Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-23-13, 12:34 PM   #101
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 0lai0 查看文章
甘又無講,定西餐好些
二個人五六百呀,應該差不多了吧
西餐二三百選擇係比日本菜多
至少揀D大路野例如RUBY TUESDAY都穩穩陣陣
CALIFONIA PIZZA KITCHEN都OK
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 12:38 PM   #102
JMi

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
灰底,第一餐就七百幾....之後星期六法國菜......老尖,有冇好提議
如果個個星期都要呢個BUDGET... 咁都幾金...
第一次食飯已經睇得出係每次都要男仔比果D人
我係唔會問佢想食乜 只會我發板 頂多比一兩個選擇佢揀
咁様至少價錢我係控制到

雖然基本上餐餐都幾舊水落樓先安樂果種人 我都係唔會有興趣
舊 05-23-13, 12:38 PM   #103
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
唔使質疑,平均係2x,唔少係fresh grad添,所以有參考價值
香港定大陸a

舊 05-23-13, 12:45 PM   #104
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: クラウド 查看文章
香港定大陸a
cwb

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 01:37 PM   #105
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
樓主小心變提款機
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 02:29 PM   #106
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
第一餐就咁溶,乜都未係wo......

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 02:36 PM   #107
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
七百幾……
真是有些溶,我是否應該返火星
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 02:50 PM   #108
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
其實都好睇樓主/女方的經濟狀況
如果個樓主收入OKAY既,700蚊dating其實okay la

咁開頭果幾次keep好個印象唔係壞事
不過過多一兩次睇下個女仔有冇自動波話食平少少lor....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 03:52 PM   #109
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
個女嘅似係熟手喎
樓主小心為妙
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 03:59 PM   #110
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
想知道. 埋單後, 對方有冇主動問你類似"每人幾多$"之類?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 03:59 PM   #111
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
女方大致上sense 到樓主對女性經驗少有機會會食住上...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 05:01 PM   #112
0lai0

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
女方大致上sense 到樓主對女性經驗少有機會會食住上...
真是有些似,樓主小心
舊 05-23-13, 05:03 PM   #113
HM

註冊日期: May 2007
試多一兩餐先,情況無改變就好縮啦
要記住女人周街都係
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 05:13 PM   #114
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
雖然情人眼裏出西施, 為見紅顏,錢沒所謂.....
但最好set個break位比自己, 如果唔係太麻目, 到頭來自己乜都沒....

PS: 下場法國餐記得叫D 有1份 2個share 食果D , 開心D嗎...
PS2 : 頭盤黎時, 厚面皮少少 叫waiter 同你地映張相......( 食咁貴連1齊相都沒,好笨ma.... XD )

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 05-23-13 05:26 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 05:21 PM   #115
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
樓主已經一副蜜運樣....
要佢抽身有難度
當係攞經驗吧
可能對方真係好女仔呢!
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 06:17 PM   #116
0lai0

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
但最好set個break位比自己, 如果唔係太麻目, 到頭來自己乜都沒....

PS: 下場法國餐記得叫D 有1份 2個share 食果D , 開心D嗎...
PS2 : 頭盤黎時, 厚面皮少少 叫waiter 同你地映張相......( 食咁貴連1齊相都沒,好笨ma.... XD )
好建議,受教了
但想請教一下,大家唔熟悉下
說什麼話題好?
舊 05-23-13, 06:56 PM   #117
草薙さん
The One

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章

呢招受教了
冇理由臨走果時先話不如影張相紀念今日

引用:
好建議,受教了
說什麼話題好?
約人之前都應該有個基礎印象對方係個點既人
可以用返平時傾開既內容等等, 一開始盡量唔好查家宅

食飯視乎食咩菜講下果個國家既特色菜 引伸旅遊, 經歷 etc
講下講下就自然拆幾到條線出黎

如果自己唔算健談既可以開個題引對方講, 自己做聆聽者都唔壞的
但雙方傾既內容都唔係點搭得上既話就要等高手指教

當然袋定幾個Gag, 奇趣奇聞就一定冇死

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 06:56 PM   #118
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
好建議,受教了
說什麼話題好?
話題其實睇人wo, 但伸延性話題都重要, 唔係兩句就停曬.....
禃入有自己資訊的topic 都唔可缺少,
例如拎起餐牌, 望下D咖啡, 問下人平時有沒飲,又up下平時飲邊隻,再up下自己好like 試新, 問下有沒介紹, 再up下自己有邊間想去try 下......
例如, 呀媽/老豆生日,送乜好呢D老土topic 可以留住 沒話題時用 , 當然有idea後要求1起走去看是常識吧

PS: 我亂up1統 用唔著唔好插.... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 07:30 PM   #119
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
<---平民百姓

係呀,我都想問,但果晚食飯唔知點開口

灰底,第一餐就七百幾....之後星期六法國菜......老尖,有冇好提議
請問法國菜係邊個提議...?

我諗我結婚週年先會食法國菜~~半島LUNCH兩人 around 3 K ...
定係食d頹廢法國菜a

第2餐就 法國菜a

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 07:40 PM   #120
鳳熾魂
紅蓮の焔神

3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
第二餐就法國菜
頹廢法國菜又有邊間?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 07:42 PM   #121
JMi

引用:
作者: Hitomi 查看文章
第2餐就 法國菜a
法國代表自由革命 食法國菜慶祝定六四掛 lol
舊 05-23-13, 07:42 PM   #122
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
大力番薯

agnes b或者老富昌呢d算平d掛

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 07:49 PM   #123
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
大力番薯

agnes b或者老富昌呢d算平d掛
我正想講老富昌

頹廢我又講得誇d ge

應該係入門版法國菜

btw~~依然對第二餐就法國菜充滿好奇...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 08:09 PM   #124
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
法國菜係你自己提議既??
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 08:36 PM   #125
0lai0

法國菜好像不是甘好呀