Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
電視遊戲討論版>スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中
Tano 11:53 PM 11-29-18
作者: 鐵之侍:
很期待兩作的互動,風格都有點相像之處
GXS故事簡單好多

Cowboy bebop當年係美國唔少人追看
可惜接近同期播緊又播龍珠同Z
變相興比較短時間

OP風格BIG O反而似Cowboy
Z之後重有冇可能再入
風間鈴木仁 01:28 AM 12-03-18
https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1155024.html

有翻譯,有圖睇。

機動武闘伝Gガンダム

作品名(味方)   :機動武闘伝Gガンダム
機体名(味方)   :ゴッドガンダム
パイロット名(味方):ドモン・カッシュ
武器名(味方)   :格闘

作品名(敵)    :機動武闘伝Gガンダム
機体名(敵)    :デスアーミー

トップをねらえ!
GN00508771 08:21 PM 12-03-18
本日12/3(月)に開催されました「PlayStation Awards 2018」にて、『スーパーロボット大戦V』がGold Prizeを受賞いたしました!
風間鈴木仁 08:56 PM 12-03-18
https://asia.playstation.com/cht-hk/...81203-psaward/

「PlayStation®Awards 2018」獲獎遊戲 及PlayStation™Store優惠活動公佈

【香港‧2018年12月3日】Sony Interactive Entertainment (SIE) 於12月3日(一)的「PlayStation®Awards 2018」(PS Awards)頒獎典禮上,向本年度亞洲及日本地區最暢銷的多款PlayStation®遊戲頒發獎項。

自PlayStation® 主機於1994年推出開始,PS Awards每年均會舉辦,今年已經是第24屆。今年共有24款PlayStation®4(PS4®)及PlayStation®Vita(PS Vita)遊戲獲頒共34個獎項,藉以表揚所有參與創作這些精彩遊戲的製作人員。

「PlayStation®Awards 2018」得獎遊戲

金賞

於亞洲及日本地區*1累積出貨量及下載量合計超過50萬套的遊戲。

遊戲名稱

遊戲平台

發行商*2

超級機器人大戰V

PS4® /

PS Vita

BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

原來都可以賣出 50萬 總銷售量。
aquarius 10:02 PM 12-03-18
V嘅陣容都玩得過㗎

X就真係0吸引..
fmptsrhk 10:59 PM 12-03-18
有成50萬!
咁成績算幾好??
(唔熟行情的路過)
風間鈴木仁 11:02 PM 12-03-18
作者: fmptsrhk:
有成50萬!
咁成績算幾好??
(唔熟行情的路過)
算係咁 , 日系 GAME 比較。
Lamsze 06:07 PM 12-04-18
V係故事好,又新加左d唔錯作品,資源重用其實有唔少人接受到,所以好賣d都合理

今年好似無新既機人動?
真!DC 06:18 PM 12-04-18
作者: Lamsze:
V係故事好,又新加左d唔錯作品,資源重用其實有唔少人接受到,所以好賣d都合理

今年好似無新既機人動?
Darling in the franxxx
河森都有套重機神潘朵拉(我冇睇,聽評價好差)

出年有魯魯修新作 龍之子套原創動都有機人

下次戰艦擔當加長谷川套maps啦, 美少女戰艦
或者lost universe都唔錯
由手機版發出
aquarius 06:29 PM 12-04-18
作者: 真!DC:

由手機版發出

機戰好似未入過龍之子嘅機械人(真係諗唔起..)
就算太陽之牙都無出過(只係喺另一套PS出過嘅另一品牌嘅機戰就有..)
強化人間ですの~★ 07:11 PM 12-04-18
作者: aquarius:
機戰好似未入過龍之子嘅機械人(真係諗唔起..)
就算太陽之牙都無出過(只係喺另一套PS出過嘅另一品牌嘅機戰就有..)
宇宙騎士囉
其實MACROSS都算係
HM 07:23 PM 12-04-18
作者: 強化人間ですの~★:
宇宙騎士囉
其實MACROSS都算係
宇宙騎士當年好似版權係笨大有份
笨大幫佢入的
而家好似已經唔關笨大事
由手機版發出
iu fu pig 07:37 PM 12-04-18
作者: 真!DC:

下次戰艦擔當加長谷川套maps啦, 美少女戰艦
或者lost universe都唔錯
由手機版發出
重機神我覺得近年黎講算可以
不過河森味真係好重,
但喺佢將量子力學放落去又好夾
由手機版發出
GN00508771 08:50 PM 12-04-18
作者: fmptsrhk:
有成50萬!
咁成績算幾好??
(唔熟行情的路過)
成個亞洲加埋先過50萬 其實都係有隱憂⋯

————————-

只係著眼左係西布頓上

唔記得左麥煎加無限既地獄博士係石塚運昇配⋯⋯⋯
HM 08:55 PM 12-04-18
作者: GN00508771:
成個亞洲加埋先過50萬 其實都係有隱憂⋯

————————-

只係著眼左係西布頓上

唔記得左麥煎加無限既地獄博士係石塚運昇配⋯⋯⋯
一開始正正就係日本本土市場萎縮先會考慮出中文版
係估唔到中文版條數原來靚到咁
由手機版發出
GN00508771 08:56 PM 12-04-18
作者: HM:
一開始正正就係日本本土市場萎縮先會考慮出中文版
係估唔到中文版條數原來靚到咁
由手機版發出
呢點都岩既

另外亞洲唔只得中文吧
最少仲有韓文版
enishi 09:23 PM 12-04-18
呢點都岩既

另外亞洲唔只得中文吧
最少仲有韓文版
仲有英文版, 雖然市場唔大, 但係都幫補到唔少
怪盜小G 09:33 PM 12-04-18
國家機械人對戰其實我想睇G巾對機神大戰
iu fu pig 09:36 PM 12-04-18
作者: 怪盜小G:
我都唔明點解機神大戰咁耐都唔入
太耐都唔喺好記得個故事,淨喺記得好灰機
由手機版發出
怪盜小G 09:39 PM 12-04-18
或者剩係記得栗林

不過新作唔想見到最新果套砌字創聖我唔識欣賞
HM 09:53 PM 12-04-18
呢點都岩既

另外亞洲唔只得中文吧
最少仲有韓文版
其實索尼捉字蚤
所謂50万係指生産出荷+下載
出荷同實際銷量又唔同的

雖然唔知實際消化率幾多
不過我隨便亂估,當打個8折計40万
而日版PS4+PSV初動有18万,當埋單20-25万
即係中韓版加埋估計有成15-20万
你可以當日本同日本以外既亞洲玩家
比例約1:1
真係一個不容忽視既消費市場黎

不過壞處就係推海外版的話
會面對好多日本國內唔會面對,但出到國就係麻煩既海外版權問題
變相令一堆作品出場有難度(但我仍然好歡迎Macross滾蛋的)
iu fu pig 10:31 PM 12-04-18
或者剩係記得栗林

不過新作唔想見到最新果套砌字創聖我唔識欣賞
創聖系列粉絲都唔喺好欣賞砌字創聖
最記得灰毛呢個可憐敵役角色

其實河森另一套愚者信長都唔錯,
機設可以嘅,雖然故事唔喺個個接受
由手機版發出
Tano 10:44 PM 12-04-18
作者: HM:
宇宙騎士當年好似版權係笨大有份
笨大幫佢入的
而家好似已經唔關笨大事
由手機版發出
W語音版其實可能重好賣
真!DC 10:51 PM 12-04-18
Macross f加到夠皮了
Delta就唔加都冇所謂

w我當年冇爆到
太易玩唔改造都無雙加上音效太差玩到後半部開頭玩唔落去
如果語音重製有興趣
由手機版發出
Tano 11:01 PM 12-04-18
我想要レッドバロン (1994版)多好多

連埋手提機計從來冇入過簡直奇怪
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面