Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-17, 07:11 PM   #10776
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
頭先靠GB磨死扣過血既大激勵哥 XD

後排DESTROY陣都殺到了 XD 有GB之後真係好多陣都打到,YF29用落都好堅,快過輪回斬死佢唔俾佢開輪回又送幾粒珠俾我XD

頭先盾黑兔開直感避到DESTROY XD

仲試緊GB用咩V PART好,暫時都係雙LIFE,不過奇跡秒唔到DESTROY要2下,睇下遲D轉裝個POWER可唔可以1野秒到DESTROY先 @@

冇金師傻要殺GB都真係好煩,拳健1太易死,1死左就殺唔到GB

此篇文章於 12-05-17 07:32 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 07:36 PM   #10777
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
師兄你諗太多,堆死BUFF用GB踢死對面部GB最簡單實際
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 07:42 PM   #10778
ShinDou

我死BUFF最勁得粉CC加20%回避同有隻射鐮刀加30%回避咋,其他死BUFF加攻既全部都冇,冇得學你咁玩 XD
舊 12-05-17, 07:47 PM   #10779
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
係喎都未玩過獻頭陣,睇下夠唔夠腳整隊玩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 07:49 PM   #10780
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
免費多一珠好過無嘛同埋又可紅珠變彩珠

同問有咩死buff加攻機唔多識search
要回歸下鬥雞....D移植就黎無貨

舊 12-05-17, 08:00 PM   #10781
ShinDou

引用:
作者: 6078 查看文章

加盾機攻既淨係諗到呢隻

SSR[D]ネーブラ◇(パンチ:伊織)

七年間の憧れ 自分が撃破された時、味方ディフェンダーの攻撃力20%、回避率50%アップ、行動力300アップ

加拳機攻就拳春香

如果出4隻死BUFF又驚有分身機殺佢唔到,同埋激勵哥半血後試過俾佢打GB1下2萬幾,果場唔知冇出純白定爆左搞到炒左
舊 12-05-17, 08:01 PM   #10782
dragonar226

引用:
作者: ShinDou 查看文章
我死BUFF最勁得粉CC加20%回避同有隻射鐮刀加30%回避咋,其他死BUFF加攻既全部都冇,冇得學你咁玩 XD
フローレンス都係獎品死BUFF機,用呢3部都夠用,加高行動力巳經夠
剩低一部放D對應分身既機基本上而家大部份陣都樂勝

引用:

全屬性 盾OLIVE,射露娜,白紅卡,大器激勵哥
盾 伊織
拳 春香
舊 12-05-17, 08:04 PM   #10783
ShinDou

打分身機暫時覺得YF29幾正,俾DESTROY燒都唔會好似純白咁1野秒左去

但死BUFF加回避對GB應該冇用﹖我好似仲有幾隻死BUFF加行動,試下先

精神用必中定奇跡好﹖奇跡好似只係大力少少﹖但要等9TURN
舊 12-05-17, 08:14 PM   #10784
dragonar226

打YF29佢有罩BO,純白射唔穿,YF29頭4HIT會被佢擋左

現時計有鐮刀個死BUFF,盾GB堆滿縮退爐BUFF+必中命中就夠275
剩低加行動力/攻就夠

我用必中,反正堆滿BUFF就夠100%CRI
舊 12-05-17, 08:16 PM   #10785
ShinDou

YF29打番YF29雖然打唔穿,但上到燒,淨燒都好快燒得死佢,打得中既話 XD

我好似冇其他唔易死既打分身機喇,最耐打已經係YF29 @@

試完,死BUFF單挑GB殺唔到單隻卜根性GB,差唔多殺到果陣卜根補番滿,佢仲要後排,定因為我冇裝POWER﹖

此篇文章於 12-05-17 09:01 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-05-17, 09:11 PM   #10786
dragonar226

你腕V-PARTS係咪無用CRI DAM?
我自己雙LIFE 43%CRI DAM無失過手

岩岩搵部卜根GB打,照殺到無問題,師兄你殺唔到可能係V-PARTS問題

此篇文章於 12-05-17 09:31 PM 被 dragonar226 編輯。
舊 12-05-17, 09:11 PM   #10787
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
呢個你係要玩單機刷combo 先o岩喎

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-05-17, 09:34 PM   #10788
ShinDou

引用:
作者: dragonar226 查看文章
你腕V-PARTS係咪無用CRI DAM?
我自己雙LIFE 43%CRI DAM無失過手

岩岩搵部卜根GB打,照殺到無問題,師兄你殺唔到可能係V-PARTS問題

雙LIFE都上到43%CRI DAM咁多﹖

我手係21%CRI DAM呀

而家轉左試POWER同SPEED,唔知唔雙LIFE會唔會好易俾人洗﹖
舊 12-05-17, 09:40 PM   #10789
dragonar226

鬥滅成堆V-PARTS塞爆我個倉,我先慢慢拎黎揀運動性同CRI DAM特化既V-PARTS

唔會啦,我自己打人都從來唔睇人裝咩V-PARTS用咩精神
我覺得係唔想打你個D,望到你個陣就掉轉頭走了
舊 12-05-17, 09:46 PM   #10790
ShinDou

用SPEED同POWER好似係好D,不過如果人地防衛技識用大力拳黎守既話都好煩,唔拖得太耐,頂龍食兩次防衛就死得,頭先都爭D食第2次死 XD

GB其實企前定中好﹖中加行動明唔明顯﹖

加運動有用咩﹖好似本身慢機既話加完都係加好少行動﹖

清完珠1397排234 XD

此篇文章於 12-05-17 09:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-05-17, 10:01 PM   #10791
dragonar226

異常付與,耐性,CRI率對GB都無意義

佢技能無加裝甲,揀加裝甲又唔抵
副能力特化選項就得番HP攻擊運動性CRI DAM 4個選擇

我覺得CRI DAM就最好選擇,但如果一件PARTS加到350運動性以上我都會妥協
就算LL SIZE既機,每1000運動性都會加53行動力,我覺得有意義

至於雙LIFE定POWER+SPEED就見人見智,我覺得POWER+SPEED都無咩問題
我就覺得雙LIFE火力都夠用了
舊 12-05-17, 10:03 PM   #10792
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

中線加200行動....運動性直接影響行動力....我架黑滑板用3星buff到就差唔多到盡,,,, (+6千8運動=+430行動)

不過我隻gb冇omg化...睇黎效果差一段.....?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-05-17 10:13 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 12-05-17, 10:32 PM   #10793
dragonar226

無OMG差一段理所當然吧
我都無OMG,不過我呢D標準非洲人唔想繼續追
舊 12-05-17, 10:46 PM   #10794
ShinDou

都係打唔到 GB+DESTROY+亡國盾主角+味方支援+大激勵哥

殺剩GB同亡國,俾亡國幾野斬死GB @@ 而家先知隻野咁堅,果陣好似仲有石特登唔射添,蝕晒
舊 12-06-17, 12:09 AM   #10795
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
有石都唔係實中啦, 我而家得130石左右, 今次GB都唔敢射...而家PVP完全唔夠打已棄
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 07:16 AM   #10796
ShinDou

你有金師傻應該秒到gb喎,問題係點樣可以俾人秒之前夠珠出到必姐

上星期好似見你有千6分架,我之前都避gb唔打
舊 12-06-17, 08:19 AM   #10797
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

我金師突1, 生存力極低, 我係1600分打完人一場比人打番5場, 爆水都上唔到去, 唯有棄PVP
舊 12-06-17, 08:50 AM   #10798
ShinDou

其實凸爆金師傻都俾純白1野秒左,但金師傻凸爆應該夠力秒gb,秒到gb就完成任務爆都得啦, 做乜唔凸爆黎用?

destroy就積塵1野秒

叫做對應到晒暫時2隻神機,淨番就要出洗珠同指,鬥快秒, 你應該夠機打架喎

守陣我好似望過你果個冇咩問題呀 有destroy有射閣下有擋送珠,我見到都唔想開打

我守陣廢好多,上星期我係死buff2隻,盾閣下,yf29,大神氣流咋

此篇文章於 12-06-17 08:53 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-06-17, 08:55 AM   #10799
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

金師傻問題係5珠....先手一發之後兩三個回行動都冇得再發技...如果對面係兩行隨時反咬......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-06-17, 10:06 AM   #10800
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

而家有MACROSS飛機金師突爆都好難出手, 對面指揮太強實快過你...就咁GB唔用金師都搞得掂
仲有對面有激勵哥唔敢起手黑膠拎珠, 隨時殺番轉頭

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:27 PM

手機版 | APP版