Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-05-17, 11:06 AM   #1751
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
其實VR就算幾正都好
我都對佢有保留
我覺得始終不可以長時間咁煲機
我怕玩得多會變近視

此篇文章於 02-05-17 11:29 AM 被 天野 編輯。
天野 目前離線  
舊 02-05-17, 03:01 PM   #1752
信長
God of Gamer
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

Triforce johnson 今次唔排第一,交棒比CND做第一人

信長 目前離線  
舊 02-05-17, 04:03 PM   #1753
violetgaze
Junior Member

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: daihamlop 查看文章
我見大家都咁熱列咁討論VR,
而大家所知嘅任天堂VB,
只係食住呢個熱潮所推出嘅制品,
但係有無做到VR同成效係點,
你問玩過嘅人就知,我不作評論啦,
因為呢度係任天堂嘅post…
至於前一版話任天堂同Apple係領導者嘅版友,
VR從來都唔係任天堂領導,
Smartphone亦唔係Apple,
要講就由smartphone原型palm開始,
不過亦唔想OT,但係令你領導者夢想破裂了。
其他恕刪
"領導者"唔係指邊個首創, 而係邊個發揚光大/普及大眾
iphone絕對係smartphone發展既關鍵點之一
正如NDS Touch generation係smartphone game既先行者
又如Wii, Kinect, PS Move係當年體感熱潮既先行者
就好似N64既Analog Stick, Rumble Pack, 3D gaming肯定唔係佢第一個做
但係佢係第一部做呢D野而又(北美?)受歡迎既主機
至於VB, 我只係覺得既然任記話自己係整第一隻3D家用遊戲, 作為廿年前果一波熱潮既"先行者", 作為出口術佢可以咁做罷了

其實我一直唔明
點解好多人覺得畫面革新就係進步, 操作革新就係gimmicks? 兩者都好重要呀
罪大/MS走畫面路線, 任記走操作路線, 方向不同罷了
Vive/Oculus Rift操作上亦不斷推陳出新, PSVR仲係玩緊體驗唔太好既兩枝棍仔....
其實NS有冇人同我一樣好期待個動態相機任記可以玩出乜野新花樣 (eg Wario) HD Rumble可以做到乜野程度既觸覺體驗?
正如Splatoon gyro aiming我好想可以係其他非競技性家機槍game上用到

回歸正傳,
之前睇IGN個討論節目中提到
任記個"送"game服務令佢地諗起當年超任用衛星streaming遊戲/特別版遊戲個服務
有可能D附加online play既FC/SFC games係真正"當月限定", 即係好似Splatfest咁miss左就有錢都玩唔返, 各位點睇?

此篇文章於 02-05-17 04:06 PM 被 violetgaze 編輯。
violetgaze 目前離線  
舊 02-05-17, 07:05 PM   #1754
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
免費GAME 果PART ..好似得紅白/超任... 希望會追加其他機種
一來佢唔想free 晒比你..可能比你玩名作機會大左,引人當情懷咁買
另外佢地想D玩家真係DL後會玩.. 我PSN+ 好多都無玩過一次,留係個list 就算
你一個月限期,我唔可以蝕比你

此篇文章於 02-05-17 07:12 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 02-05-17, 10:03 PM   #1755
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
有個問題
咁NS就唔可以好似wiiU嘅xenoblade x咁
用佢個細mon做第二D野?
aquarius 目前離線  
舊 02-05-17, 10:08 PM   #1756
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

無second mon 玩法
因為出得電視部NS 已經返左docking
所以WiiU game 好多都應該真係wiiu only
出唔到VC

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-06-17, 01:58 AM   #1757
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: シェンムー 查看文章
出唔到VC

Sent from my iPhone using Gaforum
直接對應就無ga la
移植就可行,因為WiiU 上無乜game活用個gamePad

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 02-06-17, 11:09 AM   #1758
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: N0T51B 查看文章
直接對應就無ga la

移植就可行,因為WiiU 上無乜game活用個gamePad

其實係。。。得好小game用双mon。。。
大部分都係無利用mon ,用wii u pro手制都玩得到
bearkat 目前離線  
舊 02-06-17, 11:16 AM   #1759
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: aquarius 查看文章
有個問題
引用:
出唔到VC

引用:
直接對應就無ga la
引用:
作者: bearkat 查看文章
其實係。。。得好小game用双mon。。。
大部分都係無利用mon ,用wii u pro手制都玩得到
即使要用到雙mon,只要出個app,用手機做第2mon就可以解決啦
技術上應該唔難

MGS5都已經做過,用手機/tablet做第2mon

舊 02-06-17, 11:33 AM   #1760
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 信長 查看文章
免費GAME 果PART ..好似得紅白/超任... 希望會追加其他機種
一來佢唔想free 晒比你..可能比你玩名作機會大左,引人當情懷咁買
另外佢地想D玩家真係DL後會玩.. 我PSN+ 好多都無玩過一次,留係個list 就算
你一個月限期,我唔可以蝕比你
其實都唔知佢設一個月為限為乜,
都已經係等於交月費使用ONLINE服務同時租用堆舊作,
宜家咁搞我覺得佢小家…

如果要堆舊作的使用權,不如直接比收費用戶有節扣優惠買好過宜家比錢買試用時間咁…

舊 02-06-17, 12:35 PM   #1761
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
宜家咁搞我覺得佢小家…

如果要堆舊作的使用權,不如直接比收費用戶有節扣優惠買好過宜家比錢買試用時間咁…
太早下定論,要依家online收費服務詳情並未確定

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 02-06-17, 01:16 PM   #1762
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
宜家咁搞我覺得佢小家…

你講嘅都應該會有,
問題係有幾多 games 同有幾多優惠,
以現在 My Nintendo 的優惠模式,
完全唔會打動到我。

都係嗰句,
如果同 PS Plus 咁上下價錢的話,
我應該都會畀錢,
都是為打 MK8 同 Splatoon。

http://www.nintendo.com/switch/online-service/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 02-06-17 01:21 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
舊 02-06-17, 02:05 PM   #1763
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
任記嘅年費……
我覺得要任玩VC先有吸引力(對我黎講)
講真舊啲嘅fc , sfc ,n64等等要買都係wii , 3ds買得8899
新啲嘅Wii/GBA/NDS 當送吸下客重好

如果任玩VC , ¥5-7000/年都抵比

舊 02-06-17, 02:35 PM   #1764
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
任記嘅年費……
我覺得要任玩VC先有吸引力(對我黎講)
講真舊啲嘅fc , sfc ,n64等等要買都係wii , 3ds買得8899
新啲嘅Wii/GBA/NDS 當送吸下客重好

如果任玩VC , ¥5-7000/年都抵比
之前話2~3000yen年費,
就算唔包1個月試玩呢個價都可以接受啦

另任玩VC, 5~7000yen應不可能, 年費2~3000yen(任玩多3~5000yen)
以現時每隻800~1000yen來計, 約3~6隻game
我諗3~5000yen 月費可能性大d
lodoss 目前離線  
舊 02-06-17, 04:40 PM   #1765
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
其實由3ds的有次數限制試玩開始,都見到老任對免費的野上面都有d執著/食古不化/小家
lineage19 目前離線  
舊 02-06-17, 04:52 PM   #1766
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實由3ds的有次數限制試玩開始,都見到老任對免費的野上面都有d執著/食古不化/小家
其實如果佢係每個月出D Game,而一個月不限次數玩
其實OK
講真你覺得好玩你就會買, 如果吾耐玩, 玩得7-8日你吾會玩
重點佢個年費甘平

相信佢仲有D貴D月費有更多服務,1年送幾隻Game

Other:
其實來緊 NS 仲有無大型試玩會在其他地方舉行
Nintendo direct 公告 NS 更多資料??

jyeung1 目前離線  
舊 02-06-17, 04:56 PM   #1767
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

我可理想價錢是一年 US$50 樓下,
唔知有冇可能?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 02-06-17, 05:09 PM   #1768
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 八仙果 查看文章
唔知有冇可能?
社長講左一年2000~3000yen
wsx360 目前離線  
舊 02-06-17, 05:09 PM   #1769
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 八仙果 查看文章
唔知有冇可能?
社長在訪問話年費只係20-30美元左右

其實咪當支助下,等佢地有動力去做好d online服務

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 02-06-17, 05:36 PM   #1770
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
online mode做得好
希望XBX2可以做到網上多人合作模式
aquarius 目前離線  
舊 02-06-17, 05:42 PM   #1771
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
直接對應就無ga la
老實講, 得一隻咁大把, 就係零.
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 02-06-17, 05:46 PM   #1772
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: aquarius 查看文章
有個問題
XBX 個簡陋地圖系統, 有等於無
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 02-06-17, 05:48 PM   #1773
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
老實講, 得一隻咁大把, 就係零.
隻零我改返"唔用"体感, 但PAD作為地圖又幾方便
harakuma 目前離線  
舊 02-06-17, 06:14 PM   #1774
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: wsx360 查看文章
社長講左一年2000~3000yen
引用:
作者: 赤武神 查看文章
社長在訪問話年費只係20-30美元左右

其實咪當支助下,等佢地有動力去做好d online服務
咁就要全力支持啦!

八仙果 目前離線  
舊 02-06-17, 06:16 PM   #1775
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
直接對應就無ga la
印象中,ZombiU 都有用,
不過我覺得又要睇電視,又要睇 gamepad 好麻煩吓。

八仙果 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 07:17 AM

手機版 | APP版