Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-31-13, 01:00 PM   #751
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
龜速打完一周, 真係好好玩, 和碧軌劇情互相對照多左唔少趣味, 最尾變機械人大戰都幾有趣, 希望日後有機會去機戰度參戰

另想請問若開始二周目, 不選繼承資料的話, 係咪所有野要重頭做過? (如人物、怪物檔案) 絆點數MAX已經佔左四點, 我想揀用舞台服裝, 但又唔想D野重頭做過
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 02:59 PM   #752
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: green 查看文章
龜速打完一周, 真係好好玩, 和碧軌劇情互相對照多左唔少趣味, 最尾變機械人大戰都幾有趣, 希望日後有機會去機戰度參戰

另想請問若開始二周目, 不選繼承資料的話, 係咪所有野要重頭做過? (如人物、怪物檔案) 絆點數MAX已經佔左四點, 我想揀用舞台服裝, 但又唔想D野重頭做過
真係入機戰就搞笑了, 但我覺得無乜機會

舊 12-31-13, 03:16 PM   #753
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
真係入機戰就搞笑了, 但我覺得無乜機會
入OG SAGA EF機會仲大D,XENOSAGA都入到
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 04:34 PM   #754
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔記得左買2014座台月曆

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 07:43 PM   #755
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
想問下其實點先可以賺錢(Mira)?
打到第四章重係窮困學生哥
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 08:52 PM   #756
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
個系列咁多作品, 想搵近年D既入坑應該邊隻好?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 10:02 PM   #757
ShinDou

引用:
作者: funnyfun 查看文章
想問下其實點先可以賺錢(Mira)?
打到第四章重係窮困學生哥
我果陣好少唔夠錢,除左一開始唔知有得賣普通石仔,又冇賣屬性石,基本上都夠換晒d主力武防同改造,不過我唔買item的

真係要屈既就裝耀脈龍脈果d

引用:
作者: Fun 查看文章
近年即係psp開始 零軌 碧軌 閃軌﹖呢3隻我覺得 碧軌最正,之後閃軌,跟住零軌

此篇文章於 01-08-14 10:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-08-14, 10:22 PM   #758
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Fun 查看文章
如果真係掂都未掂過就絕對係空軌(PC中文版)先

當然你可以由閃軌玩返轉頭, 但係由空軌玩起對了解整個時序及世界觀相當有幫助
另外我驚你玩完閃軌返轉頭接受唔到空軌個system

舊 01-08-14, 10:29 PM   #759
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我果陣好少唔夠錢,除左一開始唔知有得賣普通石仔,又冇賣屬性石,基本上都夠換晒d主力武防同改造,不過我唔買item的

真係要屈既就裝耀脈龍脈果d

近年即係psp開始 零軌 碧軌 閃軌﹖呢3隻我覺得 碧軌最正,之後閃軌,跟住零軌
賣曬舊武器都係得千拎蚊, 新武器一件都買唔到....
咁D7色石仔拎曬黎開SLOT之後重有冇用,,,?
冇用可以賣曬去?

btw 今集個オーブメント系統係咪同空軌唔同左....
空軌個時好似要組合同屬性既珠去整ARTS好似好玩D
衣家一粒珠一代表一招ARTS?
(唔記得有冇記錯.)
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 10:31 PM   #760
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
拎dlc 免費powder拎去賣

舊 01-08-14, 10:37 PM   #761
ShinDou

引用:
作者: funnyfun 查看文章
賣曬舊武器都係得千拎蚊, 新武器一件都買唔到....
咁D7色石仔拎曬黎開SLOT之後重有冇用,,,?
冇用可以賣曬去?

btw 今集個オーブメント系統係咪同空軌唔同左....
空軌個時好似要組合同屬性既珠去整ARTS好似好玩D
衣家一粒珠一代表一招ARTS?
(唔記得有冇記錯.)
武防買入貴,賣番出去唔值錢,我主要靠冇色石換錢,有時賣埋D魔獸之XX 100蚊個,成日打到好多番黎,我又唔整料理既

屬性石我都係開晒洞,之後就買你想要既附加效果,我鐘意玩特化,即係好似大劍妹咁,我會裝晒D攻擊系俾佢,回復淨係俾粒中回佢就算,速高既就裝晒D加速既同少少加攻,D招打好大範圍就可以係咁裝D刃牙

今集係冇左好似以前砌屬性珠既玩法,應該大部份人都鐘意以前果種,有D石一粒都有幾招出,不過你玩到最後通常都唔會裝果D,魔法人通常裝一招大回,一招復活,一招全體攻擊,其他裝精神
舊 01-09-14, 02:41 AM   #762
FREDDY@o@

今集購物好貴... 所以我只買武器不買防具

系列吸引度我會排:
空SC>碧=閃>零=FC=3rd. 不過玩番晒咁多集會好地獄, 由零開始會無咁辛苦
3rd個人認為屬於外傳, 由FC開始玩的話可以考慮skip 3rd

此篇文章於 01-09-14 02:44 AM 被 FREDDY@o@ 編輯。
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 07:45 AM   #763
ShinDou

引用:

系列吸引度我會排:
空SC>碧=閃>零=FC=3rd. 不過玩番晒咁多集會好地獄, 由零開始會無咁辛苦
3rd個人認為屬於外傳, 由FC開始玩的話可以考慮skip 3rd
防去到中段開始都唔駛成日買,因為開始有回避裝,可以長用,武就keep住要買

系列吸引度我會排:
空SC>碧>閃>3rd>零>FC,唔知關唔關我果陣係由尾打番上前事,所以覺得FC冇乜特別
舊 01-09-14, 08:10 AM   #764
怪盜小G
しゃろとも

追求開零戰鬥不能紀錄既我對"必然死"相當不滿

舊 01-09-14, 08:48 AM   #765
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
零EVO日本PSN做緊特價, 去到今個月29號, 2940日元,
入坑的話可以由零EVO開始試試, PSV專用
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 09:20 AM   #766
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

系列吸引度我會排:

引用:
防去到中段開始都唔駛成日買,因為開始有回避裝,可以長用,武就keep住要買

系列吸引度我會排:
空SC>碧>閃>3rd>零>FC,唔知關唔關我果陣係由尾打番上前事,所以覺得FC冇乜特別
其實OK....賣石都KEEP住有D錢洗.....
中段後根本連防都不用點UPDATE...開箱出那D實用D...再唔係就係回來的人到取
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 09:20 AM   #767
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
零EVO日本PSN做緊特價, 去到今個月29號, 2940日元,
入坑的話可以由零EVO開始試試, PSV專用
我見行版街鋪都有賣到$1xx, 所以買PSV TV時應該會買零Evo, 無先買閃
我都係入坑, 不過又未必全部系列都玩, 所以玩住一集先
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 10:51 AM   #768
怪盜小G
しゃろとも

隻零EVO既最大價值只係隻小粘土鋼姐

舊 01-09-14, 08:18 PM   #769
FREDDY@o@

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
隻零EVO既最大價值只係隻小粘土鋼姐
鋼姐毫無吸引力

舊 01-09-14, 09:37 PM   #770
FREDDY@o@

引用:

系列吸引度我會排:
FC確實無乜特別, 只係一段序章

舊 01-10-14, 02:35 PM   #771
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
きたあああああああああああああああああああああああああああああ

日本ファルコム ?@nihonfalcom 9分
明日e+(イープラス)とtixee(ティクシー)で【Falcom Acoustic Live & Talk Show ~近藤社長に聞く!「閃の軌跡」続編と謎の大型タイトル~】チケット発売!
http://www.falcom.com/jdk/fa_live.html

舊 01-14-14, 02:26 AM   #772
怪盜小G
しゃろとも

引用:
FC確實無乜特別, 只係一段序章
有王女同緹坦就夠

無玩FC就唔會明FALCOM學園第一集點解約書亞會成為美少女

舊 01-14-14, 02:58 PM   #773
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
FC可以用漫畫補完,漫畫版畫風同劇情都無乜走樣,
SKIP FC玩SC始終會爭緊DD
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 08:35 PM   #774
FREDDY@o@

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有王女同緹坦就夠

無玩FC就唔會明FALCOM學園第一集點解約書亞會成為美少女
約書亞唔係空軌女主角嗎?

舊 01-15-14, 09:44 AM   #775
怪盜小G
しゃろとも

全裸變態

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Trails of Cold Steel I,II VOL.2 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 508 02-13-15 10:23 AM
[業界] 激進組織連日攻擊網絡 FBI介入調查針對 SEN(Sony Entertainment Network)總裁的炸彈威脅 安安 電視遊戲討論版 1 08-25-14 08:39 PM
[FS]行版 PS3 LEGO Marvel Super Heroes, 美版LEGO Batman 2: DC Super Heroes jackybat09 買賣專區 1 05-06-14 04:41 PM
[器材] Canon EOS 5D Mark II / EF 24mm f/1.4 L II USM Rabbidas 照相館 181 01-08-09 10:06 AM
[新D-SLR]Canon EOS 1D II (Mark II)---已update z_plus 照相館 12 02-03-04 12:25 PM

現在的時間是 09:02 PM

手機版 | APP版