Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-31-09, 12:37 AM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
自我保護意識很強的女性怎樣把好?

今日約左個女仔番黎溫書-(去到大家都hea下hea下..)
溫下吹陣水咁
之後問佢食唔食dinner 佢話好
之後食完去左新世紀廣場坐低再溫(比中午更hea)
溫左唔夠20分鐘 就放棄哂 變成吹水
足足同左佢過左7個幾鐘
但係始終都同唔到佢有d好深既話題講
我已經放開哂 有時d野我無講比人知既人我都會講比佢知
但佢反而佢好少講野果d野
只係講左少少佢屋企唔開心果d野我聽(我睇得出當時佢講呢d野有些down)
我想了解佢 知道佢多d 但係我覺得佢有d保護自己
之前因為有d事我同佢無聯絡左一排,之後我始終唔再迷惑去追佢
所以我專登搵埋班fd約佢 之後我班fd 都識做 坐左個幾鐘就走左
有咩方法對付保護意識強的女仔?
不過今日起碼知道佢唔係討厭我先,如果唔係都唔會今日一齊咁耐(雖然唔排除佢係想搵人(sip)時間,,

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 05-31-09 12:48 AM 被 House 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 12:45 AM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
之後因為有d事我同佢無聯絡左一排,之後我始終唔再迷惑去追佢
所以我專登搵埋班fd約佢 之後我班fd 都識做 坐左個幾鐘就走左
^ 呢兩行唔明,唔係講梗今日o既事咩?

你係咪鍾意人先......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 12:46 AM   #3
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
咁你都係啱啱開始啫,不過太心急了解每件事情,有時可能開始拍拖後先更加深入了解,尤其係家庭上既野...

舊 05-31-09, 12:46 AM   #4
House
里村★紅葉

引用:
作者: Middle 查看文章
之後因為有d事我同佢無聯絡左一排,之後我始終唔再迷惑去追佢

^ 呢兩行唔明,唔係講梗今日o既事咩?

你係咪鍾意人先......
打錯字
sorry
應該係之前

我係鐘意佢/

我連佢朋友圈我都唔熟
因為佢學校佢只係得1個朋友(女性)(無其他特別fd了..-.-)
但佢出面d fd我完全唔識

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 05-31-09 02:10 AM 被 House 編輯。
舊 05-31-09, 01:32 AM   #5
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
/
愛+耐性~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 01:47 AM   #6
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
人有戒心好正常,唔係個個肯一下子可以放開心扉
而且唔係你放開左之後,人地會即刻ready都會放開俾你

尤其個女仔可能呢輪多野煩既時候,如果要佢放開心扉
呢個人一定係佢覺得值得信任同放心既人
而呢種信任唔係一朝一夕既事

就好似樓上咁講,慢慢黎啦

仲有,記得口密一d,漏左口風出去,個女仔對你印象唔一定好。

舊 05-31-09, 02:14 AM   #7
House
里村★紅葉

係既 多謝各位大大
另外..佢話佢好想去馬灣公園 個挪亞方舟玩..
我又知道左佢有一套戲想睇,但就黎落畫
但我同佢大交情唔算話好深..
我好想約佢去玩 但怕嚇親佢 :'(

Get

Get 周防天音!

舊 05-31-09, 02:27 AM   #8
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: House 查看文章
係既 多謝各位大大
另外..佢話佢好想去馬灣公園 個挪亞方舟玩..
我又知道左佢有一套戲想睇,但就黎落畫
但我同佢大交情唔算話好深..
我好想約佢去玩 但怕嚇親佢 :'(
佢係直接同你講想睇定點先

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 02:33 AM   #9
House
里村★紅葉

引用:
作者: 月舞 查看文章
佢係直接同你講想睇定點先
睇戲我咁岩知道咋..
好似話佢d fd 本來約好左 之後放哂飛機 唔知佢地之後仲會唔會約了

而馬灣公園佢直接同我講佢想去囉,因為佢見到有張poster

發覺有點兒失敗

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 05-31-09 02:37 AM 被 House 編輯。
舊 05-31-09, 02:40 AM   #10
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
睇戲我咁岩知道咋..
好似話佢d fd 本來約好左 之後放哂飛機 唔知佢地之後仲會唔會約了

而馬灣公園佢直接同我講佢想去囉,因為佢見到有張poster

發覺有點兒失敗
你咪試下提起下套戲, 睇下佢有乜反應
然後話自己有想睇但搵唔到人一齊睇, 問下佢想唔想睇囉
最緊要唔好夾硬來, 佢唔想/冇興趣就算,
唔試邊有進展先

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 10:21 PM   #11
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
既然有活動既目標,實在好易做啦

舊 06-01-09, 12:29 AM   #12
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
做野啦,講咁多做乜

慒上腦 m9

舊 06-01-09, 12:57 AM   #13
House
里村★紅葉

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
做野啦,講咁多做乜

慒上腦 m9
試下聽晚sms約佢
聽日會一齊溫陣書..不過廢事係成班人面前約佢..sms約佢 或者有單獨相處機會時約佢..
有無好點子提供 單刀直入?
我對自己開始無乜信心..唔可以比佢知道我無信心..
佢話佢好鐘意SpongeBob 我想送條電話(醒)比佢..不過好狼死下咁..xd

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 06-01-09 01:02 AM 被 House 編輯。
舊 06-01-09, 01:33 AM   #14
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
好耐之前已經見你開POST, 乜追咁耐仲未追到

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 01:42 AM   #15
House
里村★紅葉

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
好耐之前已經見你開POST, 乜追咁耐仲未追到
之後因為同佢發生左點事..
成個月大家都無聯絡..

之前我試過約佢出黎 但係到我睇戲前果一日
sms比佢,佢先話比我知唔去
咁我咪呻佢兩句囉==a
佢話我話佢..之後嬲左我-.-"(?) (小氣到你丫..)
之後我都唔想采佢//
但係因為某d機會我地又講番野..我發覺自己仲好鐘意佢(我鐘意佢d乜??我都唔知..)
我身邊d朋友都話 佢又唔係特別靚女 都唔知我鐘意佢乜
不過我下學期都唔知見唔見到佢,死就死啦..哈
厚臉面皮點追佢la 我身邊d朋友話不如你試多次啦 唔得就算啦..
咁我唯有咁啦!

其實佢性格真係幾怪..好多時都係朋友搵佢 女仔fd都係
(學校果d啦..可能同出面班朋友唔係咁)
而且佢都算係個無乜交帶既人..
人地約左佢..唔到最後一刻問佢,佢都唔會話你知唔去..(因為我有一個女仔朋友想搵佢食飯,但後尾又係咁)

我以為佢係好討厭我先放我飛機..但真係咁討厭我做乜要一齊七個鐘?(雖然只係溫書o者)

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 06-01-09 01:52 AM 被 House 編輯。
舊 06-01-09, 01:43 AM   #16
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
之後因為同佢發生左點事..
成個月大家都無聯絡..
咩事? 俾佢知道左你鍾意佢?

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 06-01-09, 01:48 AM   #17
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
試下聽晚sms約佢
聽日會一齊溫陣書..不過廢事係成班人面前約佢..sms約佢 或者有單獨相處機會時約佢..
有無好點子提供 單刀直入?
我對自己開始無乜信心..唔可以比佢知道我無信心..
佢話佢好鐘意SpongeBob 我想送條電話(醒)比佢..不過好狼死下咁..xd
無功不受碌
小心比人婉拒
佢肯大方接受當然最好

不過到呢個地步佢應該都知你鐘意佢啦掛
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 01:53 AM   #18
House
里村★紅葉

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
無功不受碌
小心比人婉拒
佢肯大方接受當然最好

不過到呢個地步佢應該都知你鐘意佢啦掛
對丫 所以我唔敢送..因為無藉口送..

Get

Get 周防天音!

舊 06-01-09, 01:56 AM   #19
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
對丫 所以我唔敢送..因為無藉口送..
你多d請教佢學術上既野
反正你地約出來溫書丫嗎
咁咪可以話答謝佢既幫助而送
條橋係屎,不過有個藉口總好過無

佢有無Facebook?..
如果有既可能去佢Facebook又會發現多d有用資料..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 02:00 AM   #20
House
里村★紅葉

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你多d請教佢學術上既野
反正你地約出來溫書丫嗎
咁咪可以話答謝佢既幫助而送
條橋係屎,不過有個藉口總好過無
學校exam就黎完
暑假暫時約左佢報義工同學校d活動
我遲下想考IELTS 唔知佢願唔願意幫下我(佢考完IELTS)

不過我唔想因為驚呢樣驚果樣 唔去做呢件事
我一定會再約佢睇戲
不過上黎希望有人比人意見 聽下我講野咁!

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 06-01-09 02:25 AM 被 House 編輯。
舊 06-01-09, 01:57 PM   #21
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
學校exam就黎完
暑假暫時約左佢報義工同學校d活動
我遲下想考IELTS 唔知佢願唔願意幫下我(佢考完IELTS)

不過我唔想因為驚呢樣驚果樣 唔去做呢件事
我一定會再約佢睇戲
不過上黎希望有人比人意見 聽下我講野咁!
咁就好啦, 我成日覺得追就追啦, 問呢問路都唔行動都無用

祝你成功!

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 06-01-09, 02:02 PM   #22
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
某版友MSN同我講︰

如果樓主影相有咁上下, 同埋佢去話幫佢影相, 哩招應該 ok

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 05:24 PM   #23
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
樓主又係你

與其響度問, 索性撥個輪去約睇左戲先把啦

普通女人邊會哂七粒鐘響個無關痛癢既人身上啊!?
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 07:38 PM   #24
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
問 : 日一口自我保護意識很強的女性怎樣把好?

答 : 對她說 :

所有一切無知 又是妳 ! 為妳憤怒無比 就是我

所有無聊愚蠢 又係妳 ! 就讓音樂解放妳心窩

喂 ! 樂勢力 , 喂 ! 樂勢力

帶妳進入搖擺是我 從 天創造 樂勢力

轟碎他的 朵是我 從 天創造 樂勢力

今天他的偶像是錯 從 天創造 樂勢力

轟碎他的腦袋是我 從 天創造 樂勢力 !

之後佢會歸於你

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-09, 09:46 AM   #25
loser
Game Master
......

真誠打動!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:24 PM