Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-06-17, 01:57 AM   #3451
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: wsx360 查看文章
你NS wifi係連5ghz?
如果係既話有冇試過連2.4ghz ?
由手機版發出
兩個都試過,2.4慢d

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 03-06-17, 02:58 AM   #3452
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 2009 查看文章
188 有$95
好用
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-06-17, 08:30 AM   #3453
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
CAP圖點樣過圖去電腦?直接插USB-C?

唔知遲D會唔會整個MII 廣場,好似WII U咁
依家個HOME PAGE好冷清
Akira 明 目前離線  
舊 03-06-17, 08:58 AM   #3454
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Angry

引用:
作者: Akira 明 查看文章
CAP圖點樣過圖去電腦?直接插USB-C?

唔知遲D會唔會整個MII 廣場,好似WII U咁
依家個HOME PAGE好冷清

可PM
2009 目前離線  
舊 03-06-17, 09:10 AM   #3455
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
雖然冷清
但出game 入home 再入game , 好快轉換

可能Mii 廣場有點食效能,今次部機好多人用相
會唔會類似google + ,一個一個以game 劃分圈子,得文字,無投稿畫

此篇文章於 03-06-17 09:17 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 03-06-17, 09:22 AM   #3456
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
介面快過WiiU咁多已經心足XD

琴晚買埋DL版炸彈人 , 應該會入多對JOYCON 就差唔多了
等4月尾孖車

舊 03-06-17, 09:26 AM   #3457
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: シェンムー 查看文章
介面快過WiiU咁多已經心足XD

琴晚買埋DL版炸彈人 , 應該會入多對JOYCON 就差唔多了
等4月尾孖車
依家JOY-CON話有問題,會唔會遲少少先再入JOY-CON會好D?
依家訊息有D亂,有D人話有問題,有D人話冇。

而我果部係第二批3.17號出貨,或者到時我會報告一下有冇問題。
我準備先買ZELDA同BOMBERMAN,應該會試到。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-06-17, 09:26 AM   #3458
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
有人話tv mode時mon貼會甩出嚟
但尋日打咗大半日都冇事,mon貼係官套送嗰張嚟

會唔會只係佢附近太多嘢散唔到熱
野良猫 目前離線  
舊 03-06-17, 09:32 AM   #3459
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 阿聰 查看文章
依家JOY-CON話有問題,會唔會遲少少先再入JOY-CON會好D?

而我果部係第二批3.17號出貨,或者到時我會報告一下有冇問題。

我果部手掣ok , 係wifi收得特別差同搵唔到5G
其他ok
所以都唔理咁多, 照衝先XD

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-06-17, 09:33 AM   #3460
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 阿聰 查看文章

無混亂
已證實有一批joy con 有事
只係唔肯定部機定joycon 問題.

係同一個環境兩部機都試過
一部得一部唔得, 肯定唔關環境干擾事

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-06-17, 09:36 AM   #3461
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: シェンムー 查看文章
我果部手掣ok , 係wifi收得特別差同搵唔到5G
其他ok
所以都唔理咁多, 照衝先XD
明白,咁你衝住先。
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
無混亂
已證實有一批joy con 有事
只係唔肯定部機定joycon 問題.

係同一個環境兩部機都試過
一部得一部唔得, 肯定唔關環境干擾事
明白,如果係JOY-CON有問題,只望老任快趣出修正/回收JOY-CON解決問題。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-06-17, 09:36 AM   #3462
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
換帶真係煩,
真係要買256gb 專買DL games好了
特別係d可以隨時拆個joy con出黎2p既games
除非d games既特典版好正

又,原來實體版games都可以儲金coin
X&Y 目前離線  
舊 03-06-17, 09:42 AM   #3463
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: X&Y 查看文章
換帶真係煩,
真係要買256gb 專買DL games好了
特別係d可以隨時拆個joy con出黎2p既games
除非d games既特典版好正

又,原來實體版games都可以儲金coin
更重要係所有實體帶都有 unique serial number, 系統可以直讀送上 server

萬一第時有___, ban 機都好方便
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 03-06-17, 09:55 AM   #3464
fmh1985126
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2001
為什麼我現在還入不到e shop?
fmh1985126 目前離線  
舊 03-06-17, 09:57 AM   #3465
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
玩左幾日部機
完全習慣左個種係廳用電視玩(一放入dock已自動開埋電視)
去廁所、出街拎住玩
個體驗爽到爆,真係多謝老任

舊 03-06-17, 10:02 AM   #3466
IDGAF
The One

引用:
作者: tylau 查看文章
真相大白

我肯定唔關老任講既干擾事

我頭先去左荔枝角aeon, 佢地set左個switch試玩區、內有一張梳化 一部電視 一部switch連dock 相隔七八呎遠。
我問職員可否試試自己部switch落佢dock.
佢ok 咁我就拎自己部機組插入去。joycon離機後四呎就斷左綫閃燈 要行返兩呎先接到 全程只在home menu內。佢問我有冇充夠電 我入controller睇全滿
我再行到梳化位 左邊已經斷綫 右邊放在背後斷埋 咁我都廢事再試。我再問佢可否試你地果部機 佢話ok
插dock 我再企sofa位 左右放哂背後 完全無斷過 控制正常唔會自動連按十次。

真相大白,一定係部機有事 。 我連新買joycon都出事 應該唔關joycon批次問題

可惜我無時間再試自己joycon落佢部機。

明早 老任香港見

引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我今日都去左第到試. 左邊一樣好差
放上大脾, 打直個joycon 擺.. 用十分鐘左右就閃

成個forum 咁多用家得我同你2個有事
我真係希望聽日佢肯換比我
解決左件事算

聽完兩位個個案,
呢一刻無正價行貨買到,真係唔好心急買炒價水貨住,
萬一真係中招水貨無得換都幾嬲…

想問下如果買機,當間舖有得比你慢慢開箱試,
有乜方法快D確認到有無上述的問題出現?
單靠主機設定手制連接果D位搞唔搞到清楚。

本身打算4 月先出機玩MK8D,
宜家都唔知去A百貨訂等4月拎貨,
(其實駛唔駛比訂金?全訂定幾佰蚊訂)
定係等直接等行版街價下降返去公價水位好D。

此篇文章於 03-06-17 10:32 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 03-06-17, 10:08 AM   #3467
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
自動開動視係咪要 set?
我部 Sony, 開apple TV 係可以自動著
NS 就吾得

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
任仔 目前離線  
舊 03-06-17, 10:10 AM   #3468
tylau

PSN  IDkeithlau81
九點十準時到任記 第一個入 一試就出問題 換返部新機俾我 配件跟返自己果部

Yeah

tylau 目前離線  
舊 03-06-17, 10:13 AM   #3469
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
九點十準時到任記 第一個入 一試就出問題 換返部新機俾我 配件跟返自己果部

Yeah

係唔係換完機就解決左?
X&Y 目前離線  
舊 03-06-17, 10:14 AM   #3470
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: fmh1985126 查看文章
為什麼我現在還入不到e shop?
1.本體up左去2.0.0未?未的話係用唔到eshop
2.你個A/C 係邊司?如果set左香港就當然係無eshop(未開),要set日本,美國先有

舊 03-06-17, 10:21 AM   #3471
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
玩左幾日部機
完全習慣左個種係廳用電視玩(一放入dock已自動開埋電視)
去廁所、出街拎住玩
個體驗爽到爆,真係多謝老任
我屋得一部電視,屋企人要睇新聞,膠劇,跑馬
可以打機的時間表變得好分散,3 個mode真係好好

信長 目前離線  
舊 03-06-17, 10:28 AM   #3472
IDGAF
The One

但聽聞好似話得部機係現貨,但隻GAME無貨,
唔知要等最少10日後先返貨,再返去拎返喎…(好似係1-2-SWITCH)

另外,我想問下保護貼其實買邊一款比較實用?

近年買手機多數都係手機舖出機套餐包埋張保護貼,
所以對貼都無乜研究,同埋手機就算中階機都多時都有用上Gorilla Glass 3或4 ,
其實唔貼正常用都唔會點花的。

我見"是亞洲"同"玩亞洲"搵的到保護貼,
價錢由$3X幾開始到、$6X-$8X到$1XX都有,
而且好多名堂,甚麼抗菌、防污、防指紋、耐衝擊、耐擦傷都有,
部份都有任天堂license個logo(金色黑字的)都唔知點揀~!

舊 03-06-17, 10:30 AM   #3473
tylau

引用:
作者: X&Y 查看文章
係唔係換完機就解決左?

係 換主機即試舊joycon 完全無事

tylau 目前離線  
舊 03-06-17, 10:30 AM   #3474
chibiyuchan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:

Yeah

恭喜
所以買行機係好D, 有問題都有得搵幫手
chibiyuchan 目前離線  
舊 03-06-17, 10:32 AM   #3475
tylau

呢部機真係咪買水貨 買左就祝好運唔似我咁黑

一開初佢諗住換joycon俾我咋 但換完都係衰 先知係主機問題

tylau 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版