Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-05, 10:45 AM   #276
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: redfish
版權係sunrise的.
動畫先係.
玩具係bandai在第二作果時買了授權,
之後再番出第一作的.
但oem都係TAKARA.

也因此TAKARA是沒有第一作以後的, 只去到第一作的ova.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 01:13 PM   #277
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
動畫先係.
之後再番出第一作的.

也因此TAKARA是沒有第一作以後的, 只去到第一作的ova.

魔神2既玩具係TAKARA出先架

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 01:34 PM   #278
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
唔知復刻會唔會賣得好貴呢?...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 04:25 PM   #279
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
動畫先係.
之後再番出第一作的.

你搞錯喇
一同二都係 takara 出o架
超魔神(第三作)先係笨大出
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 05:32 PM   #280
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: jaVaj ◣
呵~~~唔駛買佢d模型啦~~~~

我想問幾多 YEN
我想要邪虎丸
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 09:01 PM   #281
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:

selling target=15+
targeting the old fans only?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-05, 09:11 PM   #282
不是藍星人
Neverland

引用:
作者: chuntaky
我想問幾多 YEN
我想要邪虎丸
左上角呀
舊 07-29-05, 09:13 PM   #283
不是藍星人
Neverland

引用:
作者: PTX-003C
selling target=15+
targeting the old fans only?
係 25+
即係我呢 d 老餅呀
舊 07-29-05, 09:18 PM   #284
chuntaky
Crazy Gamer

引用:

當年 sell 1000 萬盒以上
我唔信
舊 07-29-05, 09:25 PM   #285
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
當年 sell 1000 萬盒以上
我唔信
1000 萬盒, 每款只係十幾萬盒, 有乜出奇

舊 07-29-05, 09:27 PM   #286
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: etkwok
係 25+
即係我呢 d 老餅呀
因為target係89至90年的小學生

舊 07-29-05, 10:21 PM   #287
不是藍星人
Neverland

引用:
我當年已經係中學生
舊 07-29-05, 10:54 PM   #288
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
我當年已經係中學生
i didn't attend primery school til 90.... \
真正的Fans..失敬失敬... \

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 07-30-05, 11:41 AM   #289
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
89 年我 STUDY IN 幼稚園
舊 07-30-05, 12:51 PM   #290
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
89 年我 STUDY IN 幼稚園
[ot]um....if you don't mind........how old are you? [/ot]
i think most of those that are in p1 after 90 will be more attracted by 魔神2 instead of 魔神1 bah..

舊 07-30-05, 04:15 PM   #291
Hoffman
Crazy Gamer
鮎川まどか

註冊日期: Mar 2004
引用:
我當年已經係中學生
我都係
Hoffman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-05, 05:28 PM   #292
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: PTX-003C
[ot]um....if you don't mind........how old are you? [/ot]
i think most of those that are in p1 after 90 will be more attracted by 魔神2 instead of 魔神1 bah..
我都只係睇過2炸
好想佢復刻番魔神2既PRODUCT
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-05, 05:39 PM   #293
Chris B
Insane Gamer
大壞蛋

註冊日期: Aug 2003
I think the product of 1 is better than 2 ga
Chris B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-05, 08:58 PM   #294
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
講緊偶wor

係時候儲錢la,近來魔神英雄傳敢多野出,真好

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-05, 08:44 PM   #295
chuntaky
Crazy Gamer

今日在 mong kok 發現
,$2980

remarks:我沒有購入
舊 07-31-05, 09:02 PM   #296
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:

隻邪虎唔知識唔識變型呢~

得呢5隻
會唔會有PART2
龍王丸~
鳳凰MODE~
戰王丸~
幻王丸~
空王丸~

(呢2日就黎睇哂魔神1 )

PAD: 229 362 054

此篇文章於 07-31-05 09:16 PM 被 凍檸茶 編輯。
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-05, 09:35 PM   #297
不是藍星人
Neverland

引用:

,$2980

remarks:我沒有購入
明知我最有興趣係呢隻....
不過而家隨時連鋼衣都有可能復刻,唔買住喇
舊 08-01-05, 01:51 AM   #298
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 斯羅少尉
好想佢復刻番魔神2既PRODUCT
same....i am going to get it forsure if they do make it

舊 08-01-05, 12:31 PM   #299
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
其實果時1既玩具難買過2好多, 1果時戰神丸, 空神丸, 幻神丸, 雷王丸, 殘氏三兄弟同多哥根本搵唔到,
反而到2果時因為套動畫已經大hit, 代理返好多貨, 所以?囓D角機甚至黑龍角都買到

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-05, 12:41 PM   #300
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
引用:

,$2980