Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-21-18, 02:19 PM   #26
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: holsety 查看文章
傻事。。。。Offline game 霸住個server
咁呢個佢唔擔心既,反正佢有搞電話GAME而且好似冇邊隻好賺,可能根本唔駛特登SET UP SERVER。

舊 05-21-18, 02:33 PM   #27
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: leungky1 查看文章
之前Re1同2賣得唔夠
所以唔想貿然整卡?
3個月...... 參照番你剪我剪同Overcooked
到時應該夠數據決定
但銷量都唔會出彩......

又或者係只求郁到日本條數,俾少啲稅
之後出英文版可以當低成本淨賺...
由手機版發出
唔關整卡事,可以淨出dl版唔使卡
睇個勢想1雞N味,咁就可以將mhw之類推落其他地方

不過未試過cloud玩,其實個lag有無感覺?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 02:46 PM   #28
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
估唔到佢咁玩法

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 02:56 PM   #29
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: qwe 查看文章
半OT:我用PS4 remote play (intranet)都有時會lag...

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 03:21 PM   #30
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
玩過switch上既PSO2 CLOUD,我覺得效果麻麻地
網路傳送既影像有幾大既壓縮(不喜歡這個感覺)
我係用smt咭電話share wifi,唔知最佳效果係點
另外都睇連對面主機個畫質點,PSO2果個直頭好低效下

我都係喜歡移植,down port其實冇所謂
或者佢想試反應?不過講真比錢咁樣玩我都唔建議

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 03:56 PM   #31
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
半OT:我用PS4 remote play (intranet)都有時會lag...
ps4 reomte play個人覺得幾差下
早期1080/30 fps變720/30都仲ok
而家4k同720,或者30/60 fps真係差太多⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 03:58 PM   #32
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

你試過sq ff13或任何remote play玩法...就知係沒咩可能....
data用量超大...少少lag都可以影響成隻game的體驗....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 03:59 PM   #33
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
係....試過仁王係imac玩..用lan線...先叫順d...
wifi直頭玩到喊...
所以我最後係買個mon入房代替imac算...
舊 05-21-18, 04:00 PM   #34
charcsc2000
J神哥

引用:
ps4 reomte play個人覺得幾差下
早期1080/30 fps變720/30都仲ok
而家4k同720,或者30/60 fps真係差太多⋯
真心...佢呢種cloud係仲衰過remote play...
想體驗的人可以去dl ff13試下...反正不用錢...
舊 05-21-18, 06:43 PM   #35
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:

響NS出2XGB得dl,應該一早上左頭條......

長遠結果而言,都係慳左實體卡成本
會否因服務要續期而改善收入,又係另一回事
由手機版發出

此篇文章於 05-21-18 06:46 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 07:06 PM   #36
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我寧願佢出多次bh1, bh0 remastered 實體版

舊 05-21-18, 09:55 PM   #37
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ELT 查看文章
我寧願佢出多次bh1, bh0 remastered 實體版
你慌見錢眼開嘅Capcom唔會出咩,
一定排定隊等住出,不過唔知係實體定DL版呢?
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 04:03 AM   #38
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 赤武神 查看文章
玩過switch上既PSO2 CLOUD,我覺得效果麻麻地
網路傳送既影像有幾大既壓縮(不喜歡這個感覺)
我係用smt咭電話share wifi,唔知最佳效果係點
另外都睇連對面主機個畫質點,PSO2果個直頭好低效下

我都係喜歡移植,down port其實冇所謂
或者佢想試反應?不過講真比錢咁樣玩我都唔建議
同意,
我都玩過 Switch 隻 PSO2。

我屋企用開 100MB + Lan adapter,
始終 server 响日本,
就算設備幾快幾好,都改變唔到呢個因素,
畫質變咗 480p 放到 1080p 嘅畫面上。
同以前玩 GC 版 PSO 兩回事。

呢隻 BH7 Cloud,
睇吓 Capcom 係咪 Worldwide 向,
如果係就有得諗吓。

如果網上 online,co-op / vs 多人玩,
好似以前隻 Left 4 Dead 咁應該唔錯。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 07:57 AM   #39
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
為左炒冷飯GAPCOM可以去到幾盡
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 10:55 AM   #40
david
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
為左炒冷飯GAPCOM可以去到幾盡
CRAPCOM之所以仲係咁有恃無恐,都係多得班口嫌但身體老實O既死忠多年O黎O既悉心栽培...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 01:04 PM   #41
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 八仙果 查看文章
同意,
我都玩過 Switch 隻 PSO2。

我屋企用開 100MB + Lan adapter,
始終 server 响日本,
就算設備幾快幾好,都改變唔到呢個因素,
畫質變咗 480p 放到 1080p 嘅畫面上。
同以前玩 GC 版 PSO 兩回事。

呢隻 BH7 Cloud,
睇吓 Capcom 係咪 Worldwide 向,
如果係就有得諗吓。

如果網上 online,co-op / vs 多人玩,
好似以前隻 Left 4 Dead 咁應該唔錯。
暫時既消息係日本國內限定推出呢個版本...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 12:00 PM   #42
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
即係日本server???咁就gg啦...如果佢買斷我就可以唸下...
2000日元180日???
我情願去fd度玩bh7...比返2000日元佢..
舊 05-23-18, 12:59 PM   #43
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
又玩自閉,又唔係Online game

舊 05-23-18, 02:49 PM   #44
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
見佢個官網同日文都有 Resident Evil,
或者我應該保持住呢一份渴望希冀,
畀我相信 Capcom 會全球玩得唔會 Lag。

引用:
作者: holsety 查看文章
又玩自閉,又唔係Online game
我個人唔排除有 Online 或新 mode。
睇埋 E3 美國嗰邊有咩料先。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 05-23-18 02:52 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 03:19 PM   #45
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
畀我相信 Capcom 會全球玩得唔會 Lag。

我個人唔排除有 Online 或新 mode。
睇埋 E3 美國嗰邊有咩料先。
RE係副題來
講開,日版嘅Z版係有規制版,想要血腥D嘅人可以唔使諗

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 03:48 PM   #46
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
日本 Biohazard 7 resident evil
西方 Resident Evil 7 biohazard
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 03:58 PM   #47
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
即係日本server???咁就gg啦...如果佢買斷我就可以唸下...
2000日元180日???
我情願去fd度玩bh7...比返2000日元佢..
根本冇預香港,所以可以直去你個plan都冇走雞
舊 05-23-18, 04:02 PM   #48
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
okok, bio7 之~outbreak~

舊 05-23-18, 04:56 PM   #49
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: leungky1 查看文章
日本 Biohazard 7 resident evil
西方 Resident Evil 7 biohazard
由手機版發出
日本 LAG-hazard 7 resident evil
西方 Resident Evil 7 LAG-hazard

舊 05-24-18, 10:44 AM   #50
MultiPASS
Crazy Gamer

打臉~
可以揀英文,
畫面得而且唔窒(可能依個鐘數先係咁)。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放超罕 BIOHAZARD 2 (生化危機 Resident Evil ) Leon 仕樣 DESERT EAGLE .50AE MODEL calsonic 買賣專區 0 07-09-13 12:41 PM
Resident Evil 5 imgahou PC電腦遊戲討論版 2 11-06-08 02:17 PM
[Wii]Biohazard (Resident Evil) series neo2046 電視遊戲討論版 50 05-11-06 04:12 AM
NEW:Capcom speaks about Biohazard 5(Resident Evil 5) 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 03-10-05 01:06 AM
Resident Evil : Apocalypse (Biohazard 電影版 2) Fio Neo Entertainment TREND 260 10-18-04 06:41 PM

現在的時間是 08:28 AM

手機版 | APP版