Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-11, 12:35 PM   #301

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
\孝哥/
緒花飲紅茶可樂&阿孝飲咖啡←用飲品來反映角色心情好有趣
阿孝自那日之後也沒有喝咖啡,是因為他害怕會想起當日的緒花而傷心吧
緒花要紅茶可樂,是因為她要面對這段感情吧

然後,這兩位給我去交往好嗎?

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 01:36 PM   #302
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
估唔到飲野係伏筆 , 唔錯

此篇文章於 09-05-11 01:45 PM 被 小Ray 編輯。
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 04:04 PM   #303
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
媽媽,你個女仲未到可以大肚嘅年紀啊…
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 04:08 PM   #304
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者:  查看文章
\孝哥/
緒花飲紅茶可樂&阿孝飲咖啡←用飲品來反映角色心情好有趣
阿孝自那日之後也沒有喝咖啡,是因為他害怕會想起當日的緒花而傷心吧
緒花要紅茶可樂,是因為她要面對這段感情吧

然後,這兩位給我去交往好嗎?
緒花要紅茶+可樂, 應該純粹只係習慣問題吧?

舊 09-05-11, 05:40 PM   #305
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

第24話 ラスボスは四十万スイ
脚本:岡田麿里/コンテ:篠原俊哉/演出:篠原俊哉/作画監督:伊藤依織子

舊 09-05-11, 06:13 PM   #306
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
媽媽,你個女仲未到可以大肚嘅年紀啊…
由手機版發出
媽媽當年都係差不多年紀啊。
若旦係撿回來的吧……還是四十萬的遺傳基因是強女弱男的……

舊 09-05-11, 06:34 PM   #307
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

差好遠, 皐月雖然性開放...
但佢家陣38歲, 減返16應該成22歲至生緒花o既

件若旦那唔止弱咁簡單啦, 直頭廢添啦

舊 09-05-11, 07:03 PM   #308
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
差好遠, 皐月雖然性開放...
但佢家陣38歲, 減返16應該成22歲至生緒花o既

件若旦那唔止弱咁簡單啦, 直頭廢添啦
咦?我記錯?我一直以為係34……

舊 09-05-11, 09:09 PM   #309
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
考哥絕地大反擊?
先前完全冇預兆
這是甚麼啊~~

舊 09-05-11, 09:12 PM   #310
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然不一定要長,短短的一話已將緒花和孝的感情線放出來了!

難得岳母大人也助你一把,孝兄你要加油啊!
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 09:37 PM   #311
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
今集 D 節奏好怪, 作畫又好崩下...
得返三集仲咁拖想點? 個劇本又悶又唔掂...
西村ジュンジ 你真係同我去死啦
請恕我完全唔明點解閣下覺得今集劇情會係拖。

民子線呢個修羅場縱使收得爛都叫做已經收左。

據我所知﹐劇情應該只係得翻孝哥線同喜翠莊收檔線而已。所以我想反問閣下﹐仲有成3集你咁趕住收工做乜﹖

此篇文章於 09-05-11 09:42 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 10:24 PM   #312
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
人地問男朋友,
緒花已經話孝

孝哥終於等到

舊 09-05-11, 10:33 PM   #313
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
孝哥終於回歸,但塊面崩到..
最後兩人在天橋相遇,雖然老土,但bgm同ed入得幾到位
孝哥柳暗花明又一村

崇子原來咁好身手,四十万家既女人個個霸氣
能登23歲..嘛,呢種時候回答精神年齡就好

今集頗為平淡,最後會有乜展開,其實都無乜期待

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:00 PM   #314
冬雨
Game Master
closing

今集兩位終於相見了,可惜一見就ed!
以皋月同電影來作橋樑,及用飲料來代達自己的心情,真是不錯的表現!
看來下集是準備,但一睇預告,有種悲傷之感!
緒花跟孝難道又再次等下先?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:03 PM   #315
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
孝哥你做咩望住人哋阿媽玩臉紅?
(孝哥原來你真係諗過同人哋媽媽一齊睇AV﹗

紅茶+可樂=甚麼味道?

結名個下高空插入想點…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:06 PM   #316
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
請恕我完全唔明點解閣下覺得今集劇情會係拖。

民子線呢個修羅場縱使收得爛都叫做已經收左。

據我所知﹐劇情應該只係得翻孝哥線同喜翠莊收檔線而已。所以我想反問閣下﹐仲有成3集你咁趕住收工做乜﹖
我只係覺得佢今集D節奏怪怪地,好平淡...
好多鏡頭都好悠閒好慢咁, 特別係前半段...
欺詐師同崇子個 part 仲怪....
大叫 > 發狂 > 暴走 > 一野過背摔倒 > 完結
兩者之間的舉動簡直就意味不明 lll
係入到後半段開始收孝 x 緒花至叫做好返, 呢條線都算已經收左半

至於喜翠莊條線有心要收的話背後大把野可以講,
唔係淨係話佢執同唔執咁簡單, 女將o既想法, 家族之間的關係等等....
我無話要佢趕收工, 我驚佢到時收唔哂趕收工就真

此篇文章於 09-05-11 11:08 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:08 PM   #317
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第23話

咖啡個幕真係估佢唔到...不過唔錯

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:25 PM   #318
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
今集 D 節奏好怪, 作畫又好崩下...
得返三集仲咁拖想點? 個劇本又悶又唔掂...
西村ジュンジ 你真係同我去死啦
今集劇本都唔算悶了,上集先悶~

今集用一集就差不多攪掂緒花孝一條線,不過下集唔好安排佢地兩個在天橋上擁吻,跟手就當完滿解決…

民子 x 徹一定仲要繼續跟進,唔可以咁就無咗件事…

話說網民都說孝一同緒花媽似一齊睇AV,緒花自白那段十足AV女優的interview…
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 11:38 PM   #319
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
兩個眼鏡渣得好緊要
緒花已經學識係人面前講人壤話

孝面紅
竟然對人妻+AV有反應
真係渣到爛

肥佬竟然蠢到咁離譜
睇到巴果段....真係噴了

女將FLAG黎料?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 12:23 AM   #320
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
話說網民都說孝一同緒花媽似一齊睇AV,緒花自白那段十足AV女優的interview…
播片之前皋月仲叫孝一放心話唔係同佢一齊睇H片。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 03:06 AM   #321
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
播片之前皋月仲叫孝一放心話唔係同佢一齊睇H片。
尼段唔出本真係對唔住大家

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 10:01 AM   #322
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
電影線開始收,雖然捉左肥佬,但係好明顯佢嘔唔番d錢出黎啦,而且比起拎番d錢,我覺得逼肥佬履行合約仲好......

巴化左妝都幾恐怖,係鏡頭前面連把聲都變番23歲

咖啡條橋真係掂

諗番之前民子條線收得咁爛,再睇番緒花同孝哥宜家咁幸福,真係覺得民子好慘
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 08:03 PM   #323
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE

連性格都設定好了, 可以開始丸太郎式官能外傳...

K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 09:29 PM   #324
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
孝哥仔回歸
緒花依然唔覺得自己係甩人果個真係有d奇怪
好在孝哥仔都算叫長情
咖啡真係唔錯~~~
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 11:22 PM   #325
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

「花咲くいろは」公式ビジュアルブック

発売日:2011年9月10日
定価:2,520円(税込)
判型:A4判
発売:バンダイビジュアル
発行:角川グループパブリッシング

版権イラストを多数収録した、ファン待望のビジュアルブックがオールカラーで登場!
湯乃鷺温泉、喜翆荘など「花いろ」の世界を作る美術設定を贅沢に紹介。
表紙はキャラクターデザイン・関口可奈味 描き下ろし!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 02:38 AM

手機版 | APP版