Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後
日本動漫畫討論版><一時休載>押切蓮介「ハイスコアガール」SNKプレイモアが著作権侵害に対して、スクウェア・エニックスを刑事告訴
柚原このみ 10:17 AM 08-06-14
SNK果然係食C的
凍檸茶 10:17 AM 08-06-14
SNK 小家
由手機版發出
鈴蘭 10:49 AM 08-06-14
SNKプレイモア「著作権違反はダメ!」 → K9999「せやな」 メイ・リー「違法行為は天に変わってお仕置きよ!」

:o)
Reishin 10:56 AM 08-06-14
今次係SE唔著在先喎a
鐵之侍 11:05 AM 08-06-14
作者: 鈴蘭:
SNKプレイモア「著作権違反はダメ!」 → K9999「せやな」 メイ・リー「違法行為は天に変わってお仕置きよ!」

:o)
說起來明明自己一大堆抄人設計的角色
真!DC 11:21 AM 08-06-14
kof果d算係“參考”
但係同名同姓成個角色攞尼用又唔攞版權就點睇都出版社問題
由手機版發出
鈴蘭 11:22 AM 08-06-14
K9999絕對唔叫「參考」:o)

成件事點睇都似SE問SNK囉使用權
窮鬼SNK就想R錢所以唔比佢用
然後財大氣粗既SE又覺得自己唔駛理SNK照去
結果SNK就發惡:o)
Thaws 11:29 AM 08-06-14
SNK o個D真係參考?!?!?!?!?!

由手機版發出
真!DC 11:29 AM 08-06-14
咁snk最後都自肅左k9999
始終道理系對方度對方唔肯賣你都冇理自己用左先

另外就算snk有侵人權唔代表其他人可以侵佢權
由手機版發出
Sar8 11:33 AM 08-06-14
可能SE仲呃住作者話冇問題既,你照去馬啦
Thaws 11:34 AM 08-06-14
一單還一單, SNK sue SQ係合理
但係頭先有人講"參考"呢兩粒字就有絕對問題存在
由手機版發出
廢人 11:38 AM 08-06-14
>成件事點睇都似SE問SNK囉使用權
>窮鬼SNK就想R錢所以唔比佢用
>然後財大氣粗既SE又覺得自己唔駛理SNK照去
>結果SNK就發惡:o)

又唔會傻到到面話唔得都照用既
反而SNK之前唔嗲唔吊唔覆,SE當佢唔反對照落CRIEDT 照出,SNK見動畫化想R錢 既機會比較大
由手機版發出
鐵之侍 11:46 AM 08-06-14
先不說什麼對與錯,說起來因k9999我才會真正去接觸阿基拉這套傑作

在某方面來看能善用這種「方式」是可以達互惠的宣傳效果,當然百份百的抄襲當然是不行了
T.K. 11:47 AM 08-06-14
k9999俾大友克洋點名抄襲的
snk都係麻煩架勒

呢套作品都係幫各遊戲商宣傳居多,直頭話係一個街機史都得
snk咁小氣未負面影響仲大
Sar8 11:49 AM 08-06-14
老實講

當本漫畫幫全世界既格斗遊戲宣傳
就係唔出你堆龍虎之拳,拳王....你自己都冇面啦
T.K. 11:51 AM 08-06-14
梅原果本即將鬼隱snk系列吧?www
Rance 12:03 PM 08-06-14
snk應該唔係小氣,只係想乘機抓一大筆錢
尼路 12:11 PM 08-06-14
今時今日人地幫你宣傳合作都來唔切啦,重當自己係十幾年前咩……
T.K. 12:12 PM 08-06-14
a:借/賣d野黎用可以嗎?見你而家無用
b:唔得架喎,我所有野都好值錢,放係度都升,你要用高價買啦

呢類行為本人歸類為小氣市儈
FREDDY@o@ 12:16 PM 08-06-14
SE都係抵死... SNK就小題大造
小嘉 12:17 PM 08-06-14
兩邊都唔抵幫
作者最無奈
Sar8 12:25 PM 08-06-14
作者同讀者最無奈
因為你兩邊hihi搞到而家畫果個唔知點,睇果個唔知仲有冇得睇落去...
鈴蘭 12:28 PM 08-06-14
SNK呢D正宗係生人霸死地
我都心諗左好多年,快D搵人買起KOF同侍魂版權佢自己玩埋落去啦:o)
Sar8 12:30 PM 08-06-14
睇最近話拳王出新作
T.K. 12:32 PM 08-06-14
唔係網上籌緊旗?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後

返回主題版面