Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 07-27-10, 11:29 PM   #1
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
唔知大家仲記唔記得..4年後的終結者

2012年雖然不必發生
不過2014年 小彗星Lutetia 極有機會撞擊 地球 (因軌道重疊)

唔知大家仲記唔記得

過左咁耐...最近衛星先approach到粒彗星....
http://www.youtube.com/watch?v=8j0cEX59A4c

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 12:22 AM   #2
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
唔係好明...
橙線果粒就係...?

但係緣線果條又係什麼...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 12:24 AM   #3
Commander
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
NASA JPL資料
http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=Lutetia&orb=1
Commander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 02:31 AM   #4
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
唔係好明...
橙線果粒就係...?

但係緣線果條又係什麼...
STENIS唔知係咩

要撞地球果粒係rosetta,即係綠線
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 03:20 PM   #5
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 泡菜 查看文章
STENIS唔知係咩

要撞地球果粒係rosetta,即係綠線
原來係綠線先岩...
段片係...撞完地球再撞橙色...

終於唔洗推石仔落地球喇...(自己撞過黎...

但係依個只係預測來吧?
舊 07-28-10, 03:47 PM   #6
泡菜
Crazy Gamer

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
原來係綠線先岩...
段片係...撞完地球再撞橙色...

終於唔洗推石仔落地球喇...(自己撞過黎...

但係依個只係預測來吧?
不過睇段片...要撞既話唔係一早撞左啦咩
舊 07-28-10, 09:28 PM   #7
dreaming
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
應該唔係呢段片掛
段片講Rrosetta係2009 Nov最近地球
至於最近既2010, July 10 Rrosetta撞埋去Lutetia度??定係身邊飛過??
dreaming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 11:17 PM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
你令我想起,呢代有幾多人記得哈雷彗星存在,唔知係有生之年仲有無機會見到回歸地球

舊 07-29-10, 01:55 PM   #9
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
乜鬼呀...

Rosetta(綠)係人造衛星, 進行緊偵察....今個月岩岩最近Lutetia(橙). (右上有月份)

再之後既幾秒就係預計.
D人預計再之後既軌跡會撞到地球姐...

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 03:32 PM   #10
泡菜
Crazy Gamer

引用:
作者: Gestapo 查看文章
乜鬼呀...

Rosetta(綠)係人造衛星, 進行緊偵察....今個月岩岩最近Lutetia(橙). (右上有月份)

再之後既幾秒就係預計.
原來係咁
不過要咁近先偵測到
舊 07-29-10, 04:18 PM   #11
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
2012 唔係Plant X 干擾地球咩 X)

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 08:42 PM   #12
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Gestapo 查看文章
乜鬼呀...

再之後既幾秒就係預計.
咁即係...我地都比人呃左...其實段片唔關個TPOIC事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:33 AM

手機版 | APP版