Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-11-15, 04:15 PM   #651
DunMok
Junior Member
紅蓮團

註冊日期: Jun 2008
招人幫打HR7緊急奈落之星, 房no. 62-8955-1151-8979
感激
DunMok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 05:15 PM   #652
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
打章魚娘要追住一隻手打 打到斷再打嘴

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 05:19 PM   #653
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: DunMok 查看文章
招人幫打HR7緊急奈落之星, 房no. 62-8955-1151-8979
感激
依家先見到...好似太遲.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 06:08 PM   #654
DunMok
紅蓮團

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
依家先見到...好似太遲.

唔緊要,已搞掂, thx
DunMok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 07:42 PM   #655
cb391906

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
打章魚娘要追住一隻手打 打到斷再打嘴
我係武士道雙劍用回避狂打嘴,無理過D手
cb391906 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 08:22 PM   #656
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
66-9456-6593-8661
pw1234
一人一任清QUEST

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 09:23 PM   #657
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章
部份對地範圍招好好避,如果正面跳埋去怪/自己人度仲會自動彈高(e.g. 毒怪鳥正面吐毒直接跳埋去踩佢個頭,唔會中毒+飛高高落黎抽水)

感覺就係人人都可以做FREEDOM

不過缺點都可以話唔少
著火想碌時踩到野彈起果下唔計數,騰空時間唔係無敵繼續BURN緊
騰空唔係無敵既關係,隻怪大叫的話準備跌落黎啦
中左裂傷時跳起會非常歡樂
部份武器落地硬直感覺較大
睇樓上師兄們既心得
我又試下玩AIR斬斧同片手先

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 10:18 PM   #658
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
無啦啦斷左

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 10:27 PM   #659
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
~DEL~

聽日先打

此篇文章於 12-11-15 10:44 PM 被 捲毛老爺 編輯。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 10:52 PM   #660
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

註冊日期: Apr 2004
3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
有冇人得閒幫清HR4緊急隻水龍?

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:16 PM   #661
sslazio

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 嘖HEIHEI 查看文章
有冇人得閒幫清HR4緊急隻水龍?
有!!!!!!
sslazio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:17 PM   #662
sslazio

註冊日期: Apr 2007
del!!!!!
sslazio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-15, 11:19 PM   #663
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

註冊日期: Apr 2004
3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
唔該晒,thx

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363

此篇文章於 12-11-15 11:48 PM 被 嘖HEIHEI 編輯。
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 12:58 AM   #664
捲毛老爺

原來 鈍器 係咁用

舊 12-12-15, 08:20 AM   #665
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
弱點特效,超會心再配霸武好屈喎,下下會心,霸武250攻再乘1.4超會心

鈍器好似綠斬或以下加攻﹖每低1級加5攻﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 09:04 AM   #666
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
弱點特效,超會心再配霸武好屈喎,下下會心,霸武250攻再乘1.4超會心

鈍器好似綠斬或以下加攻﹖每低1級加5攻﹖
片入邊全部加埋310,
不會沒左白斬1.3X個倍率,
屈的是霸武的會心同會心強化,
仲有打點的操作(黃斬太早或太遲打中個懲罰好重)
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 09:31 AM   #667
ShinDou

引用:
作者: slowpoke 查看文章
片入邊全部加埋310,
不會沒左白斬1.3X個倍率,
屈的是霸武的會心同會心強化,
仲有打點的操作(黃斬太早或太遲打中個懲罰好重)
白斬武低攻好多,得200攻左右,乘左1.32都係264,霸武250乘1.4都350啦,高成接近100

其實跳斬好似唔會彈刀,用黎玩跳都得
舊 12-12-15, 09:39 AM   #668
teealpha
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
白斬武低攻好多,得200攻左右,乘左1.32都係264,霸武250乘1.4都350啦,高成接近100

巴哈果邊都有討論呢個技,而你呢個睇法係有盲點位
1. 未計霸武斬味減算
2. 只計霸武有超會心而白斬武未計任何技能加乘,例如攻大、會心
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 09:41 AM   #669
捲毛老爺

唯一問題,
似係打唔中WEAK POINT 會虧到喊

只適合高手 / WEAK POINT 明顯既目標
舊 12-12-15, 09:43 AM   #670
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:

個1.4是咩?
超會心?
超會心個條件是原本就要有1.25的普通會心,
1.4/1.25=1.12

唔彈刀但是個倍率懲罰仲響道

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
唯一問題,
似係打唔中WEAK POINT 會虧到喊

只適合高手 / WEAK POINT 明顯既目標
中WEAK POINT但太早/遲打中一樣虧到喊,
高手向

此篇文章於 12-12-15 09:46 AM 被 slowpoke 編輯。
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 09:56 AM   #671
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
咁安全啲用咪裝番個心眼囉,又唔係一定要跟死高手用

此篇文章於 12-12-15 10:01 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 10:03 AM   #672
teealpha

引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁安全啲用咪裝番個心眼囉,又唔係一定要跟死高手用

心眼、鈍器、連擊+霸雙刀都唔錯吧
裝心眼只係動作唔彈刀,但係傷害一樣會被減算,再扣埋斬味消耗的話真係…

反而有人提過下鈍器+霸武可唔可以用超研磨鎖住斬味呢樣好似有D睇頭
舊 12-12-15, 10:09 AM   #673
ShinDou

彈刀傷害0.75倍,霸武因為本身高攻又45%會心,250乘1.4乘0.75=262.5,減完都唔差,如果打中弱點就BONUS,可能岩槌用,追頭打

鈍器應該純加物攻,霸武最盡都係綠斬
舊 12-12-15, 10:17 AM   #674
teealpha

引用:
彈刀傷害0.75倍,霸武因為本身高攻又45%會心,250乘1.4乘0.75=262.5,減完都唔差,如果打中弱點就BONUS,可能岩槌用,追頭打

鈍器應該純加物攻,霸武最盡都係綠斬
你自己對上都計完白斬武有264囉
其實評價呢個技只係令到霸龍武追返佢上位武應有既地位,不過同時變成只能夠鎖弱點打,其他位完全唔駛諗
舊 12-12-15, 11:33 AM   #675
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
有無人知 ガウシカの角 邊到搵到?
邊一隻動物?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 05:46 PM

手機版 | APP版