Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-16, 10:49 PM   #1551
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
個下限過唔過去ZZ?
呢個當年睇a-club,不知幾緊湊

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 06:36 AM   #1552
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
未到寶兒出現,相當不知所謂,劇情(如果有嘅話)非常無聊,戰鬥又玩玩吓咁,(不過玩真亞加瑪早就無咗);啲 bug 多到要 call 滅蟲咁滯 -- 好似第三話馬士民打開艙蓋,無著太空衣咁,開部新機由一個殖民星飛到亞加瑪個殖民星,去到都仲係打開蓋嘅,你話喇~~~

比著今日仲有啲咁嘅嘢,五集唔夠就腰斬~~~
所以好想富野老頭會將馬反+zz一齊重製~或者if去做~
阿寶/+奶油/折墮vs馬沙/哈曼女皇~諗起都興奮~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 07:03 AM   #1553
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Z“重製”完冇左zz啦
可惜獨角獸又救了zz
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 08:59 AM   #1554
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Z“重製”完冇左zz啦
可惜獨角獸又救了zz
由手機版發出
UC 話你知其實 ZZ 啲新自護機唔係臘鴨,職業軍人亦唔係垃圾~ 自護萬歲!

反而睇返馬反啲戰鬥好正常,仲正常過 Z(敵人埋得你後面仲一炮埋你單咁多嘢講?所以畀 S 婊得好應),但係布拉度屋企人,姬斯條線係好多餘,班觀眾都係想睇阿寶同馬沙了結恩怨啫,老老實實

舊 02-18-16, 09:12 AM   #1555
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
UC 話你知其實 ZZ 啲新自護機唔係臘鴨,職業軍人亦唔係垃圾~ 自護萬歲!

反而睇返馬反啲戰鬥好正常,仲正常過 Z(敵人埋得你後面仲一炮埋你單咁多嘢講?所以畀 S 婊得好應),但係布拉度屋企人,姬斯條線係好多餘,班觀眾都係想睇阿寶同馬沙了結恩怨啫,老老實實
每套高達都要有個中二死小孩(?)

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 09:41 AM   #1556
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
未到寶兒出現,相當不知所謂,劇情(如果有嘅話)非常無聊,戰鬥又玩玩吓咁,(不過玩真亞加瑪早就無咗);啲 bug 多到要 call 滅蟲咁滯 -- 好似第三話馬士民打開艙蓋,無著太空衣咁,開部新機由一個殖民星飛到亞加瑪個殖民星,去到都仲係打開蓋嘅,你話喇~~~

比著今日仲有啲咁嘅嘢,五集唔夠就腰斬~~~
ZZ開頭玩玩吓咁,係因為Z結尾時死得太多人,太慘情嘅反彈。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 12:00 PM   #1557
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
ZZ開頭玩玩吓咁,係因為Z結尾時死得太多人,太慘情嘅反彈。
最斃係鐘擺咗去另一個極端~ 死得人多係幾難受,ZZ 可以唔係咁寫 (電影版咁修正,不過幾兀突咁啫);好在 SEED-D 唔係咁玩

引用:
作者: fami~yan 查看文章
每套高達都要有個中二死小孩(?)
布拉度個老婆同個女嚮「香港」行行企企,最斃又做唔到旅遊介紹嘅目的噃

此篇文章於 02-18-16 12:04 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-16, 09:54 AM   #1558
肉羊哩咖
griffin611

今晚...

1. 期待班激進派工人嘅對白
2. 同埋嘰哩嘰哩點譯

舊 02-19-16, 06:16 PM   #1559
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Products】
[Plamodel]
HG 1/144 ガンダムバルバトス 第6形態 の情報を追加しました。
HG 1/144 MSオプションセット4&ユニオンモビルワーカー の情報を追加しました。
1/100 ガンダムグシオン/ガンダムグシオンリベイク の情報を追加しました。
キャラスタンドプレート マクギリス・ファリド の情報を追加しました。
HG 1/144 グリムゲルデ の情報を追加しました。
[BD&DVD]
Blu-ray & DVD 第4巻 の情報を更新しました。
http://g-tekketsu.com/products/index.php

引用:
Blu-ray&DVD第4巻
2016年3月25日発売決定!!

発売日
2016年3月25日(金)
収録
第8話「寄り添うかたち」/第9話「盃」/第10話「明日からの手紙」
発売元
バンダイビジュアル
特装限定版 Blu-ray 第4巻
BCXA-1072/カラー/75分(予定)/リニアPCM(ステレオ)/AVC/BD50G/16:9<1080p High Definition>

【価格】
7,800円+税
【特典】
●キャラクターデザイン原案 伊藤悠描き下ろしコミック『鉄血日和』(2P)④
●特製解説書(20P)
【音声特典】
●スタッフ&キャストオーディオコメンタリー
【仕様】
●千葉道徳(キャラ)・有澤 寛(メカ)描き下ろしジャケット
●描き下ろし三方背ケース
機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ 特装限定版 Blu-ray 第4巻 鉄血日和
機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ 特装限定版 Blu-ray 第4巻 商品展開図

DVD 第4巻
機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ DVD 第4巻
BCBA-4732/カラー/75分(予定)/ドルビーデジタル(ステレオ)/片面2層/16:9(スクイーズ)/ビスタサイズ

【価格】
5,800円+税
【音声特典】
●スタッフ&キャストオーディオコメンタリー
【仕様】
●千葉道徳(キャラ)・有澤 寛(メカ)描き下ろしジャケット
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 12:34 AM   #1560
肉羊哩咖
griffin611

包發瘟?
仙奴飛腿!

舊 02-20-16, 01:11 AM   #1561
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
我地一向都係維穩,唔係做新聞

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 01:22 AM   #1562
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
好多暴徒

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 03:50 AM   #1563
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
名瀨嘅對答都精警啊

你哋玩到咁大
不過我唔方便插手啊
老爺子會不高興的
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 09:08 AM   #1564
肉羊哩咖
griffin611

17話 JJ 版語錄:

1. 一於埋佢哋單喇!(噓!)
2. 公司嗰班死雜種!
3. 凈係數量都已經嬴晒喇,趕班契弟走喇!
4. 激氣!班食屎狗!(按:久違喇!)
5. 仲特登送一堆用唔到嘅武器,等佢哋開心吓。
6. 我哋不流都係做維穩,唔係做新聞㗎喇。
7. 跟住落嚟我哋要用最高調嘅方式,護送大小姐去地球。
8. 既然你班細嘅都搞大咗件事咯,我哋呢啲掛住提華茲個名嘅人,係唔可以走出嚟嘅,唔係伯爺就會好麻煩㗎喇。
9. 三日月大哥竟然頂得住呢個 level
10. 準備好十世喇
11. 包發瘟
12. 「不過嗰個包發瘟速度好快」「包發瘟?咩嚟㗎?」
13. 頂吖,三日月,去咗你嗰邊
14. 仙奴飛腿
15. 「呀!Sorry 呀!」「你個死蠢!好心你睇準啲嚟打吖嘛!」

----
個電視台新聞監製把聲換咗人。
對白唔係特別話咩「本土」,但係譯得好到位。

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
好多暴徒
暴亂份子~~~

此篇文章於 02-20-16 10:39 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 10:44 AM   #1565
faiz555bun
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004

舊 02-21-16, 01:12 AM   #1566
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

17集日本播時,剛好在魚蛋之前;又會咁橋?

好快香港會禁播高達

此篇文章於 02-21-16 01:16 AM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 04:13 PM   #1567
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
アイン生化人不可避

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 05:42 PM   #1568
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
アイン生化人不可避
呢頭話裝咗阿賴耶識就唔係人類嗰頭去領便當
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 05:48 PM   #1569
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
發生這樣的事難怪花江想退出啦

看來要三明他們習慣魚的味道要一點時間呢

下回久違的地上戰

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 05:53 PM   #1570
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
團長角度
ミカ=壓力來源
花江餅=精神支柱

Bl本係咪壓錯注wwww
不過團長真係好關心尤金wwwwwww

明賴後宮3人都好有料wwwww b

舊 02-21-16, 06:02 PM   #1571
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
明明雙方其實都係互相信賴的好拍擋就是啦...

嘛 由第一話開始到依家 我地既視點睇落佢地都冇時間靜下來傾下

有摩擦也難免啦

田中同細谷呢對真係好好感覺 希望有好結果

17歲又係度搞事WW

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 08:24 PM   #1572
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
其實團長個頭已經好突出,點解今集個阿伯仲要x4

佢令我開始唔明咩叫地心吸力

舊 02-21-16, 08:39 PM   #1573
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
艾恩真係要做阿賴耶識
而且聽朱古力語氣 似係呢個手術唔止可以同部機個體咁簡單
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 10:14 PM   #1574
肉羊哩咖
griffin611

第二十話

1. 三日月;月球真是變了形
2. 阿伯把鬚咁似大小姐個髪形加澳加前面嗰執嘅混合
3. 艾因真係醫返都漏水,終一嘗心願畀佢裝阿賴耶識,最後 boss 予定
4. 原來整備大叔隻右腳,佢今年幾歲?!
5. 面具男返翻工,三明上集要佢做嘅係乜?!
6. 鐵華團被魚打敗(諗起機動警察OVA「第二小隊的覆滅」),佢哋似未食過真肉,反而多合成食品或者 energy bar
7. 阿$支旗⋯⋯
8. 工會嘅犧牲好似無白費⋯⋯呢個就係大小姐嘅「革命」?!老人家嘅扭轉方法係借兵?新掌權係傾向號角嘅,好有預感到時當選嘅會係大小姐
9. 新搞笑組合:漁火三人組⋯⋯
10. 蛋榚真係悲劇⋯⋯不過無論幾勁,都係人,有時嘅嘢,要有人開解吓傾訴先好,整備大叔講番話好有道理(但其實幾老土)
11. 澳加對於出面嘅人同班兄弟面前(包括三明)要擺副唔衰得嘅款,只可以同澳嫂咁,可以放低晒所有咁去開懷咁傾
12. 下回,白毛女終於上陣!

舊 02-22-16, 12:50 AM   #1575
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
下集又打駕駛倉

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 04:17 PM

手機版 | APP版