Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-25-18, 06:15 PM   #1
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: HM 查看文章
地圖唔係咁弱智
blade唔駛抽
升好感唔駛咁嚴苛
應該至少慳番一半時間
嚟樣真,抽都唔係乜大問題,升好感個下先煩

舊 02-26-18, 05:20 PM   #2
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: chrischun 查看文章
抽大問題好多
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 06:12 PM   #3
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: chrischun 查看文章
放野入袋升好感係有點白痴 最緊要係UI令人好作業 好感本身唔係問題

但一定係抽最大問題

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 02-26-18 06:33 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 06:39 PM   #4
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
放野入袋升好感係有點白痴 最緊要係UI令人好作業 好感本身唔係問題

但一定係抽最大問題
我之前以為FGO個垃圾卡池已經係最難抽既轉蛋機制

直到我玩左XB2

好彩依隻GAME轉蛋唔洗比錢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 07:58 PM   #5
HM

引用:

但一定係抽最大問題
好感的話,クビラ第一輪3800好感係合理數值
平均7800-9800係高到唔合理
舊 02-27-18, 05:09 PM   #6
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:

但一定係抽最大問題
比嚟做乜,根本就二重苦
打怪刷水晶抽劍已經夠頹,終於抽完仲要餵道具升到9800果下真係冇晒心機

引用:
好感的話,クビラ第一輪3800好感係合理數值
平均7800-9800係高到唔合理
冇記錯式、瑪瑙同Kosmos真係升到3800就S到,八重切直頭唔需要升好感度,呢d育成先比較有心機
其他果d正常rare我求其升到睇完專有劇情同對話就算,除非好用果d

除左好感度要求之外,我覺得技能條件配置好似七冰、凜音、韋駄天同天威果種每個人玩唔同野,留番一兩個地圖技能用嚟塞好感度係最好
可以凸顯每個人既個性之餘又有新鮮感

此篇文章於 02-27-18 05:41 PM 被 PatrickNo42 編輯。
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 06:29 PM   #7
HM

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
比嚟做乜,根本就二重苦
打怪刷水晶抽劍已經夠頹,終於抽完仲要餵道具升到9800果下真係冇晒心機

冇記錯式、瑪瑙同Kosmos真係升到3800就S到,八重切直頭唔需要升好感度,呢d育成先比較有心機
其他果d正常rare我求其升到睇完專有劇情同對話就算,除非好用果d

除左好感度要求之外,我覺得技能條件配置好似七冰、凜音、韋駄天同天威果種每個人玩唔同野,留番一兩個地圖技能用嚟塞好感度係最好
可以凸顯每個人既個性之餘又有新鮮感
七冰任務又係CLS
雖然理論上都係keep住放置
但個解法真係有點長同低能
由手機版發出
舊 02-27-18, 06:32 PM   #8
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
七冰任務又係CLS
雖然理論上都係keep住放置
但個解法真係有點長同低能
由手機版發出
呢個根本就係冇做過test play

低能先會試完唔覺有問題

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 11:38 AM   #9
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
玩左一個月多少少MHW,叫做玩晒要玩既野了,今日更新時間岩岩好

我睇官方LOG,好似冇講2周目繼承後異刃支線詳細會係點,佢只寫LINK盤全繼承
不過我估2周目應該會比人全部異刃支線再做一次,如果唔係隨時連7冰既10分鐘傭兵任務都會冇晒(個LOG寫左傭兵任務完成狀況全部唔保留)

總之2周目應該可以玩100~150小時

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 11:49 AM

手機版 | APP版