Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-13-12, 04:41 PM   #351
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上…係。
法規係由人所創,不過並非一人,而係社會。
當中一定有漏洞,要不斷改進;
如果由任當權者去解釋,只要擅辯就無所不通。
當然,法治唔一定盡是美好,特別係立法程序被壟斷既時候…
例子:
http://www.youtube.com/watch?v=-mYZa...layer_embedded

>如果由任當權者去解釋,只要擅辯就無所不通。

歪理既野點解釋點擅辯都係歪理
到最後都係變成粗字個位玩晒

舊 09-13-12, 06:21 PM   #352
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: keijoey 查看文章
以為自己贏? 証明佢「地區工作」做得唔夠足囉
由手機版發出
話時話..胡志偉表現咁甘差都高票當選正正係因為地區工作做得好

舊 09-13-12, 06:33 PM   #353
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 信長 查看文章
兩位級數都好高
呢兩個走埋一齊例牌開片

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 07:01 PM   #354
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: ice_fly 查看文章
http://www.youtube.com/watch?v=oYoLRw7KQrE
黃毓民 x 劉夢熊@ATV把酒當歌 2012-9-12
睇牌面好想睇,好像 街霸X鐵拳 咁
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 08:02 PM   #355
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
基本上邊個同毓民挑機都好睇架啦, 不過對手 level 越高越好睇

舊 09-13-12, 08:25 PM   #356
xmencool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
好正,主持完全做左和事佬
xmencool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 08:29 PM   #357
何英
↓米奇老鼠

註冊日期: Dec 2001
琴晚睇part2笑到爆咀
今晚仲有大舊vs鼠王
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 09:32 PM   #358
now_loading
VanHelsing

劉夢熊幾個月前比梁振英飛起時又話會選立法會,如果是真更好睇
舊 09-13-12, 10:51 PM   #359
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://www.youtube.com/watch?v=znU280BpDEQ

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 11:15 PM   #360
xmencool

大舊爆緊seed,可能見到老鼠芬忍唔住...!!!
舊 09-14-12, 01:34 AM   #361
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
焦急區議會界別分區得票數
港島+九西+九東, 劉華得票仲少過白婆婆. 新界民建聯+龐愛蘭有成十一萬票, 但劉華只得八萬幾票.
劉華落選, 睇黎真係畀人強拉下馬, 注定要輸.

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 01:50 AM   #362
amn_dl811

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811

假如是用其他計票方法...

按:如果是用漢迪法大黨不會分拆名單,所以新西被迫走的不會是梁志祥而是麥美娟。(單純漢荻法下)
(如是改良漢荻法 [第三位計1/4選票] 下兩個都會迫走, 李永達當選)

此篇文章於 09-14-12 01:54 AM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 09:17 AM   #363
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實,選完之後先話機制唔好的確有輸打贏要之嫌…

舊 09-14-12, 09:20 AM   #364
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
o徒氣啦
比例代表制玩左咁多屆先識玩,今屆班飯糰先領悟到分拆名單先著數
睇下當年搞鑽石名單就知飯糰俾咩制佢都唔識贏

舊 09-14-12, 11:30 AM   #365
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: 梁國雄:樂見黃毓民回巢
社民連主席梁國雄(長毛)表示,只要能達到政治目標,樂見人民力量黃毓民返回社民連,甚至擔任主席。
長毛今早出席港台節目,他說,希望在新一屆議會中,多和不同政黨交流,社民連是中間偏左,以公民抗命較激烈手段爭取目標。
他說,社連民和人民力量可以合作,只要是能達到政治目標,他不介意黃毓民重回社民連,甚至擔任主席。
他自言是常人,也有虛榮感,但若能達到政治目標,他不介意別人來領導社民連。
(即時新聞)
http://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E...024806857.html

陶君行 sosad

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 12:38 PM   #366
xmencool

是好事,沒有永遠的敵人和朋友,政治如是!
舊 09-14-12, 01:39 PM   #367
now_loading
VanHelsing

黃毓民個餅越做越大你叫佢番黎...... 點解你唔過去?....
舊 09-14-12, 03:14 PM   #368
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
話實,選完之後先話機制唔好的確有輸打贏要之嫌…
君不見五區公投果時個標準越來越低嗎?
不如投完票先決定點樣計票...

民建聯加埋11萬幾,我覺得咁玩一樣玩唔過...
不過民主黨應該最少會有一席吧...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 03:15 PM   #369
Heabatov

註冊日期: Mar 2010
黃毓民回巢,陶君行過人力就攪笑
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 03:54 PM   #370
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: kev00269270 查看文章
君不見五區公投果時個標準越來越低嗎?
不如投完票先決定點樣計票...

民建聯加埋11萬幾,我覺得咁玩一樣玩唔過...
不過民主黨應該最少會有一席吧...
公投喺香港真係好難搞得好,即使社會分化到依家呢個田地,今次立會投票率都只係53%左右。

叫雞黨就算罷啦…根本就撐唔落手,成日要大佬但又毫無器量可言。
要錢冇錢要抗爭冇抗爭要手段冇手段,叫雞黨輸?贏晒啦根本。
咁食老本法,唔滅黨都抵派喜帖啦…

舊 09-14-12, 04:32 PM   #371
某F
我的歌聲裡

引用:
公投喺香港真係好難搞得好,即使社會分化到依家呢個田地,今次立會投票率都只係53%左右。

叫雞黨就算罷啦…根本就撐唔落手,成日要大佬但又毫無器量可言。
要錢冇錢要抗爭冇抗爭要手段冇手段,叫雞黨輸?贏晒啦根本。
咁食老本法,唔滅黨都抵派喜帖啦…
仲有區議會無咁易滅黨的

舊 09-14-12, 05:17 PM   #372
amn_dl811

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
作者: 某F 查看文章
仲有區議會無咁易滅黨的
你認為真係咁難?

上次咖哩飯出走打爆左西貢區無曬腳,
然後其實南區果班其實都想出走/迫宮。
減下減下就無架啦。

最好就是公民黨/工黨「收購」些民主派地區政團/獨立民主派/出走人士來
一邊無痛地有地區網絡 一邊有班有地區人士幫手去發展地區網絡

ps1: 我睇好萬一又入中聯辦or something similar 連涂謹申都會出走。
ps2:申報: 我同柴文瀚有過一面之緣, 都叫做知道他的一些想法。

舊 09-14-12, 05:29 PM   #373
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: amn_dl811 查看文章
你認為真係咁難?

減下減下就無架啦。

最好就是公民黨/工黨「收購」些民主派地區政團/獨立民主派/出走人士來

ps1: 我睇好萬一又入中聯辦or something similar 連涂謹申都會出走。
ps2:申報: 我同柴文瀚有過一面之緣, 都叫做知道他的一些想法。
公民黨,好似都依家都完全冇打算發展地區
暫時都睇唔到有依個打算...

畢竟20幾年工作唔係話消失就會即刻消失
比起更加靠明星o既公民/人力/社民
民主黨爛船都多幾根釘
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 05:33 PM   #374
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: amn_dl811 查看文章
你認為真係咁難?

減下減下就無架啦。

就睇下而家剩底個立場係點
PS:
如果係走出黎,人力個平台應該岩佢地發揮多D,比較自由
例子有慢必
公民黨班人始終機心太重,而且大佬都好多

一係就同范國威呢D新人聯盟都OK

此篇文章於 09-14-12 05:48 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 05:45 PM   #375
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: kev00269270 查看文章
公民黨,好似都依家都完全冇打算發展地區
暫時都睇唔到有依個打算...

畢竟20幾年工作唔係話消失就會即刻消失
比起更加靠明星o既公民/人力/社民
民主黨爛船都多幾根釘
EG:冥頑不靈既胡志偉
PS:
人力搞梗普羅政治學院,已經係發展地區

此篇文章於 09-14-12 05:58 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 12:17 PM

手機版 | APP版