Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-18, 06:25 AM   #1976
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
比媽姬愛情線?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 01:31 PM   #1977
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
用肌肉征服男人 我諗佢都冇諗過會有呢個結果
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 09:36 PM   #1978
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我相信係無人可以預測到第一個明確地對比絲姬出現愛情感情既角色會係對真面目出現反應sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 11:11 PM   #1979
qwe
Game Master

另一個殘酷真相係佢未個比絲姬幾歲⋯
舊 02-24-18, 11:33 PM   #1980
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: qwe 查看文章
另一個殘酷真相係佢未個比絲姬幾歲⋯
就咁睇 我覺得呢個角色唔會care呢D野

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-24-18, 11:35 PM   #1981
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
鍾意D肌肉O者

舊 03-21-18, 10:33 AM   #1982
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
原來唔係腰痛?

http://m.gamme.com.tw/1555183
由手機版發出

此篇文章於 03-21-18 10:35 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 12:28 PM   #1983
qwe
Game Master

引用:
作者: J+1 查看文章
原來唔係腰痛?

http://m.gamme.com.tw/1555183
由手機版發出
雖然係舊聞,但都係懶
根本是白幹活,一想到這裡腰就隱隱作痛,吃藥都醫不好,只能靠遊戲分心去減輕痛楚(咦?)
舊 03-21-18, 12:49 PM   #1984
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
而家覺得唔連載出版社容許就冇咩問題,冇咩話懶唔懶,
小說家寫部小說都可以用十年黎完稿,
畫家可以幾年畫一幅畫,
點解漫畫家一定要個個星期連載?

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 02:11 PM   #1985
qwe
Game Master

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
而家覺得唔連載出版社容許就冇咩問題,冇咩話懶唔懶,
小說家寫部小說都可以用十年黎完稿,
畫家可以幾年畫一幅畫,
點解漫畫家一定要個個星期連載?
因為佢漫畫出係本連載嘅週刊入面
不過鬧佢都係玩下姐,出左咪又照睇照買⋯
舊 03-21-18, 02:49 PM   #1986
怪人怪人
最低級亂鬥者

引用:
作者: qwe 查看文章
因為佢漫畫出係本連載嘅週刊入面
不過鬧佢都係玩下姐,出左咪又照睇照買⋯

所以如果要小既係集英社,
明知旗下作家冇辦法每週連載,
但都冇將hxh轉去月刊,死要留住黎撐週刊

舊 03-21-18, 03:00 PM   #1987
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
唔關事
以佢性格你俾佢係季刊連載一樣會脫期
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 03:05 PM   #1988
怪人怪人
最低級亂鬥者

引用:
作者: Rez 查看文章
唔關事

唔關事,近年佢每年出到單行本,
明顯係同出版社一早夾好哂每年要交幾多貨啦

舊 03-21-18, 03:49 PM   #1989
qwe
Game Master

btw, 仲有2話又腰痛,可以開定盤幾時復刊⋯
希望唔刊係旅團撞到西索就停
話說今次竟然無晒草稿同黑格⋯
舊 05-28-18, 07:59 AM   #1990
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
28日(月)発売の『週刊少年ジャンプ』26号にて、漫画『HUNTERXHUNTER(ハンターハンター)』作者・冨樫義博先生のインタビューが掲載される。
その中で冨樫先生は自分が死ぬ前に本作を「ちゃんと終わらせたい」と言及。

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 11:44 AM   #1991
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: supermanlady 查看文章
28日(月)発売の『週刊少年ジャンプ』26号にて、漫画『HUNTERXHUNTER(ハンターハンター)』作者・冨樫義博先生のインタビューが掲載される。
その中で冨樫先生は自分が死ぬ前に本作を「ちゃんと終わらせたい」と言及。
做乜插flag

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 01:59 PM   #1992
qwe
Game Master

知命不久矣,想大家幫佢點七星燈續命?

佢咁講真係揾唔到吐嘈點⋯
舊 05-28-18, 02:54 PM   #1993
david
The One

註冊日期: Mar 2002
問題:HXH同GUYVER作者死前邊個會完美結局到呢?爛尾(E.G.死神BLEACH)唔計數的。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 04:07 PM   #1994
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
算罷啦 停刊停到咁樣
烙印 卡巴 HxH 唔想畫就咪鬼畫啦
沒完沒了

此篇文章於 05-28-18 04:11 PM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 05:43 PM   #1995
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實富樫做youtuber直播打牌同打FF14仲好啦..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 07:16 PM   #1996
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
真心覺得冇心機再繼續追。
假如在我有生之年佢完到的話,到時再一次過睇番算了。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 07:40 PM   #1997
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: JoJo 查看文章
算罷啦 停刊停到咁樣
烙印 卡巴 HxH 唔想畫就咪鬼畫啦
沒完沒了
OT:
烙印難得睇到卡思嘉回復記憶, 我已經心滿意足. 真係不如呢個位完左佢.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 09:45 PM   #1998
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ahleung 查看文章
OT:
烙印難得睇到卡思嘉回復記憶, 我已經心滿意足. 真係不如呢個位完左佢.
最新兩回既展開
實在令人好怕究竟三浦係咪打算給讀者最嚴厲的懲罰/\

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-28-18, 11:16 PM   #1999
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: ahleung 查看文章
OT:
烙印好易完 鷹求其派2-3隻SSS級使徒圍格斯已經死梗
最後一頁交代 係鷹統治之下 人類過住幸福愉快生活(全文完)
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 10:56 AM   #2000
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
唔係話轉就轉
月刊jump嚟講頁數會有唔同,節奏鋪排都會有唔同

引用:
作者: Rez 查看文章
唔關事
其實而家根本唔係脫期,只係「定期」連載咁解啫

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版