Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-18, 02:42 PM   #651
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
講返ps2 4代...當年佢出猛將傳真心好搵笨..加4條友....比個小兵自創模式就係一隻game....
咁就買左我400...我仲係讀緊書嫁....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 03:22 PM   #652
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: wing 查看文章
其實咪又係大家抄來抄去..... 果時ps2隻魔戒個堆攻擊都係參考無雙.
講緊無雙8抄中土wo
爭咁遠都叫抄,雖然隻8係核突,但都唔洗咁屈佢

定係大家講緊果隻中土唔係講緊EA岩岩果隻shadow of war

舊 02-09-18, 05:09 PM   #653
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
D人話真三無8個攻擊系統就係炒中土....唔知係咪真..
我講得唔好。我講真三八抄中土就好。佔領城池,建造升級設施,放太守守城。。
佢衣家唔似抄中土,爬上高台學ac鷹眼就真。
但個野外又有信望online既感覺,D 狠。。。w

此篇文章於 02-09-18 05:12 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 07:06 PM   #654
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
FPS仲低過無7真係O咀....沒理由PS4功能咁差...應該係暗榮技術問題...
四周跑呢個問題呢...佢玩得OPEN WORLD就預左...只係沒咩MISSION比大家玩...
我始終覺得OPEN WORLD應該適合返帝王傳...

坦白講,PS4版既真三七 (比PS3版明顯有優化)算係咁……
幀數平均都有30-45跳動左右。係有火攻個陣,就有明顯卡卡既感覺。(同PS3版一樣)

用呢隻垃圾八代去比較,我都嫌有d悔辱左七代。

由頭到尾都強調暗榮係眼高手低,明知自己無咁既技術,都要一下子大改革!
佢地根本就無呢個能力!
官方個邊係咁俾人「炎上」,話幀數真係低到個位數字……(笑左) 即係所謂幻燈片咁!
官方今日終於承認有咁既情況,並講之後會有優化更新。

事前佢地話咩穩定30Fps? 咪玩啦!
仲有,佢地事前亦話Pro版有60Fps? 完全都係講大話!

所以當初話咩真三七進步空間可能不夠大而決定大改革……
真係廢話一大堆。
等同之前佢地話咩唔想有黑科料武器,所以要刪除一大埋武器?
結果咪又係亂咁刪……連d樂器武器都無埋。原因咪又係因為「懶」囉!

所以暗榮、鈴木講既表面好好聽既野,真係聽完就算啦!
等佢地用行動證明,先好信啊!

此篇文章於 02-09-18 09:45 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 07:18 PM   #655
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: 權愛真 查看文章
坦白講,PS4版既真三七 (比PS3版明顯有優化)算係咁……
幀數平均都有30-45跳動左右。係有火攻個陣,就有明顯卡卡既感覺。(同PS3版一樣)

用呢隻垃圾八代去比較,我都嫌有d悔辱左七代。

由頭到尾都強調暗榮係眼高手低,明知自己無咁既技術,都要一下子大改革!
佢地根本就無呢個能力!
官方個邊係咁俾d「炎上」,話幀數真係低到個位數字……(笑左) 即係所謂幻燈片咁!
官方今日終於承認有咁既情況,並講之後會有優化更新。

事前佢地話咩穩定30Fps? 咪玩啦!
仲有,佢地事前亦話Pro版有60Fps? 完全都係講大話!

所以當初話咩真三七進步空間可能不夠大而決定大改革……
真係廢話一大堆。
等同之前佢地話咩唔想有黑科料武器,所以要刪除一大埋武器?
結果咪又係亂咁刪……連d樂器武器都無埋。原因咪又係因為「懶」囉!

所以暗榮、鈴木講既表面好好聽既野,真係聽完就算啦!
等佢地用行動證明,先好信啊!
刪減武器系統應該係為左$$$,SEASON PASS

追加武器パック:1,200円+税

說明到講明係追加武器動作系統,唔係特典送個D得個樣
所以闇榮今次都真係幾PK下
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 08:30 PM   #656
1pi

註冊日期: Aug 2013
啲特典好正,可惜隻遊戲唔好玩

1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 08:38 PM   #657
1pi

註冊日期: Aug 2013
睇完大部份的PV,早已知道根本未完成,要趕deadline夾硬推出

《真‧三國無雙 8》製作人鈴木亮浩透露將透過後續更新改善流暢度不足問題
https://gnn.gamer.com.tw/1/159061.html
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 09:09 PM   #658
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: 1pi 查看文章
啲特典好正,可惜隻遊戲唔好玩

撇開隻本體今次個treasure box既野我覺得係近兩代最好
上兩代又電子相架又一舊水晶,真係幾有愛都買唔落,買左都冇位放
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 12:52 AM   #659
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
其實暗榮只要整到人物武器加多幾個,地形關卡設計得巧妙複雜D(唔係大)
畫面再整好D.其實已經好夠,就好似足球GAME咁年年出年年有人買
依家個改革完全走錯方向
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:03 AM   #660
權愛真

引用:
作者: Akira 明 查看文章
其實暗榮只要整到人物武器加多幾個,地形關卡設計得巧妙複雜D(唔係大)
畫面再整好D.其實已經好夠,就好似足球GAME咁年年出年年有人買
依家個改革完全走錯方向
同意。
之前我都話有改變係好,但經歷過五代既吸訓,都唔識學精……
今次仲要黎個大改革……。
重點係,遊戲個重心方向錯左!
以佢地既技術所限,心水清既玩家都會預計到,佢地整到個地圖咁大,真係無可能整到係有足夠既內涵。
得個大字,地形唔夠複雜亦唔夠細緻。(講到地形既話,真三五既地形係整得最好,個高底很不錯。)
依家更加搞到一向備受批評既幀數不穩問題,更加放大。(唔好期望之後既優化更新可以有幾大改善…)
明明有個打好哂根基既真三七…。

補充:
我岩岩都見到巴哈真三區個版主,真係死狗…
開個俾大家任鬧既帖出黎平息大家既怨氣。
補充多少少,A9vg個真三區,仲多d白痴不斷開洗白帖……
真係好恐怖!

此篇文章於 02-10-18 01:24 AM 被 權愛真 編輯。
舊 02-10-18, 01:13 AM   #661
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: lkw2005 查看文章
真三4 Special當年出左係XB360同PC平台,唔知個版權仲係咪M$度,想係罪大平台玩返高清既4代應該無咩可能
我自己都好想玩返4, 隻碟就仲係度,可惜部360已經送左比人
引用:
作者: wing 查看文章
香港行機玩唔到日版
當年一個超級大整古, 玩死好多鋪頭
自己印象中無玩4代猛醬(因為唔知有,可能當時忙其他野無留意)

自己只係經歷PS2的1、2+猛、直跳4代(玩"洗不同武器天下奇材")、5 Special(特登搵PS2版玩睇吓咩料)
PS3的有6+猛(完成6先另買猛)同7+猛(合輯)

360版的完全沒碰…

看來現在不碰8代比較好?

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 02-10-18 01:22 AM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 02:15 AM   #662
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
補充:
真係好恐怖!
暗榮你用錢認真做好隻game好過啦
搞埋d咁既野

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 05:23 AM   #663
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
https://twitter.com/s_sangokumusou/s...89927028883456

其實係咪真係有必要出隻BETA等買家試呢...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 11:32 AM   #664
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
引用:
同意。
之前我都話有改變係好,但經歷過五代既吸訓,都唔識學精……
今次仲要黎個大改革……。
重點係,遊戲個重心方向錯左!
以佢地既技術所限,心水清既玩家都會預計到,佢地整到個地圖咁大,真係無可能整到係有足夠既內涵。
得個大字,地形唔夠複雜亦唔夠細緻。(講到地形既話,真三五既地形係整得最好,個高底很不錯。)
依家更加搞到一向備受批評既幀數不穩問題,更加放大。(唔好期望之後既優化更新可以有幾大改善…)
明明有個打好哂根基既真三七…。

補充:
真係好恐怖!

你都幾搞笑,人地有唔同意見就係白痴?洗白?打手?
根本呢個系列就改唔改革都大把人有意見架啦,以前6,7出嗰時一樣有人覺得點解無雙仲可以出落去?食老本食到幾時?
今次絕對係眼高手低,我認為係失敗嘅,但並唔代表我想玩返7代嗰種模式
喺巴哈比人排擠,走去第到見人有其他意見唔撐你就話嗰度多打手洗白,自我中心成咁,一定要個個同你諗法一樣?
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 11:36 AM   #665
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
嘛....要新年前出貨.....味比住個beta版你去玩
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 11:55 AM   #666
yorkyork

註冊日期: May 2010
巴哈多左篇抱怨文,
估計過一排篇野就會變左去隱板+鎖等普通人見唔到,
巴哈版主經常用既手法
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 12:51 PM   #667
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
塔東鐵聽到有哥哥仔比正評,好有三國Feel,好玩過Monhun
呢個世界好大,有人欣賞嘅人一定會有,呢個就喺無雙出到8嘅原因,

雖然今次無買黎玩,不過Youtube 都喺比佢洗版
你話佢好差,好在乎你點睇,
無雙呢類割草遊戲可以喺十幾年前興起,絕對喺有一班支持者先會
我覺得暗榮夠薑食老本食到執笠架,佢唔轉做Open world 都緊有死忠嘅

個人玩得最開心喺GBA版,每個國家得四個武將,畫面簡單
不過好知道自己做緊乜,打機打得耐,越出越複雜,喺咪一件好事先?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:03 PM   #668
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
執兩執就可以升到frame rate?
咁點解一開始唔做?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:32 PM   #669
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
HK PSN FB

https://m.facebook.com/story.php?sto...57911314231532

身臨體驗歷史洪流,享受開放世界一騎當千之爽快感!
全新PS4《真・三國無雙8》(中文版) 今日隆重登場:http://bit.ly/2GUAC9H [附早買特典]

==============================
������記得Follow埋我哋IG『@PlayStationHK』:instagram.com/playstationhk

FB 香港 FANS 鬧到超炎上 ……

今次光榮會變成點呢! 今次暗榮玩出火 / X 街了

https://m.facebook.com/story.php?sto...57911314231532
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/674/1674418/

『真・三國無双8』の全武将の無双乱舞を収めた映像をお届け。まずは魏と呉の2国から!

コーエーテクモゲームスから、2月8日に発売されるPS4用ソフト『真・三國無双8』。無数の敵を一気に倒す爽快さは本作の魅力の1つ。

http://dengekionline.com/elem/000/001/675/1675229/

『真・三國無双8』の全武将の無双乱舞を収めた映像第二弾! 蜀編、晋編、他編をお届け

コーエーテクモゲームスから、2月8日に発売されるPS4用ソフト『真・三國無双8』。一騎当千の気持ちよさを体現した無双乱舞は、本作の大きな魅力です。

官方 : http://www.gamecity.com.tw/smusou8/?lang=tw
再度引用 , 本人已買了感受下 OW , 本人用 PS4PRO
希望我可以嘗試爆機了,及享受新概念 真三國無雙 8
( 感覺最近日廠真的不斷嘗試 CAPCOM BIO7 , K廠 MGS ,
, 光榮 仁王 , 就算強勢 FFXV 都夠膽大改玩法 )

@@轉貼FB 有人留言 :
大家係咪覺得用p4 slim 玩無雙8 D畫面好窒呢
只要將畫面輸出下調到720p就會改善啦
#頂住先
#等官方更新解決 @@
大家可以自行試試

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 02-10-18 01:37 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:52 PM   #670
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
執兩執就可以升到frame rate?
咁點解一開始唔做?
由手機版發出
9成係轉720p或者刪v sync之類最簡單做法。

舊 02-10-18, 02:09 PM   #671
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
amazon jp負皮開始多
等睇大跌價

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 05:01 PM   #672
權愛真

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
等睇大跌價
日本個邊,有好多玩家都只給一星。(有個網站,之前睇過係高達33%玩家俾一星。)

各地方都出現大量二手貨,所以應該唔使幾耐。

係其他討論區有d玩家仲抵死到話:「今次八代搞到咁樣,唔知會唔會幫助到真三七銷量呢?」

引用:
暗榮你用錢認真做好隻game好過啦
搞埋d咁既野
暗榮同鈴木最鍾意就係見到好似上面個位打手咁。(已黑名單)
仲要係度賊喊捉賊先好笑。無人理佢,真可憐。

真三八呢場「好戲」仲未完。

此篇文章於 02-10-18 05:08 PM 被 權愛真 編輯。
舊 02-10-18, 05:18 PM   #673
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
等睇大跌價
咪又入落福袋
其實集集都係咁
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 06:54 PM   #674
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
D fd 好期待,9折code都悭返

舊 02-10-18, 10:52 PM   #675
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
引用:
日本個邊,有好多玩家都只給一星。(有個網站,之前睇過係高達33%玩家俾一星。)

各地方都出現大量二手貨,所以應該唔使幾耐。

係其他討論區有d玩家仲抵死到話:「今次八代搞到咁樣,唔知會唔會幫助到真三七銷量呢?」

暗榮同鈴木最鍾意就係見到好似上面個位打手咁。(已黑名單)
仲要係度賊喊捉賊先好笑。無人理佢,真可憐。

真三八呢場「好戲」仲未完。

慳啲啦你,買又冇買,呢到去嗰到去,見到有人持相反意見就話人打手
賊喊捉賊你知唔知咩意思?同你諗法唔同就係賊?白痴到呢個地步...
周圍睇下有冇人比劣評,有就攞上嚟開心Share,有人比好評就猛話人打手洗白,夠薑你咪開post聲討人囉,係呀,呢到最多人理你呀,慢慢圍爐啦
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 02:53 AM

手機版 | APP版