Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-05-09, 01:09 AM   #51
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: pakchi70 查看文章
笑死我喇小儀
真係好正
尋晚見到個預告都知有小儀實好好笑
聽晚仲正
挑哈林機......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 10:44 PM   #52
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
環保左喎
o即落去喎

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 10:58 PM   #53
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
楊思琦個凸額同龍鼻真係好核突......
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-09, 12:27 AM   #54
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
環保左喎
o即落去喎
同時洗面機會率上升......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 02-06-09, 10:47 PM   #55
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

帽田...邊度好長先......a a a a

點解米雪又會知0既......a a a

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-10-09, 02:51 AM   #56
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
死...睇到有小小悶..
如果班天使參與度高番點既話
我諗會無咁悶..
遊戲也不夠好玩好笑...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 10:58 AM   #57
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
不過不失啦
當係比廚房2/阿so3做buffer位
用咁既心情去睇,會開心好多

舊 02-10-09, 01:14 PM   #58
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
死...睇到有小小悶..
如果班天使參與度高番點既話
我諗會無咁悶..
遊戲也不夠好玩好笑...
睇之前d預告
遲d有部分game班天使會玩埋一份......
始終...冇左上輯廣告前果1分鐘solo時間係冇咁著數架喇......
加上今次d game好多都唔使咁多助手執頭執尾......

引用:
作者: westpat 查看文章
不過不失啦
當係比廚房2/阿so3做buffer位
用咁既心情去睇,會開心好多
廚房2乜唔係日9時段架咩?a

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-10-09, 01:43 PM   #59
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
睇之前d預告
始終...冇左上輯廣告前果1分鐘solo時間係冇咁著數架喇......

e?係bor

舊 02-10-09, 11:01 PM   #60
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

倒西......

粒藍苺去左邊?

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-11-09, 06:41 PM   #61
雷火武
ワールド・エンド

尋晚係咪得7條囡咋?
引用:
睇之前d預告

有game可以玩天使?
正呀
舊 02-11-09, 09:47 PM   #62
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
尋晚係咪得7條囡咋?
少左粒苺......

引用:
粒藍苺去左邊?
引用:
有game可以玩天使?
正呀
今晚有新game出
話唔定就係...

不過班天使有幾個真係冇乜笑容......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-11-09, 11:27 PM   #63
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
對班天使冇乜印象

舊 02-11-09, 11:36 PM   #64
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
對班天使冇乜印象
都唔靚所以唔吸引

舊 02-12-09, 12:08 AM   #65
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
對班天使冇乜印象
都係果句啦...
冇左上集果一分鐘solo時間係差d架喇......

引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
都唔靚所以唔吸引
上一代整體上其實都唔係靚過呢代好多...
只不過係有個明顯地超n班之嘛......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 02-12-09 12:13 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 02-12-09, 03:13 AM   #66
雷火武
ワールド・エンド

其實今代算係咁啦
有純情妹妹
有大胸姐姐
有大有細有均衡

講笑容,笑得最多我覺得係梨
舊 02-12-09, 06:09 PM   #67
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
其實今代算係咁啦
有純情妹妹
有大胸姐姐
有大有細有均衡

講笑容,笑得最多我覺得係梨
唔出奇
你諗下,響188俾你見到門口楝左個+響度你都冇心情入去幫襯啦......

手痕轉載
引用:
《 耳分高下 》選美會
(星島)2月12日 星期四 06:30

(綜合報道)

(星島日報報道)兩台最成功的選美不是港姐、亞姐或華姐。

亦不是港男。今屆冠軍是誰?你還有印象嗎?以往的黃長興或黃長發成為花瓶兄弟,Rocky更只賣傻、賣肉,還有鋼琴高手高鈞賢,已銷聲匿迹。

是天使與四葉草!

上屆得獎的佳麗是趙碩之。忘記她的臉,也也忘不了她的胸。三、兩天就見報,多寒冷的天氣,她的D級武器總不會吝嗇。另一獲獎是JJ(賈曉晨),臉貌甜美便殺盡老中青,電視台也留不住她,已跳上大銀幕,只擔當味之天使,每次說話不多過三、五句,廣東話勉勉強強,電影人亦膽敢提拔她當女主角,不過JJ做內衣少女喎!一群餓男會有多大的遐想?演技還需講究嗎?看內心戲不如看多點內衣戲!

今年,天使再來,人多,布更少。

沒有新鮮主持

監製錢國偉滿有經驗,緋聞纏身亦懶理,用心用力「親自」挑選天使,《耳分高下》的8位Sing之天使皆有貌有胸,所以Deep V夠Deep,短裙短無可短,香蕉、菠蘿、檸檬、柑桔、布冧、雪梨、藍莓與水蜜桃的聲勢似乎比主持更盛,網上已有最愛水果選舉,人人各有評價,你愛柑桔(陳蕊蕊)的胸湧還是檸檬(李婷)的稚氣、還是174cm藍莓(劉俐)的高佻長腿?

《耳分高下》的Sing之天使受傳媒追捧,對無綫來說,是好事。

至少節目不是只賣庾澄慶一位大哥。

看幕後花絮,他好像非常浮躁,拍攝時脾氣不少,可能婚姻觸礁大受困擾!幸好庾澄慶夠專業,看頭幾集,他嘻哈淡定,完全察覺不到內心抑鬱,戲交得足。遊戲節目繼續開心,這就是庾澄慶值錢的地方。幸好經過3個月的冷靜期,哈林與愛妻伊能靜一家三口往日本 旅行,不快事似乎已事過境遷,那麼觀眾就快可看到表裏一致的開心大哥。

引入台灣主持,化學作用無比厲害,這是《味分高下》成功元素之一。續集再來,不玩食,玩音樂,更食正哈林形象,庾澄慶更是不可或缺。只是不明白,為何一定要保留鄧健泓?

其實《耳分高下》新意已不大,部分遊戲模式見慣見熟,尤其身家大轉移環節更加是翻炒,若果換換主持,至少可擦出不同火花,例如森美,應對或反應應不下於鄧健泓吧?若怕兩虎太強,便找小儀也可,看她做嘉賓多投入,唱《擋不住的風情》竟可葉玉卿上身,被人強吻又不介意,玩得放浪開心,比起鄧的小心拘謹,應可為節目帶來新面貌、新刺激。

齊來學小儀

幸好部分遊戲環節能帶來幾分新鮮。鬥大聲將蛋糕拔河確可帶來笑聲,尤其蛋糕埋身時的尖叫便真切無比。但戴耳筒唱歌等嘉賓甩Bit走音便令人叫悶,揀歌、記歌詞亦略嫌太簡單,開心指數始終不及獎門人。當然,少點埋身少點博懵。《耳分高下》應該可走健康一點路綫,但8位性感天使一出場跳舞又會令人想歪,看看森美情不自禁拖手撩人,便知她們吸引力所在。

嘉賓很重要。

但總不能天天森美小儀吧?其實外表斯文帶點Cool,內裏Open的最理想。例如何韻詩,她在《游龍戲鳳》突出表現更勝一綫主角,像突然開竅,看她參與遊戲節目也玩得投入開放,驚喜不時送上,就算《星星同學會》的她也最敢言,湯唯於《色戒》的角色,只有她一個拍心口敢演!楊思琦也不錯,但劉浩龍卻斯斯文文正正常常,過目即忘。但不怪他,少上電視嘛。為何吳家樂 也不能搶鏡?久經訓練,可玩便應大玩,大家都來學習小儀吧!

阿蘇教煮餸太久,換上熱鬧新口味,《耳分高下》的收視一定穩妥。若得26或27點,便對上綫的劇集帶來威脅,看來《珠光寶氣》的大結局要加把勁了!

■庾澄慶主持節目夠專業。

■8位Sing之天使搶盡鏡頭。

(電視色香味)

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-12-09, 10:47 PM   #68
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
有孫耀威啊~ 今集竟然係女仔輸€~
乜 "串咀" 出得街既咩﹖可能一陣有又有投訴

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:02 PM   #69
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
祥仔又咬蘋果喇
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:55 PM   #70
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: bonedog 查看文章
高音=/=聲夠大
而且今集女子組好似回氣回好耐......

有老孫又可以睇到兩代的分別喇
上次掛住目及JJ
今集專心左幾多呀......

引用:
作者: boss 查看文章
祥仔又咬蘋果喇
經典再現

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-13-09, 01:04 AM   #71
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
係投都投訴見暈啦
前幾集果句 "阿爸你俾阿媽摸你 阿爸你俾阿媽摸 阿媽剝衫" < 呢條友仔知唔知佢講緊乜ga?
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-09, 01:24 AM   #72
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
係投都投訴見暈啦
前幾集果句 "阿爸你俾阿媽摸你 阿爸你俾阿媽摸 阿媽剝衫" < 呢條友仔知唔知佢講緊乜ga?
本身段野硬dup落廣東話係唔多妥架喇...
老實講,本童子開頭諗到果句仲糟糕得多......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-13-09, 04:46 PM   #73
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
係投都投訴見暈啦
好似本身係哈林講先架

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-09, 06:04 PM   #74
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
好似本身係哈林講先架
哈林淨係教左頭一句
後面果d係見暈自創的......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-13-09, 10:44 PM   #75
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
祥仔超勁!

論壇跳轉

現在的時間是 11:33 PM

手機版 | APP版