Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39 79  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
anyone 07:31 PM 08-02-17
regular填色重要過殺人啦:-)
咁多香港人鐘意呂布上身去衝唔填色loop3分鐘
你地慢慢殺啦:-)
qwe 09:26 AM 08-03-17
作者: anyone:
其實對面個勢差一定殺人先:-)
但調轉的話,一定係油地先,而且有幾遠油幾遠,反正硬碰唔到,同埋有機會拉散對方黎打

splatoon好玩在時間少場細但好多玩法:-)
anyone 10:56 AM 08-03-17
作者: qwe:
其實對面個勢差一定殺人先:-)
但調轉的話,一定係油地先,而且有幾遠油幾遠,反正硬碰唔到,同埋有機會拉散對方黎打

splatoon好玩在時間少場細但好多玩法:-)
問題係衝埋去係咁死丫嘛
唔夠打都行埋去咁勇猛點玩:-)
八仙果 03:20 PM 08-03-17
作者: anyone:
早排見啲人一開波油地,
好多都衝晒去對面,
如果勁嘅就有用,殺到人又可油地。

近來多返啲人油返自己嗰邊嘅地,
尤其是重新的周圍,
有時差 0.1% 就响呢度。:-)
野良猫 06:47 PM 08-03-17
作者: 八仙果:
早排見啲人一開波油地,
好多都衝晒去對面,
如果勁嘅就有用,殺到人又可油地。

近來多返啲人油返自己嗰邊嘅地,
尤其是重新的周圍,
有時差 0.1% 就响呢度。:-)
上集試過係一開波四條友衝前滅哂對面,然後佢哋就出唔番嚟直到完場:-)
我哋只係油咗2X%:-)
鈴蘭 08:15 PM 08-02-17
スシコラ由上集勁到而家啦,唔係新聞:-)
張飛後代 08:40 PM 08-02-17
而家先至發現今集試射場冇左有加防Gear效果既標靶⋯即係家陣要計算對加防敵人既傷害需要用計數機?
鈴蘭 10:38 PM 08-02-17
作者: 張飛後代:
而家先至發現今集試射場冇左有加防Gear效果既標靶⋯即係家陣要計算對加防敵人既傷害需要用計數機?
根本都無左加防Gear:-)
張飛後代 12:11 PM 08-03-17
作者: 鈴蘭:
根本都無左加防Gear:-)
開始玩冇耐唔知道呢樣野,嘻嘻!
(不過又突然想出現加左墨水裝甲既標靶⋯不過實戰有邊個會同墨水裝甲過意唔去:-)
任仔 12:05 AM 08-03-17
咁防爆風點計?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
忍者 09:46 AM 08-03-17
唔殺人點keep住對方D人聯合唔到

一開頭兩三個人衝上去殺,留一個油D邊位
respawn個陣又可以油下
太早偷雞上去油人地撻地冇用
都係中場不斷殺人keep係自己優勢
基本上係最後一分鐘個下邊邊制到個場,用30秒油左大半個場都好難俾人反cup

相反成日一開波衝出去打,俾人2-3圍1
我死左望住個地圖,自己隊友3人油地油到好似填色比賽咁,連D角都油到靚一靚你仲火滾
信長 12:48 PM 08-03-17
原來APP 顯示P 數的一頁, 有Wallpaper 送...
個app 好多位都未完善. 可以按下去的位應該加D 白邊
好多位你都跟本唔知你按左會唔會有反應, 仲有你按左佢又唔反白,反灰 ..
信長 01:17 PM 08-03-17
https://clips.twitch.tv/DoubtfulKits...eOptimizePrime

https://clips.twitch.tv/LazyViscousDonkeyPupper

我都好鍾意專登搞D 狙, 可能比佢打死幾次, 不過搞住佢對戰況有幫助,殺到一次就勁開心
信長 02:31 PM 08-03-17
有個日本仔邀我, 我唔識日文,唔應佢機:-)
個名個 叫3/4 ** 隊,明顯3 缺1
信長 04:37 PM 08-03-17
要贏銀噴軍團唔難,殺到出唔到村就最好,
或者將地圖斬一半... 後半油晒... 一定要有一兩個守中間 .. 其他人搵人殺,殺到咁上下..
再收窄佢地範圍,殺得多就自然無SP
佢地有鋪隱走去D 窿罅/人地色去油儲必..

要有默契就真,自己隊唔好太亂走,守好D 大位佢地就偷唔到
殺得太前,有時走甩一兩個比佢地偷地就可能會GG

試過好多次板場, 隊友亂走,人地噴.你又去補而唔係搵佢殺, 只計噴一定輸.跟左人地節奏
你守好D伏佢, 佢地一定撲去你D 色意為無人,好好殺
我死守中間我攞晒又顧左顧右,隊友又亂走唔守... 最後殺得多,依然輸...:-)
stephen1980 04:49 PM 08-03-17
作者: 信長:
要贏銀噴軍團唔難,殺到出唔到村就最好,
或者將地圖斬一半... 後半油晒... 一定要有一兩個守中間 .. 其他人搵人殺,殺到咁上下..
再收窄佢地範圍,殺得多就自然無SP
佢地有鋪隱走去D 窿罅/人地色去油儲必..

要有默契就真,自己隊唔好太亂走,守好D 大位佢地就偷唔到
殺得太前,有時走甩一兩個比佢地偷地就可能會GG
:-):-):-):-)我習慣殺到人地老家:-):-):-):-)
信長 05:58 PM 08-03-17

信長 08:28 PM 08-03-17
原來三文魚鐵傘... 正常打佢都開兩次先死....
計晒角度打正佢射的雨雲彈,會反彈中番佢.. 咁佢就直接死
SilverShadow 11:31 PM 08-03-17
原來三文魚鐵傘... 正常打佢都開兩次先死....
計晒角度打正佢射的雨雲彈,會反彈中番佢.. 咁佢就直接死
點為知計晒角度?
準備射炮前就正前方射定支炮?
信長 11:38 PM 08-03-17
作者: SilverShadow:
點為知計晒角度?
準備射炮前就正前方射定支炮?
佢支飛彈射前有方向
SilverShadow 10:10 AM 08-04-17
佢支飛彈射前有方向
對呀
較正返去正面瞄住飛彈射前方向
但駛唔駛佢發射之前就不斷對住佢開火?
定係佢一發射先再射粒炮

之前試過發射前不停開火殺過佢一兩次 (當時唔太知咩事佢就死左)
不過有D武器又好似唔得咁
空調 10:21 PM 08-03-17
潮漲點打 又冇路 又多怪

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 11:01 PM 08-03-17
作者: 空調:
潮漲點打 又冇路 又多怪

Sent from my iPhone using Gaforum
用大技.唔好貪回收.. 打多D 怪
張飛後代 10:35 PM 08-03-17
http://sp.nicovideo.jp/watch/sm31683817

又係イカ大喜利時間。
信長 12:06 AM 08-04-17

見佢3人上車
一個炸彈殺3個:-)

另外.魚炮舞台好似中路多左塊勁高的板.. 重生都唔方便:-)
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39 79  ... 最後

返回主題版面