Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-30-11, 12:49 PM   #551
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 01:21 PM   #552
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
以前既機械好堅,入完電無事,有自動對蕉,而且合蕉超型,期望佢測光無壞,我用200菲林,f5.6但影室內快門都可以有100/125

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 02:48 PM   #553
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: Hayami 查看文章
This is not twin lens reflex la....

舊 12-05-11, 09:23 PM   #554
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
唔好意思...我好新手...想問下..
CANON隻600D....對新手泥講岩唔岩用?
同埋會唔會係錯區問...
再加多條...如果600D唔好..咁應該買邊部呢?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-11, 10:47 PM   #555
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
唔好意思...我好新手...想問下..
CANON隻600D....對新手泥講岩唔岩用?
同埋會唔會係錯區問...
再加多條...如果600D唔好..咁應該買邊部呢?
岩新手用啦....

舊 12-05-11, 10:52 PM   #556
Game Master

咁我想問下買機有咩要注意?
舊 12-05-11, 11:07 PM   #557
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
咁我想問下買機有咩要注意?
買之前可以的話上showroom試清楚岩唔岩自己, 身邊朋友多唔多用呢個canon,
剛開始用DSLR, 有朋友一齊玩可以share鏡玩, 好玩好多...買的時間試清楚機身
上邊D制, 望下個MON有冇死點光點, 支鏡對唔對到焦等....最好搵個玩開的朋友
幫手望下啦

舊 12-05-11, 11:27 PM   #558
Game Master

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
買之前可以的話上showroom試清楚岩唔岩自己, 身邊朋友多唔多用呢個canon,
剛開始用DSLR, 有朋友一齊玩可以share鏡玩, 好玩好多...買的時間試清楚機身
上邊D制, 望下個MON有冇死點光點, 支鏡對唔對到焦等....最好搵個玩開的朋友
幫手望下啦
咁邊度有呢d showroom?
唔該哂你先~
舊 12-05-11, 11:47 PM   #559
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
咁邊度有呢d showroom?
唔該哂你先~
去canon的話可以去尖沙咀東角中心, 或簡單點去旺角cam 2樓上鋪, 好多機試

舊 12-06-11, 12:04 AM   #560
Game Master

引用:
去canon的話可以去尖沙咀東角中心, 或簡單點去旺角cam 2樓上鋪, 好多機試
其實我仲諗緊買600D定NIKION隻D3100...唔知有無咩提示呢?
同埋據聞佢個KIT 果枝18 55麻麻..係唔係應該買淨機再買枝鏡?會唔會好貴?
舊 12-06-11, 12:07 AM   #561
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
其實我仲諗緊買600D定NIKION隻D3100...唔知有無咩提示呢?
同埋據聞佢個KIT 果枝18 55麻麻..係唔係應該買淨機再買枝鏡?會唔會好貴?
千期唔好買nikon, d野又貴功能又少
淨買機再買鏡, 當然選擇會多點啦, 貴唔貴, 睇自己要求
利申: 我都是nikon人

舊 12-06-11, 12:12 AM   #562
Game Master

引用:
千期唔好買nikon, d野又貴功能又少
淨買機再買鏡, 當然選擇會多點啦, 貴唔貴, 睇自己要求
利申: 我都是nikon人

咁如果真係買果套600D 18 55MM KIT又會唔會堅差??
舊 12-06-11, 01:06 AM   #563
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
如果NIKON就買D90/D7000

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 04:49 PM   #564
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
死, 我唔記得左... 奉陳生諭, 有邊個想要大炮2012月曆 (大/小) 請留名跟進:

1.
2.
3.

舊 12-13-11, 08:14 PM   #565
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: riceking 查看文章
死, 我唔記得左... 奉陳生諭, 有邊個想要大炮2012月曆 (大/小) 請留名跟進:

1.
2.
3.
你個太極牌產品, 下個星期二就到了

舊 12-13-11, 08:32 PM   #566
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004

1. 小餅(大小各壹)
2.
3.
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 08:33 PM   #567
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
你個太極牌產品, 下個星期二就到了
我出發前一日

Rice

舊 12-13-11, 09:12 PM   #568
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
我出發前一日

Rice
咁我約你下星期二晚ok?

舊 12-14-11, 12:40 AM   #569
riceking
一人前のダメ人間

引用:
咁我約你下星期二晚ok?
當晚做冬, 不過可以出一出來拎 (我放假)

Rice

舊 12-14-11, 08:33 PM   #570
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
1. 小餅(大小各壹)
2. KTN (大小各壹)
3.

舊 12-16-11, 12:02 AM   #571
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
1. 小餅(大小各壹)
2. KTN (大小各壹)
3. 西門 (大小各壹)

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 03:03 AM   #572
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
想問下有冇店舖可以試玩閃???

支Sigma EF-610 DG SUPER同Metz mecablitz 50 AF-1 digital都好似唔錯...

舊 12-17-11, 11:24 PM   #573
Game Master

想問下CANON D菲林機時代既鏡頭用唔用得番係600D到架..?
有無接環可以駁到?
舊 12-18-11, 12:18 AM   #574
riceking
一人前のダメ人間

廚用品
上傳的圖像
檔案類型: jpg 1324136265-picsay.jpg (88.7 KB, 65 次查看)

舊 12-18-11, 12:42 AM   #575
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
廚用品
已經買定菲林等你返黎\/

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.5 ビスケット 照相館 1000 01-27-09 02:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.4 亞飛 照相館 1001 11-09-08 10:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.3 加賀KAGA 照相館 1006 08-22-08 01:12 AM
我們的 DC/DSLR 美沙酮中心[發問區] Vol.4 KTN 照相館 1001 05-12-08 11:05 PM
我們的 DC/DSLR 新手美沙酮中心[發問區] Vol.3 riceking 照相館 1006 12-07-06 08:20 AM

現在的時間是 03:59 AM

手機版 | APP版