Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-28-17, 03:51 PM   #626
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
其實有伏線啦,去旅行冇啦啦有123選
趕檔期出刪野,未執得切event d馬腳黎w
明智就而家P3荒垣咁

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 12:22 AM   #627
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
因為有訪問提過一二三本黎係同伴,不過由於故事長度問題D參謀戲去晒世紀末霸姐身上,所以大家都好期望有加強版將一二三擺返去同伴位。
其實都唔止 故事後段好多位其實好唔自然
同埋怪盜團本身既正義又好扭曲,而且最後逆轉得好唔現實
再加上龍司既「好似係某人既夢入面咁」發言
我傾向覺得前幾頁有提過既真相係怪盜團成班其實現實都係失敗青年,呢堆係佢地既夢,其實佢地一直面對緊自己既劣根性

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 10:02 AM   #628
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實都唔止 故事後段好多位其實好唔自然
同埋怪盜團本身既正義又好扭曲,而且最後逆轉得好唔現實
再加上龍司既「好似係某人既夢入面咁」發言
我傾向覺得前幾頁有提過既真相係怪盜團成班其實現實都係失敗青年,呢堆係佢地既夢,其實佢地一直面對緊自己既劣根性
在下咁睇,龍司既某人既夢似係指遊戲世界本身,現實玩家既世界咩都冇改變過

舊 02-01-17, 09:39 AM   #629
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
另外問, MORUGANA 其實係乜野黎 ? 諗住會解釋但最後都無乜講到
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 10:23 AM   #630
神人ではない!新人だ

唔係話咗佢其實咩都唔係,只係長鼻叔叔用最後一分力整出黎幫主角們既「生物」咩。

舊 02-10-17, 04:28 PM   #631
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
奧村boss手下果個專務點打?
有咩心得?
佢果招必殺一出,我全死晒咁濟
我係打hard的,如果打唔掂就要較返normal

此篇文章於 02-10-17 04:47 PM 被 天野 編輯。
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 04:44 PM   #632
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 天野 查看文章
奧村boss手下果個專務點打?
有咩心得?
佢果招必殺一出,我記死晒咁濟
我係打hard的,如果打唔掂就要較返normal
有冇成隊防禦?佢嗰招係萬能屬性嚟,唔得要搵啲有食いしばり或者不屈の闘志嘅ペルソナ硬食

我合咗隻有仁王立ち嘅義経都未試可唔可以直食佢嗰招

舊 02-10-17, 04:51 PM   #633
天野

引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
有冇成隊防禦?佢嗰招係萬能屬性嚟,唔得要搵啲有食いしばり或者不屈の闘志嘅ペルソナ硬食

試過防禦都死
我主角lv41
返去睇下有冇你所講既ペルソナ先
舊 02-10-17, 05:01 PM   #634
神人ではない!新人だ

引用:

義經LV79,合到既應該輕取專務吧?

回上,對專務漢堡攻擊
在下會建議搵有マハラクカジャ(34 運命 ラケシス)同タルンダ(杏)去打。
由於空腹狀態中係回血,空腹既可以自由行動。

此篇文章於 02-10-17 05:07 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 05:12 PM   #635
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
我對於仁王可唔可以硬食佢嗰招嘅好奇心大啲

舊 02-10-17, 05:26 PM   #636
天野

引用:

回上,對專務漢堡攻擊
在下會建議搵有マハラクカジャ(34 運命 ラケシス)同タルンダ(杏)去打。
唔記得杏好似有減攻擊
今晚返去試下先
唔該
舊 02-10-17, 05:30 PM   #637
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

回上,對專務漢堡攻擊
原來空腹中會回血?
真係唔講唔知
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 05:38 PM   #638
神人ではない!新人だ

引用:
我對於仁王可唔可以硬食佢嗰招嘅好奇心大啲
仁王DAMAGE減半,應該冇咩問題…
當然,你唔好拎隻廿零LV+初期裝去挨
引用:
作者: 野良猫 查看文章
原來空腹中會回血?
真係唔講唔知
在下都係打HARD先知
印象中好似仲連空腹都回復埋

舊 02-10-17, 05:55 PM   #639
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
原來空腹中會回血?
真係唔講唔知
一周目 hard mode 有, 唔知其他 mode 有無.

輸左幾次之後見到會加血, 好快過左
舊 02-11-17, 11:35 AM   #640
天野

放棄了
較返Normal打算
杏果招減敵攻擊其實幾好用

就算被奧村變成空腹
但隊友們好煩會自動拍醒佢
平時又唔見咁幫手
舊 02-11-17, 02:14 PM   #641
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
放棄了
較返Normal打算
杏果招減敵攻擊其實幾好用

就算被奧村變成空腹
但隊友們好煩會自動拍醒佢
平時又唔見咁幫手
我一開始 hard mode , 被鴨志田打到嚇親

之後一直都係物攻為主,花左一半以上錢 upgrade 裝備, 又亂升 corp, 無樓上講果 d 勁野.

個個迷宮都玩得幾緊張下, 呢個體驗好耐都無 RPG 俾到我.
舊 02-11-17, 09:14 PM   #642
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
hard mode總務果招big band我記得滿血加防或減攻士彈有一樣都係頂得住既

果時一週就玩hard mode,覺得最難打就係鴨,保志同埋d卒

鴨果時所有野都未成形,求其一招都被打走6,7成血,要用item硬爆; 保志就出得太突然,全部人都係hp/sp見底咁開打

至於d卒,成日被d神命中神迴避攪到滅團, 就算主角,杉田開場自帶加命中都miss得好密...
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 03:42 PM   #643
天野

反而我覺得hard mode鴨係難打
但死左幾次都會過到
反而專務我玩左幾個鍾都過唔到

打專務一較返normal即係過到
攻擊強左差不多成倍
舊 02-13-17, 04:49 PM   #644
野良猫
肥倫

引用:
反而我覺得hard mode鴨係難打
但死左幾次都會過到
反而專務我玩左幾個鍾都過唔到

打專務一較返normal即係過到
攻擊強左差不多成倍
專務我都搞咗好耐,最後靠運過

加防減攻頂佢個餐,之後好彩係大叔冇出空腹
結果俾我最後一擊打死

力戰幾個鐘,打贏之後成個人脫哂力
好耐冇試過打機打到咁
舊 02-20-17, 12:10 PM   #645
天野

引用:
專務我都搞咗好耐,最後靠運過

加防減攻頂佢個餐,之後好彩係大叔冇出空腹
結果俾我最後一擊打死

力戰幾個鐘,打贏之後成個人脫哂力
好耐冇試過打機打到咁
最慘係一死左就要重頭打過
有時未去到專務已經死左
唔記得叫咩長,被佢地連爆兩野就死
超灰
其實我覺得我要升返一兩個lv先去打
舊 02-21-17, 07:40 PM   #646
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
引用:
最慘係一死左就要重頭打過
有時未去到專務已經死左
唔記得叫咩長,被佢地連爆兩野就死
超灰
其實我覺得我要升返一兩個lv先去打
專務前面果D卒其實易打,因為有弱點,一路交棒就好快清晒,又省SP

果時拎隻交棒X4既盃就係係哩場BOSS戰
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-17, 01:43 AM   #647
天野

引用:
作者: nqm 查看文章
專務前面果D卒其實易打,因為有弱點,一路交棒就好快清晒,又省SP

我當然睇住弱點黎打
但可能我唔夠lv,有時唔好彩係佢爆之前打唔贏佢
較左normal就基本上佢未爆已經死晒
舊 02-23-17, 09:37 AM   #648
野良猫
肥倫

引用:
我當然睇住弱點黎打
但可能我唔夠lv,有時唔好彩係佢爆之前打唔贏佢
較左normal就基本上佢未爆已經死晒
淨睇弱點都唔夠
要睇埋跟住行動嘅係邊個同埋善用交棒

有時最怕佢個肥仔一出嚟就開自爆,根本唔夠時間殺佢
舊 02-23-17, 09:57 AM   #649
神人ではない!新人だ

引用:
作者: nqm 查看文章

HARD其實有D難度,班社員硬唔少。
NORMAL基本上狂發全體就差唔多KO晒…

舊 02-24-17, 02:07 PM   #650
天野

引用:
淨睇弱點都唔夠
要睇埋跟住行動嘅係邊個同埋善用交棒

有時最怕佢個肥仔一出嚟就開自爆,根本唔夠時間殺佢
交棒都試過
係效果好d
肥仔我試過唔打淨防過左算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 01:09 AM

手機版 | APP版