Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 04-19-07, 11:23 PM   #1
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
有線怪談播出樹精片段

有人在大陸拍攝到樹精出現
http://youtube.com/watch?v=Um37JNfMcrE

お前らみたいなのがいる限り… 俺は、何度でも現れる…
タスケテー、ヒトガ、シンダ
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-07, 11:31 PM   #2
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
講真.......好似把傘

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-07, 11:55 PM   #3
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
完全唔覺得恐怖
反而有點有趣
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-07, 09:40 PM   #4
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
說真
我什麼也看不到
有無人用紅筆圈出來?

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-07, 10:34 PM   #5
mihimaru GT
Ultimate Gamer

PSN  IDSEAMO
引用:
作者: 龍之子 查看文章
說真
我什麼也看不到
有無人用紅筆圈出來?
唔係下化...........
咁大舊野移動,我完全唔相信竟然會有人睇唔到........

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-07, 11:02 PM   #6
GateHacker
God of Gamer
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
因為佢未開"眼"睇

睇個陣都覺得好搞野,隻"野"好似向住鏡頭望咁
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-07, 11:04 PM   #7
van仔仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
e段野入面個舊野假既成份好高.....(個人應為)
因為響舊野條邊係見到個mask印
仲有舊野既黑位係比條片既background最黑部份為實黑
同雪花比例....
background係超多雪花,但隻野雪花係勁少的

舊 04-21-07, 12:30 AM   #8
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
load得好耐
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 01:14 AM   #9
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
見到哩個topic 諗番起n年前轟動一時ge KCR廣告,
亞視訪問個道士之類ge人, 佢指住畫面棵樹話係樹妖

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 10:03 PM   #10
龍之子
Game Master

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
對唔住
真的看不到
只是看到拎機果位好手震 ""
引用:
作者: GateHacker 查看文章
因為佢未開"眼"睇

睇個陣都覺得好搞野,隻"野"好似向住鏡頭望咁
可不可以好心圈出黎

出位? 笑話 真係笑話
舊 04-22-07, 03:48 AM   #11
Kees
Insane Gamer
LV最低="=

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 龍之子 查看文章
可不可以好心圈出黎

引用:
作者: van仔仔 查看文章
同雪花比例....
我都覺得係假的,不過你講的雪花,我又睇唔出,實在太蒙了。
Kees 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 12:55 PM   #12
龍之子
Game Master

引用:
作者: Kees 查看文章

都係一樣(睇唔到XD)
已經將眼同個mon差距3cm來看

P.S. 感謝m(_ _)m

出位? 笑話 真係笑話
舊 04-22-07, 02:29 PM   #13
Kees
LV最低="=

>>龍之子

眼放得太近反而看不到喔,
隻"樹精"好大隻好明顯,你唔洗瞇住眼來睇架,
佢成隻貞子咁樣,最後飛走左。
舊 04-22-07, 08:49 PM   #14
van仔仔
Crazy Gamer

引用:

我之前做e行的
佢成日講到要做入面d野要荷里活技術
又話好貴
如果只要做到佢入面d quility
出一千幾百香港大把人搶住做
1-2個hrs已經可以好過佢個d

舊 04-22-07, 08:51 PM   #15
龍之子
Game Master

引用:
>>龍之子

仲以為會爬出黎添
剛剛睇到呢度幾期待

出位? 笑話 真係笑話
舊 04-23-07, 01:53 AM   #16
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:
>>龍之子

反而呢一幕我笑左
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 08:14 AM   #17
Kees
LV最低="=

引用:
作者: van仔仔 查看文章
同雪花比例....
都係唔多明,d雪花到底係用電腦做出來的?
定係人造碎紙之類?
舊 04-23-07, 06:00 PM   #18
van仔仔
Crazy Gamer

引用:
都係唔多明,d雪花到底係用電腦做出來的?
定係人造碎紙之類?
電腦
因為cg戚無雪花的
開個effect就可以加返d雪花比佢
等佢入景d
但佢d雪花係唔甲
明顯細好多(比起個background)
因為同一條片如果係真/做得好
d雪花應該係差不多的

舊 05-12-07, 04:17 PM   #19
snake084
Senior Gamer
Eater

註冊日期: Nov 2004
我覺得好假~~
有乜理由嗰隻野飛走個陣個鏡頭會唔追住隻野影架?!
就好你望住隻雀仔, 佢突然飛走你都會望下佢飛去邉啦~
snake084 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-07, 11:28 PM   #20
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
手機拍得清先奇啦!
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:46 AM