Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-18, 04:16 PM   #876
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
SW玩家唔可以同ps4 vita一齊打
不特止
好似連pc玩家都睇唔到佢地講乜
只會出一句"何か発言をしている"
c12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 04:31 PM   #877
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
咁出Switch版把鬼咩

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 07:07 PM   #878
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
咁出Switch版把鬼咩
以前GC 版PSO BB 同PSO card EVO 都仲可以Lobby 共通 + 對話顯示

依家Switch 版真係仲衰個PSV 版低端人口

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 07:59 PM   #879
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
攪唔掂cloud個同期帶定頭盔掛
等睇用ADSL o個班插爆佢

攪咁多野拿拿林出多幾個新上位職塞住人把口好過啦

舊 03-19-18, 05:15 PM   #880
Thaws

望左下光頭個blog, 其實淨係sw唔可以同ps4/vita溝通

pc user就無限制兩邊都溝通到. 有無行內人知係妊娠定gk有相關規矩鎖死平台
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 05:23 PM   #881
懶人一個

引用:
作者: Thaws 查看文章
望左下光頭個blog, 其實淨係sw唔可以同ps4/vita溝通

pc user就無限制兩邊都溝通到. 有無行內人知係妊娠定gk有相關規矩鎖死平台
由手機版發出
你說起我才記起光頭有個BLOG,看了一看是連MYROOM的BGM光碟都有一部份不能播放
PVP更是只能Swtich User VS Switch User
更重要的一點是,Switch是Cloud server的關係,同時登入人數有限制,即是如果已經人滿的話就不能用Switch來玩PSO2.....這限制真大

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 07:50 PM   #882
holsety
Ultimate Gamer
http://www

Eshop 有得download ,零Mb dl,
唔係。。都要40MB.
開唔開得返我個acc架^^!

舊 03-22-18, 03:33 PM   #883
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: holsety 查看文章
Eshop 有得download ,零Mb dl,
唔係。。都要40MB.
開唔開得返我個acc架^^!
應該好似PS4咁,將Sega ID同老任E shop ID(?) 連埋一齊……

如果你本身連Sega ID個頁都入唔到(例如冇左OTP又冇埋解除OTP個密碼),依然愛莫能助

BTW PSO2個漫畫發展到好似諷刺緊光60?
http://pso2.jp/players/community/comic/pso2comi/12/

online game 冇女性係常識吧
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 09:22 PM   #884
holsety
http://www

開返試左陣,畫面差預左,但雲端會不順w

舊 04-12-18, 10:30 AM   #885
c12
王道を征く

http://blog.livedoor.jp/menuguildsys...070808592.html

原本佢翻兜魯蛇我就已經驚驚
係估唔到由放出消息到實裝哩3個幾月都唔試下,調整下
以淫運哩個態度整game
怕扯過埋哩一年應該都要摺…
舊 04-12-18, 12:35 PM   #886
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: c12 查看文章
http://blog.livedoor.jp/menuguildsys...070808592.html

原本佢翻兜魯蛇我就已經驚驚
係估唔到由放出消息到實裝哩3個幾月都唔試下,調整下
以淫運哩個態度整game
怕扯過埋哩一年應該都要摺…
實裝新野嘅節奏慢左好多就真,不論之前好似走成Team Programmer
悶但講真冇咁辛苦追「新」野

呃,其實之前開幾次加5倍血的DDF,我都覺得應該係「試下,調整下」嘅

唯一要彈嘅就係個Rate Drop都係陰啲調低,而堆14星又係集中在歐洲人度,Twitter上有人已經十幾把14星,但大部分人一把都冇……

睇下個幻森期間個Drop List就知道……
第一日Drop List

唯一可取就算係堆AC抽唔至於全部垃圾Combo之外都有部分幾好嘅衫
舊 04-12-18, 02:06 PM   #887
ゆり

註冊日期: Nov 2004
原來仲有人玩架?

舊 04-12-18, 02:06 PM   #888
c12
王道を征く

依家魯蛇好似copy埋以前要打前戲果part
搞到本番冇buff所以掉落超低
佢唔改,嘗鮮番黎d人可能以後都唔鬼上
舊 04-12-18, 03:19 PM   #889
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: ゆり 查看文章
原來仲有人玩架?
變成「緊急」Game,唔使特別長掛大廳

引用:
依家魯蛇好似copy埋以前要打前戲果part
搞到本番冇buff所以掉落超低
佢唔改,嘗鮮番黎d人可能以後都唔鬼上
Omega Loser有前半乜?

不過食250+125都大概係15肝左右,個Drop List似乎好極端下,就算儘可能部位破壞都係咁……
當作打非洲票咪算

我呢邊公會頻話點解冇4人後半之類……
舊 04-12-18, 04:54 PM   #890
c12
王道を征く

大家都估奧米加魯蛇係照copy舊版
結果連要打前戲個計法都copy埋入去
睇人地d掉落畫面
好鬼似以前打假魯蛇咁少掉落
舊 04-12-18, 06:29 PM   #891
代官

註冊日期: Feb 2005
學下隔離零式禁
前半本體
後半雀形+本體強化版同時打仲好玩啦

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 06:58 PM   #892
Thaws

http://pso2.jp/players/support/measu...ures_20180412/

淨係雜誌公佈o個陣大部分fo都警告過運營呢招一定出事
光頭班無腦真係食滿左屎
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 08:15 PM   #893
懶人一個

http://pso2.jp/players/news/i_maintenance/

又來緊急メンテ

舊 04-12-18, 08:17 PM   #894
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
http://pso2.jp/players/support/measu...ures_20180412/

淨係雜誌公佈o個陣大部分fo都警告過運營呢招一定出事
光頭班無腦真係食滿左屎
由手機版發出
覺得整呢個0秒Charge技能,不如全部改成非Charge有正常攻擊力,一二段Charge火力繼續提高咁

BTW 要PP的0秒連打都下修,反而不見HR 0PP的氣彈下修
舊 04-12-18, 08:45 PM   #895
Thaws

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
覺得整呢個0秒Charge技能,不如全部改成非Charge有正常攻擊力,一二段Charge火力繼續提高咁

BTW 要PP的0秒連打都下修,反而不見HR 0PP的氣彈下修
先唔計火力乜乜乜, 呢種mistake 已經係第2次發生
唔好忘記有前輩流星棍同樣係0PP超火力連打

入面開發同TEST o既成班都係airplay
段估而家開發係炒剩班時薪1000羊o既新仔

而點解要星期5先緊急main? 星期六就sega フェス生放啦
又望下今年有幾多劣評送比運營

舊 04-12-18, 09:27 PM   #896
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
先唔計火力乜乜乜, 呢種mistake 已經係第2次發生
唔好忘記有前輩流星棍同樣係0PP超火力連打

入面開發同TEST o既成班都係airplay
段估而家開發係炒剩班時薪1000羊o既新仔

而點解要星期5先緊急main? 星期六就sega フェス生放啦
又望下今年有幾多劣評送比運營
根本營運已經遺忘左雷網連續起爆符加能力

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:29 PM   #897
Thaws

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
根本營運已經遺忘左雷網連續起爆符加能力
我懷疑係根本唔知電網可以引爆or當個個都裝晒唔引爆介指

舊 04-12-18, 10:32 PM   #898
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
我懷疑係根本唔知電網可以引爆or當個個都裝晒唔引爆介指
都話班人唔知道點Turn法術囉,單純加威力縮減CHarge時間其實冇辦法追節奏
但一出0秒Charge技能就出事
舊 04-13-18, 01:44 AM   #899
c12
王道を征く

如果唔係電網問題
魯蛇個掉落率到底會唔會拖到定時先搞
舊 04-13-18, 12:15 PM   #900
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
如果唔係電網問題
魯蛇個掉落率到底會唔會拖到定時先搞
我覺得係兩件獨立事件……
魯蛇個掉落數量少到應該被班用課金300%投訴所以即做野,

至於新導具+電網問題好似未知道點Nerf呢個組合嘅電網爆炸DMG

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.019 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1006 10-05-16 06:39 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.018 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 01-24-16 12:28 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.017 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 10-17-15 08:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.013 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 07-02-14 06:12 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.010 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 09-05-13 01:26 PM

現在的時間是 08:05 PM

手機版 | APP版