Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-08, 10:46 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDjisJajjjp
非老麥漢堡包店討論

開個呢d集中topic ..雖然好似反老麥咁 ...但呢d偏門d漢堡包店又唔值為佢特登開個topic

就好似呢間係荃灣千色旁邊的...未食過...見佢開左個幾兩個月....如果有人幫襯過有咩評語

仲有佢係唔係集團店??仲有冇其他分店??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-08, 10:50 PM   #2
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
FRESHNESS BURGER皇室寶有....

舊 03-19-08, 10:52 PM   #3
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Freshness Burger
Shakem Buns
大家update下...

舊 03-19-08, 10:54 PM   #4
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
freshness burger我在日本吃過, 香港只吃過尖咀分店那間...

都ok0既, 個人中意食佢多過mos
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-08, 11:00 PM   #5
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
可唔可以講時新?

舊 03-20-08, 03:39 PM   #6
words728
Junior Member

註冊日期: Mar 2008
burger king
真係正~ 又大個wo 價就30~50到 唔算平又唔貴
不過得尖沙咀有/ _\
words728 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-08, 04:44 PM   #7
angelamail
Senior Gamer
安祖娜

註冊日期: Sep 2006
triple O勁好食~
我響沙田食過
佢地個炸雞柳都美味到不得了

angelamail 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-08, 06:16 PM   #8
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360

我食過餇鑼灣o個間,感覺普通,一 set 要 $50,價錢同 Triple O's 差唔多但個飽 size 只係 Mos 既 size,但 Mos set $35,變相貴左。

舊 03-20-08, 07:00 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 12:25 AM   #10
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
今日食左銅鑼灣個間freshness burger
叫左個cheese burger
雖然未算難食,但係真係唔可以用好味形容
佢cheese係芝士醬,唔係一塊芝士,不過買個時sales有講畀我聽話第二隻先有一塊芝士,不過再貴D
個問題都唔係出係芝士醬到,係出係酸瓜個到
本身唔鍾意用酸酸甜甜野,所以平時食都係唔要醬
不過呢個芝士醬都OK(雖然無咩芝士味⋯),但係有酸瓜係到真係想嘔
唔似triple o's,D酸瓜放出面,佢係切醉晒放係入面,所以想拎都拎唔走...
D洋沖食完第一啖就無晒,菜都唔係好多⋯⋯蕃茄好似重少過M記新出個蕃茄脆辣雞包
d包軟林林,無咩咬口,買個時sales 都有話有一塊芝士個隻先係纖維包(即係有咬口個隻包我估⋯)
個包都偏細,同mos 差唔多size,不過大combo 26(包) + 26(combo)...所以係算貴
但係D薯格就好新鮮好脆,調味唔錯
食完晒都唔係好飽⋯
試左一啖女朋友個明治burger,都係唔好味,我女友都係咁講,話mos好味d

如果依好味同飽肚程度
Triple O's > Mos > Freshness burger

舊 03-21-08, 12:30 AM   #11
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
我反而覺得freshness juicy0的, 好食過triple o's

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 01:06 AM   #12
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
freshness burger左長沙灣開了新(?)店,請問有冇人試過?就在黃克兢ive側的golf場...
今日試左$40果個雙層芝士堡,同麥記果d比真是好好多.....

此篇文章於 03-21-08 01:11 AM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 01:30 AM   #13
usayarE

岩岩睇返資料
原來freshness burger d包係用南瓜造的

唔怪得D色水唔同
不過食落又唔係好覺喎..

舊 03-21-08, 01:51 AM   #14
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: usayarE 查看文章
岩岩睇返資料
原來freshness burger d包係用南瓜造的

唔怪得D色水唔同
不過食落又唔係好覺喎..
其實除左d色之外, 真係食唔出佢係用南瓜做....

佢成個menu其實得2 - 3款我個人覺得好味, 同埋佢d熱狗都係唔掂的~
所以我去親都係食果幾款burger.

都係果句, 香港幾時開lotteria....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-08, 06:40 PM   #15
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...
FAT BURGER?
原來有咁耐ga la?
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-08, 10:29 PM   #16
JEREMY
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: kin~kin 查看文章
其實除左d色之外, 真係食唔出佢係用南瓜做....

佢成個menu其實得2 - 3款我個人覺得好味, 同埋佢d熱狗都係唔掂的~
所以我去親都係食果幾款burger.

都係果句, 香港幾時開lotteria....
借問聲~
你覺得邊d款好味~?
我想搵日去試下~

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-08, 10:53 PM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 斯羅少尉 查看文章
FAT BURGER?
原來有咁耐ga la?
係~
上年8月見宣傳圍板...
到今時今日都重係圍板...
座商厦都入左伙幾個月的說...

舊 03-22-08, 11:25 PM   #18
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
係~
上年8月見宣傳圍板...
到今時今日都重係圍板...
座商厦都入左伙幾個月的說...
慢工出細貨

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-08, 11:42 PM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: syncmaster 查看文章
慢工出細貨
對面合和d M記,Coffee Shop...
都裝修完/搬出搬入搞掂左喇...
隔離成條街全部舊樓都拆清...
佢都重未搞...
咁唔止慢工...直頭係罷工...

舊 03-23-08, 12:09 AM   #20
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Norm 查看文章
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Shakem Buns
大家update下...
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
Ruby Tuesday既Colussus超級正

此篇文章於 03-23-08 12:16 AM 被 驚寂 編輯。
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-08, 01:14 AM   #21
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
citywalk (荃新天地 ) 間 mos burger ...
d 漢堡包完全無特別....

舊 03-23-08, 01:42 AM   #22
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
請問邊個記得cwb citysuper果間叫咩名?
食就未食過,不過唔明點解間野係都唔肯整個中文menu出黎
唔通齋做鬼佬生意都夠做!?

舊 03-23-08, 02:01 AM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 驚寂 查看文章
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
Ruby Tuesday既Colussus超級正
如果講到RUBY~ 咁HARD ROCK CAFE 的都好正!

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS3: 21, PS4: 2, PSV: 1)
Uncharted, BioHazard5, KillZone2, Burnout Paradise, 塊魂Tribute, Uncharted2, Final Fantasy XIII, Dead Space, ガンダム無双3, KillZone3, BioShock, SOCOM4, Uncharted3, ガンダムExtreme VS, Tales of Xillia, BioHazard6, Killzone, Metal Gear Rising, Tomb Raider, The Last of Us, ガンダムExtreme VS FB, Killzone Mercenary, Destiny, The Order: 1886
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-08, 02:19 AM   #24
usayarE

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
請問邊個記得cwb citysuper果間叫咩名?
食就未食過,不過唔明點解間野係都唔肯整個中文menu出黎
唔通齋做鬼佬生意都夠做!?
triple o's

美國d帝國主義係咁⋯
不過間野唔錯,大件新鮮足料
係貴左D遮

舊 03-23-08, 05:29 AM   #25
宮本俊
Insane Gamer
漫無目的在周圍遊蕩

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: siuj 查看文章
citywalk (荃新天地 ) 間 mos burger ...
d 漢堡包完全無特別....
開左冇幾耐咋喎,仲諗住過兩日放假去試下添.....

至於這兒,已經沒有值得我留戀的地方,後會無期
宮本俊 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:59 PM

手機版 | APP版