Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-16-12, 01:06 AM   #26
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
我由一開始中間下方一行黃斑, 到兒家兩邊都有啦, 無得吾換

其實有無版友換左mon黃斑都有復發情況?

同埋其實sony兒家出左甘多部, 黃斑係咪xs獨有?
ION,ACRO HD都一樣中招

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 06-16-12, 01:11 AM   #27
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
即係1280x720都中,本來sony呢排個勢吾錯,真係甘吾小心啊

舊 06-16-12, 01:50 AM   #28
鳳熾魂
紅蓮の焔神

換完個Mon都係壞Ge
又要上去整過

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 06-16-12, 02:20 AM   #29
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
onex xl都一樣中招/

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 06-16-12, 10:16 AM   #30
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
只係sony中得黎又嚴重又好似勁過人
但而家好多high end機都好似有呢類問題

部xs我後期先買,除左個mon偏黃外,同埋mon最下方有條唔明顯既漸變色外,暫時都唔見黃班

舊 06-16-12, 10:25 AM   #31
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
唔係用過xs都feel唔到日本產業真係沒落喇
難怪比泡菜掘起

黎緊又話出多4部行s4的
lancersea 目前離線  
舊 06-16-12, 07:58 PM   #32
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
日廠比財政問題困身,無錢搞Project
早十年八年前又同泡菜合作
結果養左幾隻泡菜怪物出來

無眼看,不過未到最後一刻我都不會用掛牌國貨同泡菜貨

舊 06-16-12, 08:01 PM   #33
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
已解決..

此篇文章於 06-16-12 09:38 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線  
舊 06-16-12, 08:01 PM   #34
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
韓國政府樣樣玩資助補貼,日本工廠技術力比人學埋邊夠鬥

舊 06-16-12, 08:05 PM   #35
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: KTN 查看文章
日廠比財政問題困身,無錢搞Project
早十年八年前又同泡菜合作
結果養左幾隻泡菜怪物出來

無眼看,不過未到最後一刻我都不會用掛牌國貨同泡菜貨
我寧願做原始人都唔用泡菜貨

鳳熾魂 目前離線  
舊 06-16-12, 09:13 PM   #36
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
我寧願做原始人都唔用泡菜貨
台灣貨同美國貨呢

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
ZlWS 目前離線  
舊 06-16-12, 11:09 PM   #37
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
日本係 MP3, LCD, 不鎖國電話遲過人起步先會攪成咁...
講財政, 三星MP3 前咪窮到燶..
now_loading 目前離線  
舊 06-17-12, 12:16 AM   #38
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: diabloex 查看文章
日本係 MP3, LCD, 不鎖國電話遲過人起步先會攪成咁...
講財政, 三星MP3 前咪窮到燶..
泡菜 MP3 有COWON

ZlWS 目前離線  
舊 06-17-12, 01:32 AM   #39
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
其實唔只電話, 好多方面例如汽車,電子產品,生產力, 加埋yen高, 經濟, 負債.........
日本好多野已經比泡菜/中國/外國超越左..... (旅遊業又幅射地震
最唔明既係點解sony重要學埋htc玩機海
第1部標榜旗艦機已經搞到唔少人中左伏 (黃班拎去換居然比個全黃既mon人)
實在會令唔少人令品牌失去信心
難得有好既design, 點解唔好好發揮呢? (已經唔講易壞)
我都係用xs, 真係鐘意design, 最唔鐘意都係黃班+食電
真心想呢個品牌可以搞得d好, 但可惜~
Avelcain 目前離線  
舊 06-17-12, 01:45 AM   #40
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: funnyfun 查看文章
其實唔只電話, 好多方面例如汽車,電子產品,生產力, 加埋yen高, 經濟, 負債.........
日本好多野已經比泡菜/中國/外國超越左..... (旅遊業又幅射地震
最唔明既係點解sony重要學埋htc玩機海
第1部標榜旗艦機已經搞到唔少人中左伏 (黃班拎去換居然比個全黃既mon人)
實在會令唔少人令品牌失去信心
難得有好既design, 點解唔好好發揮呢? (已經唔講易壞)
我都係用xs, 真係鐘意design, 最唔鐘意都係黃班+食電
真心想呢個品牌可以搞得d好, 但可惜~
係好多方面,全球因素,円係其中主要之一

ps 我部XS唔多食電,成日用下, 但玩game 十分鐘會即死機
等call 連埋黃班整

ZlWS 目前離線  
舊 06-17-12, 02:00 AM   #41
TSZ
Crazy Gamer

xs其實如果吾係黃斑, 真係好ok的

如無意外下一部機都係一係sony, 一係iphone, 希望下半年公布既機真係完全解決黃斑啦, 同時下一部sony機都吾會即刻入手....

舊 06-17-12, 02:12 AM   #42
Montague
遺伝子生物工学博士号

見唔少人都講XS易壞/HANG機,自己果部用左咁耐就連FC都未試過

舊 06-17-12, 02:19 AM   #43
TSZ
Crazy Gamer

引用:
作者: Montague 查看文章
見唔少人都講XS易壞/HANG機,自己果部用左咁耐就連FC都未試過
我部都無事

其實由玩ps1到兒家ps3, 電話由sony到se再到兒家sony, 好多人都話sony d野易壞, 但我同我d fd個個都無事, 係呢次中黃斑

舊 06-17-12, 03:26 AM   #44
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
Illumination Bar Notification
https://play.google.com/store/apps/d...bmNvbnRyb2wiXQ..

我諗各位XS既都應該install左架啦,順便提下

如果連line/whatsapp都work就真係perfect

舊 06-17-12, 08:19 AM   #45
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
我轉左部XperiaP之後除了MON偏色之外

一般使用上都無特別問題...

舊 06-17-12, 10:06 AM   #46
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
咁而+sony機買唔買得過?
唔係太想買三叔
Ringo 目前離線  
舊 06-17-12, 11:25 AM   #47
Montague
遺伝子生物工学博士号

引用:
作者: Ringo 查看文章
咁而+sony機買唔買得過?
唔係太想買三叔
xperia 2012系列,除非你好想呢一刻用4核,如果唔係真係部部都買得過
system野可以自己fine tune,只要買果時check清楚而家最可怕既黃斑mon外,真係可以諗諗佢

舊 06-17-12, 11:27 AM   #48
Montague
遺伝子生物工学博士号

引用:
作者: westpat 查看文章
Illumination Bar Notification
用左幾日,但有時驚驚地佢會令個led易壞/無咁襟(雖然有得校幾耐閃一下)

sony xperia s官方facebook今日提左一提ics update,唔知有冇機會係呢一個week內

此篇文章於 06-17-12 11:30 AM 被 Montague 編輯。
Montague 目前離線  
舊 06-17-12, 01:59 PM   #49
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
咁我個部都冇壞
不過黃班換黃mon,真係有點兒........
所以我衣家未換
係唔知點解衣家用正點工具箱,由飛航模式轉返正常時會restart.....
同埋買個時其實好難check黃,
除非你即場谷熱部機......
Avelcain 目前離線  
舊 06-17-12, 03:54 PM   #50
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
大家有冇試過有時部機會自斷3g訊號?
我要突登將部機轉去plane mode再轉番上網mode先可以上得網....
卡柏 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (五) KTN 手機平板遊戲討論版 1000 02-16-12 04:01 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (四) 神龍 手機平板遊戲討論版 999 12-12-11 09:57 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM

現在的時間是 12:19 PM

手機版 | APP版