Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-05-17, 02:15 PM   #3351
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
想問下玩D/L版用邊款SD卡比較好?
Kaori Yae 目前離線  
舊 03-05-17, 02:20 PM   #3352
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
推介Sandisk Ultra 128GB/200GB , 用緊200GB SO FAR SO GOOD
抵用

Tylau:等你換完機好消息!不過我唔明點解你undock又冇事 可能你部機本身接收弱,undock後強番冇咁易斷

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-05-17 02:27 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 02:31 PM   #3353
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 赤武神 查看文章
推介Sandisk Ultra 128GB/200GB , 用緊200GB SO FAR SO GOOD

抵用

Tylau:等你換完機好消息!不過我唔明點解你undock又冇事 可能你部機本身接收弱,undock後強番冇咁易斷

其實可能undock左都無人地undock咁遠

只不過tablet 無乜機會走遠

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 03-05-17, 02:34 PM   #3354
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: tylau 查看文章
其實可能undock左都無人地undock咁遠

只不過tablet 無乜機會走遠

Sent from my iPhone using Gaforum
我confirm同一位置,undock再接收好d (可以行遠d,但undock又使乜行咁遠玩XD)

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 02:45 PM   #3355
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
我confirm同一位置,undock再接收好d (可以行遠d,但undock又使乜行咁遠玩XD)

少少斷我都算啦
我果部係同reddit 啲人講嘅unusable咁
擺定一米完全唔郁個制都會斷
真係好灰

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-05-17, 02:47 PM   #3356
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
少少斷我都算啦
我果部係同reddit 啲人講嘅unusable咁
擺定一米完全唔郁個制都會斷
真係好灰

咁唔正常,拿去換另一部 希望快d攪掂開心玩

斷線係完全冇訊號先會,我行到好遠都唔會斷,最多係lag

另fast RMX都幾好玩夠速度感有FZERO影子,車撞埋黎同爆速都有幾強既震動感(我用狗頭一樣震得勁)

-------

此篇文章於 03-05-17 02:51 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 02:51 PM   #3357
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
尋晚打打下zelda出error要我熄機
一時之間冇cap screen到

舊 03-05-17, 02:57 PM   #3358
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
大家講的野我完全冇發生...
其實總結黎講係唔係就係左制成日閃重連?

我琴日同2個朋友3P打炸彈人佢地成日話LAG同控制唔到, 唔知係炸彈人問題定係個制問題?
lineage19 目前離線  
舊 03-05-17, 02:58 PM   #3359
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: lineage19 查看文章

我琴日同2個朋友3P打炸彈人佢地成日話LAG同控制唔到, 唔知係炸彈人問題定係個制問題?

lag 同控制唔到都會
唔係制問題唔係game 問題
老任話係干擾. 總結前人
呢到我同另一個朋友仔個情況最嚴重

你可以試下放係身後 or 個joy con 底貼實大脾咁試
我係一定會斷

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-05-17, 03:04 PM   #3360
赤武神
The One
多多指教!

引用:

炸彈人本身係郁得慢半拍咁,正常。。操作不到就未試過
TV玩定table咁玩?

-------
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 03:09 PM   #3361
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問下寶源做兩年保係咪賣完首批貨就會冇?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 03-05-17, 03:12 PM   #3362
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問下寶源做兩年保係咪賣完首批貨就會冇?
佢話頭批先有我記得

我蘇寧買應該係直接老任批,得一年

-------
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 03:16 PM   #3363
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
試過用table tab mode同人雙打bomber man
都幾好feel
aquarius 目前離線  
舊 03-05-17, 03:24 PM   #3364
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
炸彈人本身係郁得慢半拍咁,正常。。操作不到就未試過
TV玩定table咁玩?
TV MODE,

我朋友話, 佢隻人仔死左之後, O係場外轉角時, 佢郁JOYSTICK一個方向的時候, 個人物會卡住(唔太識點形容)

當時的距離係我同NS距離1M左右, 佢同我再距離0.5米左右, 佢用左我用右

我另一個用PRO制的FD就話操作有DELAY
舊 03-05-17, 03:24 PM   #3365
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
作者: aquarius 查看文章
試過用table tab mode同人雙打bomber man
都幾好feel
玩拳皇同metal slug都好正,LR細製唔好禁,反而SNK因為冇LR就fit晒
golan 目前離線  
舊 03-05-17, 03:26 PM   #3366
lineage19
Crazy Gamer

引用:
lag 同控制唔到都會

我係一定會斷

我玩ZELDA的時候成日都會將個CORN放大脾或者完全放直手咁玩...都未試過出問題
身後就未知, 一陣可以試下
舊 03-05-17, 03:39 PM   #3367
赤武神
The One
多多指教!

引用:
TV MODE,

我朋友話, 佢隻人仔死左之後, O係場外轉角時, 佢郁JOYSTICK一個方向的時候, 個人物會卡住(唔太識點形容)

當時的距離係我同NS距離1M左右, 佢同我再距離0.5米左右, 佢用左我用右

我另一個用PRO制的FD就話操作有DELAY
Pro掣接收極強唔會有接收問題,我試過用pro掣既十字掣玩炸彈人 (個感覺會仲遲鈍,因個控作係analog設計),如用pro既analog stick就個深度比較深。 炸彈人R個操作感暫時係咁,可以k記遲d會再改善

-------

此篇文章於 03-05-17 03:41 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-05-17, 04:09 PM   #3368
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 忍者 查看文章
尋晚打打下zelda出error要我熄機
一時之間冇cap screen到
System settings > support/health & safety > error history
可check返
MO 目前離線  
舊 03-05-17, 04:10 PM   #3369
lineage19
Crazy Gamer

引用:
lag 同控制唔到都會

我係一定會斷

岩岩2個都試左了, 無請CORN底貼實大脾, 同埋放O係背後玩都冇DELAY而且冇重連

引用:
Pro掣接收極強唔會有接收問題,我試過用pro掣既十字掣玩炸彈人 (個感覺會仲遲鈍,因個控作係analog設計),如用pro既analog stick就個深度比較深。 炸彈人R個操作感暫時係咁,可以k記遲d會再改善
咁即係炸彈人問題啦....希望後面會有PATCH解決
舊 03-05-17, 04:35 PM   #3370
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我反而覺得唔只一個人
係有班鐵腳定時定候過嚟抽水
幾廿歲人仲玩討伐,仲有無幼稚啲
我唔係怕人批評,因為我有好多時都有份插
只係唔明白點解有人可以咁得閒去搵位插一件自己唔鐘意嘅玩具
GAF今時今日已經人丁單薄,仲搞咁多嘢
我而加只希望盡快交流下switch fd code 跟住少啲上嚟
唔好咁啦
已經越黎越少人
唔想上外國討論區
中文親切d
另外switch 既friend list唔支援wiiu's friend?
我果list冇晒人
天野 目前離線  
舊 03-05-17, 04:48 PM   #3371
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay

入定等部機到

另外
今朝都有兩個朋友send msg 黎投訴某位會員
就咁,我諗大家都知邊個
學admin果句,放左工就輕鬆打機啦
希望大家高抬貴手,Gaf 已經少人
唔再挑撥/罵戰之類
繼續提供有用ge新機資訊
Thanks

舊 03-05-17, 04:49 PM   #3372
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: シェンムー 查看文章

入定等部機到

另外
就咁,我諗大家都知邊個
唔再挑撥/罵戰之類
Thanks

正確態度
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 03-05-17, 04:51 PM   #3373
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

入定等部機到

另外
就咁,我諗大家都知邊個
唔再挑撥/罵戰之類
Thanks

殺意達即買都冇問題,12 SWITCH實用到平價收到架喎

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 03-05-17, 04:51 PM   #3374
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:

入定等部機到

另外
就咁,我諗大家都知邊個
唔再挑撥/罵戰之類
Thanks

薩以達其實定價幾多?我見468-478 ?

舊 03-05-17, 04:55 PM   #3375
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
官網個FAQ咁寫,係唔係快過95MB/秒嘅卡都只會限制於95MB/秒?

高速なmicroSDカードの目安

- UHS-I(Ultra High Speed Phase I)対応
- 読み込み速度 60~95MB/秒(読み込み速度が速いほど、Nintendo Switchをより快適に遊んでいただけます)

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:13 AM

手機版 | APP版