Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-17-17, 11:31 AM   #751
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
而家新機既賣點係面連XD,係退化左嗎
好懷念已前在社區中心的超任時代
為什麼大家都會覺得MH會出在NS??而不在PSV(我的機封塵了...)
sonic 目前離線  
舊 01-17-17, 11:32 AM   #752
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 阿聰 查看文章
只係依家少咗好多GAME可以LOCAL PLAY,搵人有興趣一齊玩唔容易,
所以我都好珍惜同D兄弟打MK同大亂鬥嘅時光,ONLINE GAME真係比唔上。
都係, 雖然PS4 PARTY MODE 吹水都唔差
但係成班一齊玩同睇住大家玩既個反應會更正
mouseccy 目前離線  
舊 01-17-17, 11:36 AM   #753
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
我相信NS粒 SoC 好可能只係將 Tegra X1改D嘢就算, 老黃D數口咁勁, 唔會死錯人的, 加上老任要平又唔想要出真係好勁性能.

比較可惜係個MON唔係full HD.
睇薩爾達只行到900P,加上同WIIU畫面比較唔係靚好多

我深信係Tegra X1改小小就比老任

如果GPU係勁,就算趕工出都應該行到1080P

至於個MON係702P,我反而覺得合理

因為而家手提MODE行薩爾達都係得三個鐘,如果個上1080 MON電量一定唔夠

所以大陸有一排傳係1080P MON我點都唔信
ayane123 目前離線  
舊 01-17-17, 11:36 AM   #754
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: sonic 查看文章
為什麼大家都會覺得MH會出在NS??而不在PSV(我的機封塵了...)
又唔係咁講, NS係2樣都做到
不過老任個會員制就真心差左D
VOICE CHAT要入會, 送GAME只係當會可以玩
另外2間同樣服務費既野COVER多佢好多
如果佢ONLINE GAME唔係特別多/佢送既GAME量唔係一次送好多
唔知點說服自己去長期做會員
mouseccy 目前離線  
舊 01-17-17, 11:36 AM   #755
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
索尼都唔玩手提咯,出响psv出得幾多集……
野良猫 目前離線  
舊 01-17-17, 11:39 AM   #756
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
要出PSV版的話當年早就出了,仲會有3DS份?
到依家有NS,大家認為MH出係NS就更正路。
引用:
作者: mouseccy 查看文章
都係, 雖然PS4 PARTY MODE 吹水都唔差
但係成班一齊玩同睇住大家玩既個反應會更正
面對面即時反應係無價。
引用:
作者: ayane123 查看文章

-SKIP-
睇定D先,MK8同FAST RMX不就1080P 60FPS?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 11:43 AM   #757
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
如果要出喺PSV一早就出咗,唔洗等依家。

唔出喺PSV嘅原因係PSV嘅賣出機數太少,2015年尾日本只有500萬,而3DS已經過2000萬。

3DS嘅紀錄係首65週賣出600萬部,睇下NS可唔可以做到喇。

此篇文章於 01-17-17 11:48 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 11:43 AM   #758
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: kingsman 查看文章
頭先去金源訂咗行機,$2340落$1000訂,3月3號攞機

我有問老闆娘駛唔駛食game之類,佢話唔駛喎,唔駛食game唔駛食配件,佢只係話「你到時都會買game玩架喇,唔係買部機返去做咩喎」

之前喺金源訂機話要食game的ching,其實係咩情況?
我訂果日係話要架,佢都有講呢句「你到時都會買game玩架喇,唔係買部機返去做咩喎」,師兄是否深水埗金源?唔使食就好
ooldmann30 目前離線  
舊 01-17-17, 11:43 AM   #759
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
要出PSV版的話當年早就出了,仲會有3DS份?
到依家有NS,大家認為MH出係NS就更正路。

面對面即時反應係無價。

睇定D先,MK8同FAST RMX不就1080P 60FPS?
MK8個啲點同薩爾達

開放世界GAME係最食機能
ayane123 目前離線  
舊 01-17-17, 11:44 AM   #760
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: N0T51B 查看文章
咁嘅陣容都嘅咁好反應,我覺得2年內都唔使旨意減價
其實間唔中講下機能都無問題
但下下都機能定輸贏,啲game好唔好玩都唔討論下,真係有啲煩厭
咁機同GAME都未出,點討論好唔好玩呀
最多咪討論下期待緊邊隻有D咩,不過隻隻GAME都已經有TOPIC…

此篇文章於 01-17-17 11:50 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線  
舊 01-17-17, 11:51 AM   #761
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
MK8個啲點同薩爾達

開放世界GAME係最食機能
OKOK

我只係覺得有心做的話,1080P 30FPS冇問題,就睇老任。

阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 11:53 AM   #762
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
上星期去過188問過Game H!T
叫我21號過去訂, 話明係$2,340
21號再過去睇下先

如果係Switch 到出返Powerstone新一集都咪話唔正
當年玩DC同朋友玩百玩不厭
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 01-17-17, 11:57 AM   #763
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
如果係Switch 到出返Powerstone新一集都咪話唔正
當年玩DC同朋友玩百玩不厭
想當年PowerStone2係打足十六七年都未厭o既勁game o黎,到PowerStone3有得打埋芒亨D大怪好似金獅蛇王咁仲正!

此篇文章於 01-17-17 11:59 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線  
舊 01-17-17, 12:05 PM   #764
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁機同GAME都未出,點討論好唔好玩呀
最多咪討論下期待緊邊隻有D咩,不過隻隻GAME都已經有TOPIC…
你入多D嚟你就知㗎啦
呢幾個月講到口都臭埋

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 12:09 PM   #765
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
OKOK

我只係覺得有心做的話,1080P 30FPS冇問題,就睇老任。
而加機能我收貨
我反而擔心個IR camera
呢幾日本1 2 switch 食包試玩都出咗啲尷尬場面

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 12:17 PM   #766
阿聰

引用:
作者: N0T51B 查看文章
而加機能我收貨

我反而擔心個IR camera

呢幾日本1 2 switch 食包試玩都出咗啲尷尬場面
就睇下到時實機效果係點。
依家大家未攞到機,唯有紙上談兵。

Sent from my iPhone using Gaforum

阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 12:18 PM   #767
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:

至於個MON係702P,我反而覺得合理

因為而家手提MODE行薩爾達都係得三個鐘,如果個上1080 MON電量一定唔夠

所以大陸有一排傳係1080P MON我點都唔信
Tegra 出名食電, 想用 full hd mon都唔得.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 01-17-17, 12:33 PM   #768
阿悶.

註冊日期: Mar 2006
引用:
呢個spec做價的確可以

但加上R&D,我諗都起碼有50%利潤

所以大把減價空間

而家個機能都基本上睇盡,薩爾達都已經要行900P

過兩年行唔到高級引擎時,再減價吸客

如果NS有爆發期,起碼係減到$199USD時
唔駛諗, wii u 自己都承認左失敗, 但都係冇減價.
阿悶. 目前離線  
舊 01-17-17, 12:38 PM   #769
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
如果要出喺PSV一早就出咗,唔洗等依家。

唔出喺PSV嘅原因係PSV嘅賣出機數太少,2015年尾日本只有500萬,而3DS已經過2000萬。

3DS嘅紀錄係首65週賣出600萬部,睇下NS可唔可以做到喇。

問題係當日公佈MH出落3DS時, 當時的3DS銷量係幾多?
關鍵好明顯都係老任有俾錢, Sony無俾錢
gingq7 目前離線  
舊 01-17-17, 12:47 PM   #770
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: gingq7 查看文章
我估
可能大家都有DEAL呢... 不過CAPCOM 可能知老任有底力賣機(始終都有pokemon 皇牌推機)
你叫我去PSV 單天保至尊,都有一定風險, 不如去3DS 毒多D 細路,養大佢地做FANS

3DS -2011 年 2 月 26 日 出
PSV- 2011 年 12 月 17 日出
MH3G (3DS)-2011 年 12 月 10 日
之前MH3 跳去WII, 應該都係過檔先兆, 睇日子MH跳去3DS ,會係3DS 發售前一早DEAL 好

此篇文章於 01-17-17 01:00 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-17-17, 12:51 PM   #771
swatty

註冊日期: Apr 2006
幻想下4 條友座卡位1 邊1 個MON 笑騎騎4打
對我來講可以搵朋友一齊打下邊行邊打過關GAME
有D似當年打三國戰紀都幾正
swatty 目前離線  
舊 01-17-17, 01:03 PM   #772
swatty

註冊日期: Apr 2006
引用:
咪出左隻ONLINE俾佢
swatty 目前離線  
舊 01-17-17, 01:03 PM   #773
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
…印象中GAPCOM喺PSV淨係出過堆送都冇人要既極品垃圾,由始至終佢地都冇放過PSV喺出GAME選擇度…
SO FAR 去到PS4都係RE-MASTER LOOP,基本上仲要玩佢D GAME既一係叉骨一係任記架啦。
係格GAME先逼到佢出落PS4度,畢竟日本唔愛叉骨,一般電腦同WIIU又唔夠SPEC.

此篇文章於 01-17-17 01:08 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線  
舊 01-17-17, 01:28 PM   #774
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
Capcom係最現實嘅開發商,邊部機數量多就去邊度,冇情講。

MH3G時正係PSP換代去PSV嘅時間,而3DS首週賣出37萬部(首發出貨量係40萬),成績理想,加上之後8月減價嘅大爆發,Capcom咁揀都好正常。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 02:49 PM   #775
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

http://meteor-maiden.tumblr.com/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:37 PM

手機版 | APP版