Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-18-12, 04:08 PM   #626
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
TOKYO AIRPORT 講到深田恭子好神..
天氣..汽流,岩岩學識就掌握到..
D前輩級仲要比佢渣主意,搵人地條命博...
+1,有無咁快就正式上場,起碼都訓練一排先喇

引用:
作者: ayato 查看文章
非常認同
TOKYO AIRPORT 話咩破左日9收視,我仲走去睇

最尾果度全場佢最細但聽佢下決定果下我O左

日版無間睇左,都OK,不過港版太經典無得比GA LA

不過深田恭子算有突破,佢出道以來都係做D驕俏既角色
尼次要演一D好正經既角色暫時都唔太差

日版無間我都睇左,睇左港版既去睇,香川做劉華有D難接受到
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 05:08 PM   #627
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
香川一開始VS銀行大盜好型GA
但係得果幕LAW
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 06:47 PM   #628
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: okabe 查看文章
+1,有無咁快就正式上場,起碼都訓練一排先喇

日版無間我都睇左,睇左港版既去睇,香川做劉華有D難接受到
小日向文世做曾志偉飾演既琛哥

做日版黃sir

伊藤淳史做傻強~

10月27日做香港電影版下半部

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 11:59 PM   #629
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
下半部應該由香川做主角...
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 01:49 AM   #630
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
全力少女第2回,輕輕鬆鬆又一回,都OK
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 07:57 AM   #631
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
請問PRICELESS係咪仲未做?

舊 10-20-12, 10:12 AM   #632
okabe

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
請問PRICELESS係咪仲未做?
22號下星期
月9
舊 10-20-12, 11:47 AM   #633
J.kidd
Game Master

XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
TOKYO AIRPORT 講到深田恭子好神..
天氣..汽流,岩岩學識就掌握到..
D前輩級仲要比佢渣主意,搵人地條命博...
日劇既慣例
我又唔信班舊人依D 野唔識呀

同埋人命悠關, 邊會睇住個新仔亂咁黎
搞到我驚搭飛機添
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 11:52 AM   #634
J.kidd
Game Master

XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: Janus 查看文章
未看過《私が恋愛できない理由》
但看了《結婚しない》第一話
覺得故事寫得還不錯
天海佑希+玉木宏+菅野美穂這個組合也有些看頭
下星期會繼續看第二話
我反而有D 失望
菅野只係做傻大姐角色, 依個角色求其搵個靚既做都得啦
好浪費佢

天海做依類角色又係做左幾十次
而剩女依個話題又係無爆點

睇左一集真係無咩特別, 浪費左依個黃金陣容
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 02:38 PM   #635
okabe

引用:
作者: J.kidd 查看文章
我反而有D 失望
菅野只係做傻大姐角色, 依個角色求其搵個靚既做都得啦
好浪費佢

天海做依類角色又係做左幾十次
而剩女依個話題又係無爆點

睇左一集真係無咩特別, 浪費左依個黃金陣容
同感
睇左2集,話題真係暫時唔覺有咪爆點

另外睇左果套5人研修醫
只覺得尼套係CODEBLUE既抄作
不過係無左架直昇機既普通醫療劇

此篇文章於 10-20-12 04:46 PM 被 okabe 編輯。
舊 10-20-12, 05:14 PM   #636
綾小路雷太

我覺得《高校入試》唔錯!

舊 10-20-12, 10:50 PM   #637
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
我覺得《高校入試》唔錯!
我係因為長澤まさみ先選擇睇。
隔左一大段時間先可以睇返少少日劇,我前排先有時間睇完堺雅人既《Legal High》,剛剛先開始睇木村既《南極大陸》,原來真係幾好睇,同埋樺太犬好正!
好彩上一季無咩特別啱睇,否則有排追。
今季除左《高校入試》外,應該會睇《Tokyo Airport》、《Going My Home》同埋《東京全力少女》。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 10:52 PM   #638
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
無人睇勇者第2輯?
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 11:02 PM   #639
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
無人睇勇者第2輯?
我有, 不過schedule好full唔得閒回覆
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 12:10 AM   #640
okabe

引用:
無人睇勇者第2輯?
前一頁外星人咪出過POST睇左
我都有睇,開場GJ
舊 10-21-12, 01:07 AM   #641
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
日版無間之前好似講過頭半做偉仔視點,
下半做劉華視點,跟住再接ending吧?

上半part都明顯睇偉仔果邊多...
雖然d劇情都跟到好足,不過都係冇得同hk ver比
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 01:55 PM   #642
綾小路雷太

引用:
作者: Vincent_XIII 查看文章
日版無間之前好似講過頭半做偉仔視點,
下半做劉華視點,跟住再接ending吧?

上半part都明顯睇偉仔果邊多...
雖然d劇情都跟到好足,不過都係冇得同hk ver比
我想睇T.T

另外,想問下"GOING MY HOME"係咪炒左粉CUT左?定係咁岩暫停一週?

舊 10-21-12, 03:00 PM   #643
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
無人睇勇者第2輯?
第二集都好好笑公主

舊 10-21-12, 03:16 PM   #644
okabe

引用:
我想睇T.T

另外,想問下"GOING MY HOME"係咪炒左粉CUT左?定係咁岩暫停一週?
點會出一集就CUT
暫停一週,所以第1集先播左2小時
舊 10-23-12, 09:41 AM   #645
steve

PRICELESS 第1回 16.9%,木村吸引力真係不及當年...
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 10:02 AM   #646
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: steve 查看文章
PRICELESS 第1回 16.9%,木村吸引力真係不及當年...
由mr brain開始連續中招三次
木村大叔大概連睇佢演技D觀眾都流失埋

入試第三回 始終都係好平舖直敍
希望下一回可以有返D爆位

不結婚 比起不戀愛呢套偶像劇寫實風重好多
至少唔係配角們個個都俊男美女咁
菅野個角色成三十五歲 仲係主役
要搵個年齡相近又咩到飛的 無乜選擇
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 04:26 PM   #647
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
香取慎吾新劇成績平平 文章日期:2012年10月23日
【明報專訊】香取慎吾與師弟山下智久合演TBS電視台新劇Monsters前晚首播,收視13.8%,成績一般,該劇之前大搞噱頭宣傳,包括在SMAP演唱會唱主題曲,卻落得如此成績,令人失望。另外,香取慎吾的SMAP隊友木村拓哉主演富士台月九劇Priceless昨晚首播,反應令人期待。早前有傳木村非常欣賞AKB48成員小陽菜,更欽點她合演新劇,昨天Priceless劇組宣布小將加盟,在下月5日播放的第3集出場,飾演街頭藝人。另外,「木村嫂」工藤靜香近日頻頻亮相電視節目,宣傳闊別4年的新歌《你給我的東西》及年底的演出,但年僅42歲的她卻被觀眾大彈容顏衰老,皺紋盡現。
Monsters我覺得幾好睇喎、又好笑!
山P這個新米給前輩大口仔由頭玩到尾!

引用:
身為木村的死硬粉絲,套劇就算點雷都會支持佢!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 04:44 PM   #648
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
但我覺得個題材好好wor, 合晒現實.........

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 04:48 PM   #649
okabe

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
Monsters我覺得幾好睇喎、又好笑!
山P這個新米給前輩大口仔由頭玩到尾!
Monsters都睇左,一般刑事推理劇
笑點,有趣既地方又唔係多,個人只覺得平平
不過收視一般聽聞可能同果段時段播緊一場棒球賽有關
舊 10-24-12, 12:57 AM   #650
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: JMi 查看文章
由mr brain開始連續中招三次
木村大叔大概連睇佢演技D觀眾都流失埋

入試第三回 始終都係好平舖直敍
希望下一回可以有返D爆位

不結婚 比起不戀愛呢套偶像劇寫實風重好多
至少唔係配角們個個都俊男美女咁
菅野個角色成三十五歲 仲係主役
要搵個年齡相近又咩到飛的 無乜選擇

MONSTER 一般, 山下既演技都係咁, 香取既角色反而有個人特式
Priceless 未睇, 但木村劇都估到大約係點

今季最有追看性反而真係 結婚しない
一口氣追左2集, 好想快D睇下集

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
I ♥ 屯門 (我真係好撚鐘意屯門) Squall-Lucifer ~清談館~ 850 08-10-23 07:22 AM
[WiiU] ゼルダの伝説 トワイライトプリンセス HD | 日美版已售 enishi 電視遊戲討論版 65 03-19-16 02:22 AM
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
NBA SEASON 2017/18 直播時間表 (updated: 11 Mar 22:45) 魚伕 體育版 10 12-25-11 06:41 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM

現在的時間是 06:05 PM

手機版 | APP版