Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-12-18, 02:39 AM   #2926
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
因為我知道呀廢柴落選=一條明害我既土匪會當選呀天才

明未呀聖人??
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 03:03 AM   #2927
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
今次算係向焦土邁出一大步,就睇吓嚟緊會點

舊 03-12-18, 03:09 AM   #2928
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

話香港人唔攪革命所以抵死,然後自己又喱埋係鍵盤後面一百步笑一百步

呢d人只係識用人地既失敗,去掩飾自己既失敗,所以佢想香港快d死

輸一次選舉就世界末日,根本成事不足敗事有餘

我唔需要泛民為我做乜,只要佢地存在就係我目的

共黨產如日中天,資源已夠多,勢頭強

要贏佢地幾乎不可能,只可以等“天時”,可以話等運到

歷史上既例子就係德川家康,一等等左幾十年

係呢個等既過程中,抗赤化同減少同消耗佢地資源就係我目的

每次選舉佢地都瘋狂燒錢就最好

舊 03-12-18, 03:13 AM   #2929
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: 若天 查看文章
話香港人唔攪革命所以抵死,然後自己又喱埋係鍵盤後面一百步笑一百步

呢d人只係識用人地既失敗,去掩飾自己既失敗,所以佢想香港快d死

你以為佢聖人個朵點得返黎??WE返奈群吹水罷啦
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 03:39 AM   #2930
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
即係你地仲生存響幻想之中
冇認清泛民只係中共安插既政治花瓶
佢地既存在就係比你地打飛機用
你以為投票比泛香港就唔使死?
結果只係凌遲處死同一槍爆頭既分別
你鍾意延長死亡既痛苦過程
咁繼續含吹奶啜等運到囉
德川家康都要養兵, 唔係響度等
掌權前打過好幾場仗, 流血架, 死左幾多家臣呀
唔讀歷史都搵隻戰國無双玩下
唔該你唔好搵港豬同人比侮辱人地啦....等

我都係果句....慢慢受啦

光明頂講左膠

此篇文章於 03-12-18 04:07 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 04:07 AM   #2931
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
其實香港搞得成革命嘅話,都極有可能係中央安插嘅政治花瓶

仲講返德川家康年代……
果時有冇email?有冇電腦?有冇直線習近平一個電話可以打到俾林鄭? 有冇天眼系統? 有冇聯合國?有冇得幾個鐘就調配到幾十萬大軍殺到嚟?

此篇文章於 03-12-18 04:12 AM 被 Fean 編輯。
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:55 AM   #2932
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
從來唔覺得投多幾條友香港會有民主
要改變梗係要靠幾百萬人
推介去睇下1987 : 逆權公民

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:20 AM   #2933
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
既然香港係死硬
長痛不如短痛
從來冇諗過香港人呢個低等民族會反抗喎
不如掉返轉我問你
含左咁多年你又得到過d咩?
又有咩白痴得過, 明知泛民只係呃政治飯食既廢柴, 都仲要投比佢地?
我唔係叫你投泛民,但至少唔好投俾建制班人。
當然你投白或廢都會益左建制,但呢個你自己衡量。底線唔投建制係一定!
講開泛民都講,以傳統泛民黎講成日話佢地和理非非左膠。
有冇諗過佢地本身個票源同金主從來唔係我地d要本土同激進反抗的人黎?
佢哋係立會投票或者行為其實係代表一班想不變但對政府中共反感的人。
你對佢地本身就唔應該有咩大期望,因為大家本身取向就唔一樣。
只係你投票係為左支持整個反政府勢力定心意候選人的問題?
含左得到d咩?起碼對得著我自己。可能立法會已經有幾多泛民都冇用。
但至少係中共殖民統治下,我有投過對佢的反對票而唔係因爲反對佢的人冇用,支持敵人。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:23 AM   #2934
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
姚松炎重點最後都輸左

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:27 AM   #2935
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
從來唔覺得投多幾條友香港會有民主
要改變梗係要靠幾百萬人
推介去睇下1987 : 逆權公民
立法會同區議會選舉係一個培育政治領袖同提供資源的舞台。
多一個席位就多個機會同資源。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:35 AM   #2936
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
玉姐都有六千幾
係咪以後講宗教信仰出黎拎d票先

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:38 AM   #2937
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
世界始於有共產黨,笑了^~^
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 08:39 AM   #2938
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: DC 97 查看文章
玉姐都有六千幾
係咪以後講宗教信仰出黎拎d票先
娥姐都無咁多

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 09:10 AM   #2939
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: Fean 查看文章
其實香港搞得成革命嘅話,都極有可能係中央安插嘅政治花瓶

仲講返德川家康年代……
果時有冇email?有冇電腦?有冇直線習近平一個電話可以打到俾林鄭? 有冇天眼系統? 有冇聯合國?有冇得幾個鐘就調配到幾十萬大軍殺到嚟?
有唔少野並不會因科技進步而改變,可以借古鑑今,外國好多政治人出身於文學/歷史系,商界都好多人鍾意讀孫子兵法,共產黨前一排仲研究法國大革命,原因大家心照

舊 03-12-18, 09:16 AM   #2940
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 001015 查看文章
我唔係叫你投泛民,但至少唔好投俾建制班人。
當然你投白或廢都會益左建制,但呢個你自己衡量。底線唔投建制係一定!
講開泛民都講,以傳統泛民黎講成日話佢地和理非非左膠。
有冇諗過佢地本身個票源同金主從來唔係我地d要本土同激進反抗的人黎?
佢哋係立會投票或者行為其實係代表一班想不變但對政府中共反感的人。
你對佢地本身就唔應該有咩大期望,因為大家本身取向就唔一樣。
只係你投票係為左支持整個反政府勢力定心意候選人的問題?
含左得到d咩?起碼對得著我自己。可能立法會已經有幾多泛民都冇用。
但至少係中共殖民統治下,我有投過對佢的反對票而唔係因爲反對佢的人冇用,支持敵人。
咪浪費時間同鍵盤戰士吹水;
你同佢講選舉佢同你講革命;
你同佢講革命佢同你講武裝起義;
你同佢講武裝起義佢同你講死硬

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 09:56 AM   #2941
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

基本上在下都係咁諗,革命唔係話唔得,不過真係唔會喺呢個時間搞。
先唔講武裝上既差距,香港有幾多人好似佢咁講咩都冇要搵命博…SO FAR,連講出黎既本人都異常咁錫身

其實佢自己都知行唔通,所以由始至終只係打字咩都唔做。
不過呢類TOPIC就係總有兩三隻呢類生物…

此篇文章於 03-12-18 10:10 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 10:42 AM   #2942
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
講到自己唔冇份受咁

要香港人起來反抗起碼要冇工番唔洗聽日要番工先
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 10:54 AM   #2943
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
多得呢D叫人唔投或投白票既,

咪放長X眼睇下遲D你地會唔會由唔細交稅變成要交重稅,呢個政府呢班超級有錢佬而家有咩做唔出,投票投到自己稅都唔細交,仲要係D窮人中產到拎錢番彌比自己用.

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 11:01 AM   #2944
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: gsw 查看文章
多得呢D叫人唔投或投白票既,

咪放長X眼睇下遲D你地會唔會由唔細交稅變成要交重稅,呢個政府呢班超級有錢佬而家有咩做唔出,投票投到自己稅都唔細交,仲要係D窮人中產到拎錢番彌比自己用.
咁又冇咩可能收窮人稅既,始終乞兒兜攞唔出D咩。
不過就可能有就業義務法,網絡限制等奇特政策…

舊 03-12-18, 12:06 PM   #2945
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

其實咪又係果句
你付出幾多咪得到幾多囉
你覺得每四年先去蓋個印仔係叫做左野, 對得住自己既
咁你得到既咪而家咁囉

前面有人話德川家康可以等幾十年
咁香港又有幾多個十年? 答案係五個
而且過左兩個已經搞成咁
等? 每日150隻蝗溝淡你
等死就有你份

港豬即係港豬
教識你做都唔夠
仲要幫你做埋
我再重覆我day 1果句
你想要民主自由, 一定係靠自己
你班港豬最大問題係就一路都諗住假手於人

唔好再賴人啦
唔好再比幾廿百個個藉口自己啦
點解人地外國人為民主自由可以拋頭顱灑熱血?
你班港豬就唔得呢?
連你地最鄙視, 叫人做蝗蟲既支那人都會暴動掟汽油彈
咁你話你自己係乜丫

光明頂講左膠

此篇文章於 03-12-18 04:02 PM 被 女裝少年 編輯。
舊 03-12-18, 12:08 PM   #2946
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁又冇咩可能收窮人稅既,始終乞兒兜攞唔出D咩。
不過就可能有就業義務法,網絡限制等奇特政策…
係而家呢個荒謬既香港政府同議會下,佢地有咩做唔出.

除非拎綜援,唔係我相信呢班人實會諗盡方法吸盡 付出多收入唔高既市民(真低端人口).

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 12:24 PM   #2947
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
呢鋪輸唔怪得人啦....范國威咁多票仲邊忽焦土
今次似係姚松炎本人問題居多

即係你又唔係建制派,
唔係你掛住泛民個牌頭就必贏
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 12:35 PM   #2948
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上在下都係咁諗,革命唔係話唔得,不過真係唔會喺呢個時間搞。
先唔講武裝上既差距,香港有幾多人好似佢咁講咩都冇要搵命博…SO FAR,連講出黎既本人都異常咁錫身

其實佢自己都知行唔通,所以由始至終只係打字咩都唔做。
不過呢類TOPIC就係總有兩三隻呢類生物…
當自稱激進嘅反抗者仲跟當權者玩法律遊戲,成件事就已經係大笑話
你見過陳近南反清去官府告狀話捕快打佢未

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 12:49 PM   #2949
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: 女裝少年 查看文章

港豬即係港豬
教識你做都唔夠
仲要幫你做埋
我再重覆我day 1果句
你想要民主自由, 一定係靠自己
你班港豬最大問題係就一路都諗住假手於人

唔好再賴人啦
唔好再比幾廿百個個藉口自由啦
點解人地外國人為民主自由可以拋頭顱灑熱血?
你班港豬就唔得呢?
連你地最鄙視, 叫人做蝗蟲既支那人都會暴動掟汽油彈
咁你話你自己係乜丫
抵讚
有自知之明,呢段表面講既其他人,實質係自我檢討
"要民主自由, 一定係靠自己"
"最大問題係就一路都諗住假手於人"
"點解人地外國人為民主自由可以拋頭顱灑熱血,港豬就唔得"

我對於你承認自己一味想靠人攪革命而自己唔攪,話自己係港豬﹐呢一種行為表示十分佩服
難怪大家叫你聖人,我呢D港豬就明言怕死,不了

舊 03-12-18, 01:26 PM   #2950
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
抵讚
有自知之明,呢段表面講既其他人,實質係自我檢討
"要民主自由, 一定係靠自己"
"最大問題係就一路都諗住假手於人"
"點解人地外國人為民主自由可以拋頭顱灑熱血,港豬就唔得"

我對於你承認自己一味想靠人攪革命而自己唔攪,話自己係港豬﹐呢一種行為表示十分佩服
難怪大家叫你聖人,我呢D港豬就明言怕死,不了
中左喇
繼續指望其他人啦

光明頂講左膠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:29 AM

手機版 | APP版