Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-18-14, 04:49 AM   #3251
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 八仙果 查看文章
微軟新推三款配件,其中一款是有線的 Xbox One 手把

http://chinese.engadget.com/2014/09/...bile-keyboard/
你意思即係在X1上用時,係有線+無線2用手掣,而係PC上時,就只係對應有線嗎??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 10:26 AM   #3252
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
你意思即係在X1上用時,係有線+無線2用手掣,而係PC上時,就只係對應有線嗎??
>>在X1上用時,係有線+無線2用手掣
yes

>>PC上時,就只係對應有線嗎??
想無線用, 至少要有個對應X1手掣既PC無線發射器吧. M$好似未出咁既產品.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 10:27 AM   #3253
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
唔知點解, 我入到派對, 明明早幾日見趺出75大...
引用:
Xbox One勁玩派對 9月22日準備迎接Xbox One

Xbox One勁玩派對現定於9月22日於唯港薈(Hotel Icon)舉行,在Xbox One「一賞再賞」遊戲中獲勝的150名參加者除了贏取豐富禮物外,還可以率先試玩十多款新作,包括《Forza Horizon 2》和《FIFA 15》,以及首次在香港試玩的《Sunset Overdrive》等,讓玩家在Xbox One推出前夕享受歡樂的一晚。

活動詳情
日期:2014年9月22日 (星期一)
地點:唯港薈(Hotel Icon) - 九龍尖沙咀東部科學館道17號1樓Silverbox Ballroom
時間:下午7時至10時 (下午6:30開始登記)
活動內容:
•Xbox One「一賞再賞」禮物頒發
• 新遊戲介紹及十多款新作試玩
• 即場遊戲比賽

**有關Xbox One紀念Tee的詳情,將於Xbox HK facebook專頁公佈。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 10:48 AM   #3254
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: now_loading 查看文章
唔知點解, 我入到派對, 明明早幾日見趺出75大...
早幾日我見佢(唔記得邊道, 應該係facebook)話加左位.
舊 09-18-14, 11:41 AM   #3255
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
隔黎台 話 大陸 行game 2手買賣同鎖區 (有game底埋圖)

可能又會落黎搶喇

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 11:58 AM   #3256
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: rokuna 查看文章
隔黎台 話 大陸 行game 2手買賣同鎖區 (有game底埋圖)

可能又會落黎搶喇
紅字唔明. 係咪禁2手? 抑或好似XBONE初公佈咁, 要去指定商店?
舊 09-18-14, 12:10 PM   #3257
andychan26675
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
請問有冇人試過開機出左XBOX ONE LOGO 畫面後就冇畫面??我朋友部機現在係咁,Restart都係咁.....有冇人知乜事???
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 12:49 PM   #3258
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: andychan26675 查看文章
請問有冇人試過開機出左XBOX ONE LOGO 畫面後就冇畫面??我朋友部機現在係咁,Restart都係咁.....有冇人知乜事???
會唔會係system update後第一次boot 機. 係會耐好多.

如果你朋友set左自動update, 係有可能裝左system update佢都唔知.
舊 09-18-14, 01:16 PM   #3259
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
真係有可能是 fireware update,
因為我試過好似 hang 機咁。

又試過第一次更新,
等了很久,印象中停在 8x%,
忍不住 restart,等了好一會才說更新完畢,
所以初時我都好驚 XBOX ONE 更新,
幸好,之後的更新再沒有出現上述的情形。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 03:58 PM   #3260

不是update後的,之前一路玩緊,有日開出完LOGO畫面就再冇晝面,但部機重係開著的.....
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 04:03 PM   #3261

sorry各位,原來係出了LOGO之後就自動關機....希望有人知問題在那.....
舊 09-20-14, 10:28 AM   #3262
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
今次tgs,xb1好似完全係gaf死左咁,無咩資料。
但無法,xb1今次頭4日賣出的量完全比xb360頭2日賣出的量少近3倍外(已經唔需要同人比),就連19號,ms有隻自家日系game出都好似無人提咁。。。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-14, 07:36 PM   #3263
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
國行delay⋯⋯
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-14, 09:36 PM   #3264
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
Day one日版XboxOne+Kinect2入手了!(免稅的)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 09-20-14, 09:43 PM   #3265
mrk

引用:
作者: ai. 查看文章
今次tgs,xb1好似完全係gaf死左咁,無咩資料。
但無法,xb1今次頭4日賣出的量完全比xb360頭2日賣出的量少近3倍外(已經唔需要同人比),就連19號,ms有隻自家日系game出都好似無人提咁。。。
今年XBOX ONE區我有試玩到的!(第1幅好似未Set好,只係得個睇字)

請問19號出個隻新Game係咩呢??

PS:今日20號出左秋記半日,可能係日元匯率低關係,見到好多鬼佬係到入XBOX ONE,而大陸人就鍾意入PS4!

此篇文章於 09-20-14 10:45 PM 被 mrk 編輯。
舊 09-20-14, 10:47 PM   #3266
mrk

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
國行delay⋯⋯
知道原因嗎??

PS:死啦!班大陸水貨客實走晒落呢香港搶鬼晒我地o既港版機啦!

舊 09-21-14, 01:03 PM   #3267
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
知道原因嗎??

PS:死啦!班大陸水貨客實走晒落呢香港搶鬼晒我地o既港版機啦!
好似係廣電玩野
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 01:30 PM   #3268
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
中國大陸版 Xbox One 將會延遲上市,但相關活動會如期舉行

http://chinese.engadget.com/2014/09/...ayed-in-china/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 08:44 AM   #3269
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
sorry各位,原來係出了LOGO之後就自動關機....希望有人知問題在那.....
Hard off部機一次吧~我試過有次直頭開機黑畫面,都係咁攪
另,去官方支援forum問,我見過個度官方都幸答呢d問題
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 08:48 AM   #3270
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
今年XBOX ONE區我有試玩到的!(第1幅好似未Set好,只係得個睇字)

PS:今日20號出左秋記半日,可能係日元匯率低關係,見到好多鬼佬係到入XBOX ONE,而大陸人就鍾意入PS4!
我都係同一日出左秋記喎~
考慮過執番個手掣同耳機,不過tgs買得太多野,已經拎唔到
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 12:18 PM   #3271
ai.
RELEASED

引用:
你影的最後一幅相個隻D4: Dark Dreams Don't Die,無記錯好似劇咁,分季出,¥1,620,美國唔知有無.
但香港REGION好似無,就算入下面條LINK,用左香港REGIO都會BLOCK左.
https://store.xbox.com/ja-JP/Xbox-One/Games/D4-Dark-Dreams-Dont-Die/6e82a9a6-b6a0-4c30-a50f-1e0ebafee8bc?cid=majornelson

此篇文章於 09-22-14 12:22 PM 被 ai. 編輯。
舊 09-22-14, 12:21 PM   #3272
ahleung
The One
Bannnned

引用:
你影的最後一幅相個隻D4: Dark Dreams Don't Die,好似劇咁,分季出.
但香港REGION好似無,就算入下面條LINK,用左香港REGIO都會BLOCK左.
https://store.xbox.com/ja-JP/Xbox-One/Games/D4-Dark-Dreams-Dont-Die/6e82a9a6-b6a0-4c30-a50f-1e0ebafee8bc?cid=majornelson
應該唔係呢隻game, 而係成個HK XBONE賣場未出
https://store.xbox.com/zh-HK/
引用:
您的地區目前不支援 Xbox One Games 市集。
舊 09-22-14, 01:13 PM   #3273
ai.
RELEASED

引用:
作者: ahleung 查看文章
應該唔係呢隻game, 而係成個HK XBONE賣場未出
https://store.xbox.com/zh-HK/
係依隻,你用香港STORE條LINK當然搵唔到,
如我上面條LINK/所講,我係入去日本STORE先會有,
你入到官網,自己轉官網地區做日本,就會見到發售日和YEN價,
其他地區我唔知,但香港依家一定無.
再唔得或唔信我就去WIKI睇,外國的評分已經出灑,依隻暫時只有下載版
http://en.wikipedia.org/wiki/D4_%28video_game%29
http://www.metacritic.com/game/xbox-...reams-dont-die

此篇文章於 09-22-14 01:22 PM 被 ai. 編輯。
舊 09-22-14, 01:53 PM   #3274
SleepBoy

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
有無人係動漫節訂左行貨 ?? 知唔知幾時有得羅 ?? (我忘記了)

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 02:11 PM   #3275
ahleung
The One
Bannnned

引用:
係依隻,你用香港STORE條LINK當然搵唔到,
如我上面條LINK/所講,我係入去日本STORE先會有,
你入到官網,自己轉官網地區做日本,就會見到發售日和YEN價,
其他地區我唔知,但香港依家一定無.
再唔得或唔信我就去WIKI睇,外國的評分已經出灑,依隻暫時只有下載版
http://en.wikipedia.org/wiki/D4_%28video_game%29
http://www.metacritic.com/game/xbox-...reams-dont-die
sorry, 我寫得唔好.

我意思係, 唔係呢隻game既問題, 而係成個HK XBONE賣場未出. 香港(XBONE賣場)依家應該係乜game都無.
等HK XBONE 賣場出左, 就應該會有呢隻game.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 05:34 PM

手機版 | APP版