Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-02-17, 12:18 PM   #1651
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
12switch 只係比你同朋友互動, 膠都係佢特點
好易變三級GAME.. 其中幾隻GAME 將JOYCON 放去其他部位,都唔同玩法啦

信長 目前離線  
舊 02-02-17, 12:20 PM   #1652
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
都唔係好膠姐 , party game 係咁嫁啦XD

舊 02-02-17, 12:23 PM   #1653
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我又唔覺得有幾膠喎

呢啲ice breaker game啱哂我啲飯局同house party

好過出埋啲咩Nintendoland....

Nintendoland 一班朋友玩足一晚無投訴過
連外母都一齊玩

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 02-02-17, 12:44 PM   #1654
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
12switch 只係比你同朋友互動, 膠都係佢特點
好易變三級GAME.. 其中幾隻GAME 將JOYCON 放去其他部位,都唔同玩法啦
我都係咁諗,
1-2switch你話佢幼稚又得,
但在酒吧、夜店會好好用~
貓太部 目前離線  
舊 02-02-17, 01:41 PM   #1655
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
當PARTY上, 成班人都咁膠既時候,

你仲會"眾人皆膠你唔膠"?

膠埋一份啦!
harakuma 目前離線  
舊 02-02-17, 01:46 PM   #1656
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
只要有人一齊膠,就算好簡單嘅嘢都可以好好玩
嫌12s低b嘅咪加個罰ゲーム落去囉,即時好玩哂
野良猫 目前離線  
舊 02-02-17, 01:52 PM   #1657
harakuma
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
只要有人一齊膠,就算好簡單嘅嘢都可以好好玩
嫌12s低b嘅咪加個罰ゲーム落去囉,即時好玩哂
任記直情可以拍個CM係:

成班成年人好正經咁上班/上堂/做家務等, 但一拎起個JC, 成班變晒細蚊仔(搵小朋友拍)喜喜哈哈玩GAME, 寓意一玩NS, 童心立即返晒嚟
舊 02-02-17, 02:21 PM   #1658
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
其實我覺得JOYCORN的設計真係好適合做VR, IR CAM, HD震等

但係呢個機能做VR真係好多舊魚....(我覺得連PS4 PRO的機能都唔夠做VR)
仲要犧牲GAME的內容
lineage19 目前離線  
舊 02-02-17, 02:30 PM   #1659
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我都覺得VR唔攪比較好,專心NS遊戲開發更好。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 02-02-17, 02:57 PM   #1660
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
睇完上面段片真係好期待呀,而然今次手制分比2人玩好似手感好差咁,但最重要方便1 變2 人用,隨時分比人打既概念,真係好正,如果可以一分為4XD 出街打返兩局4人孖車,真係幾爽
如果出多啲雙捷龍,吞食天地,都幾正
隻 1-2switch睇片好似幾無聊咁,但一班人用黎飲下酒,都幾有趣
sonic 目前離線  
舊 02-02-17, 03:14 PM   #1661
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 貓太部 查看文章
去開發vr,頭炮game肯定係mario,
但遊戲性質上,zelda同metroid出VR會適合D! 斬撃のREGINLEIV , Disaster: Day of Crisis ...出VR都OK! (第一身類型遊戲)
Mario就除非完全另出玩法...

舊 02-02-17, 03:25 PM   #1662
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: kircheis 查看文章
但遊戲性質上,zelda同metroid出VR會適合D! 斬撃のREGINLEIV , Disaster: Day of Crisis ...出VR都OK! (第一身類型遊戲)
Mario就除非完全另出玩法...
最適合一定metroid,但只係傳統思維,搬字過紙,
咁様出vr任天堂一定唔會滿足,
如果係出vr 大game,一定會首選mario,全新玩法,
貓太部 目前離線  
舊 02-02-17, 03:31 PM   #1663
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
要搶市場梗係出必勝既VR MINECRAFT啦。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線  
舊 02-02-17, 05:53 PM   #1664
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
D 人成日話 VR要有1080,好靓好靓
事實你落黃金都係1間show VR 系統出來
一部推得起VR 既電腦, VR 眼鏡加埋起碼2萬以上
有幾多人願意買??

VR有咩野真正大作?? 除左隻Bio7
大多小遊戲
根本VR未成大氣候,起碼2-3年後先似樣

NS 出VR 都係多個Option,
而且佢手上已經有Virtual Boy Game可以Remake
NS VR GAME 有Wii水準好夠, 以現今科技市場

NS 出左一排之後, 可能VR 係必殺技, 出D 大作出來再提升銷量
jyeung1 目前離線  
舊 02-02-17, 06:06 PM   #1665
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jyeung1 查看文章
有幾多人願意買??

大多小遊戲

而且佢手上已經有Virtual Boy Game可以Remake

NS 出左一排之後, 可能VR 係必殺技, 出D 大作出來再提升銷量
就算vr成氣候,價錢上老任壓唔低幾多
同佢方針相違嘅點會做
用平料出到嚟啲人又會話垃圾

咁不如等vr普及率有50%以上同個價壓番低啲先加入
反正要出嘅都係自家game vr版,慢慢等適當時期先出都未遲
野良猫 目前離線  
舊 02-02-17, 06:09 PM   #1666
harakuma
Game Master

有冇VR絕對唔係NS入手的原因, 副因都唔係,

想玩VR去PS4 Pls, 現成條件齊晒, 做乜攪NS,

到時攪到周身刀無把利.
舊 02-02-17, 06:29 PM   #1667
MO

註冊日期: Aug 2005
唔好攪VR啦, 未來十年都唔會普及. 入門費並不親民.
MO 目前離線  
舊 02-02-17, 06:41 PM   #1668
ELT
Lunar使者

引用:
作者: MO 查看文章
唔好攪VR啦, 未來十年都唔會普及. 入門費並不親民.
VR完全冇興趣
依家打機比個大D既電視我都覺得辛苦, 戴住個VR, 10分鐘可以熄機

你話我守舊都係咁話, 打機簡簡單單渣個普通手制先最好玩

舊 02-02-17, 07:06 PM   #1669
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
NS依家就咁睇都已經照顧晒機迷同非機迷
想打大電視有得
想出街打multi play又得
party場合wii remote玩hea game又得
1080p而家又普及, 4K根本只係sony bonus
VR更加唔使講, 要多樣配件未必人人啱玩
而家係睇咁嘅funtions 吸唔吸引到D第三廠回流任記做番以前個勢啫
aquarius 目前離線  
舊 02-02-17, 07:13 PM   #1670
MO

註冊日期: Aug 2005
Zelda, 12Switch, 預約係頭2位大家預咗,
MK8D第3位,
大家估下第4係邉隻
http://www.comgnet.com/ranking/
MO 目前離線  
舊 02-02-17, 07:18 PM   #1671
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: MO 查看文章
Zelda, 12Switch, 預約係頭2位大家預咗,
MK8D第3位,
大家估下第4係邉隻
http://www.comgnet.com/ranking/
好正路姐,番薯餓咗咁耐
C.Ryo 目前離線  
舊 02-03-17, 12:09 AM   #1672
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: jyeung1 查看文章
有幾多人願意買??

大多小遊戲

照你咁講,加上Capcom的習性,遲下BIO7應該都會有NS版(包括VR Mode)啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-03-17 12:12 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 02-03-17, 09:37 AM   #1673
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 貓太部 查看文章
最適合一定metroid,但只係傳統思維,搬字過紙,
咁様出vr任天堂一定唔會滿足,
如果係出vr 大game,一定會首選mario,全新玩法,
我反而想佢出D新角色做隻VR game 啦! 唔好再loop啦~成日食老本...

此篇文章於 02-03-17 09:39 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線  
舊 02-03-17, 09:41 AM   #1674
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ELT 查看文章
VR完全冇興趣
依家打機比個大D既電視我都覺得辛苦, 戴住個VR, 10分鐘可以熄機

你話我守舊都係咁話, 打機簡簡單單渣個普通手制先最好玩
冇興趣+1,試玩過PSVR已經知自己係唔岩咁玩

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 02-03-17, 09:57 AM   #1675
天野
Insane Gamer

我都唔期望佢出VR
佢都係話研究緊,等可以舒服咁玩時出
可能唔係呢幾年既事
而且Sony現時都未搞得掂
況且我暫時覺得任天堂強項唔係一身遊戲
除左銀河戰士仲有邊隻game
正正經經出多d好game好過
天野 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:08 AM

手機版 | APP版