Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-14, 10:17 AM   #76
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
SNK果然係食C的

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 10:17 AM   #77
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
SNK 小家
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 10:49 AM   #78
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
SNKプレイモア「著作権違反はダメ!」 → K9999「せやな」 メイ・リー「違法行為は天に変わってお仕置きよ!」

:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 10:56 AM   #79
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
今次係SE唔著在先喎a

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:05 AM   #80
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
SNKプレイモア「著作権違反はダメ!」 → K9999「せやな」 メイ・リー「違法行為は天に変わってお仕置きよ!」

:o)
說起來明明自己一大堆抄人設計的角色
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:21 AM   #81
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
kof果d算係“參考”
但係同名同姓成個角色攞尼用又唔攞版權就點睇都出版社問題
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:22 AM   #82
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

K9999絕對唔叫「參考」:o)

成件事點睇都似SE問SNK囉使用權
窮鬼SNK就想R錢所以唔比佢用
然後財大氣粗既SE又覺得自己唔駛理SNK照去
結果SNK就發惡:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-06-14, 11:29 AM   #83
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
SNK o個D真係參考?!?!?!?!?!

由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:29 AM   #84
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁snk最後都自肅左k9999
始終道理系對方度對方唔肯賣你都冇理自己用左先

另外就算snk有侵人權唔代表其他人可以侵佢權
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:33 AM   #85
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
可能SE仲呃住作者話冇問題既,你照去馬啦

舊 08-06-14, 11:34 AM   #86
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
一單還一單, SNK sue SQ係合理
但係頭先有人講"參考"呢兩粒字就有絕對問題存在
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:38 AM   #87
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>成件事點睇都似SE問SNK囉使用權
>窮鬼SNK就想R錢所以唔比佢用
>然後財大氣粗既SE又覺得自己唔駛理SNK照去
>結果SNK就發惡:o)

又唔會傻到到面話唔得都照用既
反而SNK之前唔嗲唔吊唔覆,SE當佢唔反對照落CRIEDT 照出,SNK見動畫化想R錢 既機會比較大
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:46 AM   #88
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
先不說什麼對與錯,說起來因k9999我才會真正去接觸阿基拉這套傑作

在某方面來看能善用這種「方式」是可以達互惠的宣傳效果,當然百份百的抄襲當然是不行了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:47 AM   #89
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
k9999俾大友克洋點名抄襲的
snk都係麻煩架勒

呢套作品都係幫各遊戲商宣傳居多,直頭話係一個街機史都得
snk咁小氣未負面影響仲大

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 11:49 AM   #90
Sar8
The One

老實講

當本漫畫幫全世界既格斗遊戲宣傳
就係唔出你堆龍虎之拳,拳王....你自己都冇面啦

舊 08-06-14, 11:51 AM   #91
T.K.
很黃很暴力

梅原果本即將鬼隱snk系列吧?www

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-06-14, 12:03 PM   #92
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
snk應該唔係小氣,只係想乘機抓一大筆錢

舊 08-06-14, 12:11 PM   #93
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
今時今日人地幫你宣傳合作都來唔切啦,重當自己係十幾年前咩……

舊 08-06-14, 12:12 PM   #94
T.K.
很黃很暴力

a:借/賣d野黎用可以嗎?見你而家無用
b:唔得架喎,我所有野都好值錢,放係度都升,你要用高價買啦

呢類行為本人歸類為小氣市儈

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-06-14, 12:16 PM   #95
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
SE都係抵死... SNK就小題大造

舊 08-06-14, 12:17 PM   #96
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
兩邊都唔抵幫
作者最無奈
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-14, 12:25 PM   #97
Sar8
The One

作者同讀者最無奈
因為你兩邊hihi搞到而家畫果個唔知點,睇果個唔知仲有冇得睇落去...

舊 08-06-14, 12:28 PM   #98
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

SNK呢D正宗係生人霸死地
我都心諗左好多年,快D搵人買起KOF同侍魂版權佢自己玩埋落去啦:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-06-14, 12:30 PM   #99
Sar8
The One

睇最近話拳王出新作

舊 08-06-14, 12:32 PM   #100
T.K.
很黃很暴力

唔係網上籌緊旗?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版