呢
正常, 因為之前如5D都冇閃光燈控制Menu

但FE應該冇大問題

Rice

舊 06-21-11, 01:32 PM   #362
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: riceking 查看文章
正常, 因為之前如5D都冇閃光燈控制Menu

但FE應該冇大問題

Rice
anyway米王兄今次會唔會有好康團購?

舊 06-21-11, 01:47 PM   #363
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: Strider 查看文章
anyway米王兄今次會唔會有好康團購?
睇過TB, 都係香港買算.... 如果街貨$1300樓下的話

Rice

舊 06-21-11, 06:59 PM   #364
Strider
初段

引用:
睇過TB, 都係香港買算.... 如果街貨$1300樓下的話

Rice
1300要諗諗
而家好窮

舊 06-21-11, 07:01 PM   #365
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

建議零售價為港幣1,380元
應該唔會貴得去邊掛

要黎做SLAVE冇所謂啦,反正所有嘢都可以喺MASTER度搞
插機頂大不了下下都FE-Lock
敗敗敗敗敗下去啦\/

不過做SLAVE好似又冇得分A,B,C Group?
唔...說明書仲未有得Download,一切都是謎
舊 06-21-11, 07:07 PM   #366
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
建議零售價為港幣1,380元
應該唔會貴得去邊掛

要黎做SLAVE冇所謂啦,反正所有嘢都可以喺MASTER度搞
插機頂大不了下下都FE-Lock
敗敗敗敗敗下去啦\/

不過做SLAVE好似又冇得分A,B,C Group?
唔...說明書仲未有得Download,一切都是謎
有團訂叫聲我..我有興趣...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 07:15 PM   #367
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
你賣咗AMI落火坑而家大把錢啦
自己一個人開一團買半打都得啦9m
舊 06-21-11, 07:17 PM   #368
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
你賣咗AMI落火坑而家大把錢啦
自己一個人開一團買半打都得啦9m
我忍痛賣女D錢留來買5D MK3架.

舊 06-21-11, 07:23 PM   #369
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
想問有冇DC用的柔光罩?

舊 06-21-11, 07:38 PM   #370
riceking
一人前のダメ人間

引用:
我明天出去望下, 合價就買

Rice

舊 06-21-11, 08:35 PM   #371
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
我忍痛賣女D錢留來買5D MK3架.
我當年接囡舊錢原本係用黎買5DII的說<>

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
想問有冇DC用的柔光罩?
好似唔多覺眼有啲咁嘅嘢
其實細細個嗰啲柔光罩只不過係有好過冇,效果唔大
覺得內閃影得好肉酸的話不如睇下呢篇嘢先
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=200122

引用:
我明天望下, 合價就

Rice
等醫生煲
舊 06-21-11, 08:41 PM   #372
KTN
~♡

賣囡,我看錯你了m9

出了先算,又不急買,買完顯微鏡窮足大半年

舊 06-21-11, 10:01 PM   #373
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
賣囡,我看錯你了m9

大半年....使唔使呀?

舊 06-21-11, 10:16 PM   #374
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
我明天出去望下, 合價就買

Rice
去邊買?

引用:
賣囡,我看錯你了m9

我既愛不足耶......
屋企已經有兩個女,仲要養多個我驚吃不消...

舊 06-21-11, 11:50 PM   #375
riceking
一人前のダメ人間

引用:
去邊買?
去旺睇下問下價先

Rice

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.5 ビスケット 照相館 1000 01-27-09 02:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.4 亞飛 照相館 1001 11-09-08 10:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.3 加賀KAGA 照相館 1006 08-22-08 01:12 AM
我們的 DC/DSLR 美沙酮中心[發問區] Vol.4 KTN 照相館 1001 05-12-08 11:05 PM
我們的 DC/DSLR 新手美沙酮中心[發問區] Vol.3 riceking 照相館 1006 12-07-06 08:20 AM

現在的時間是 11:41 PM

手機版 | APP版