Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-18, 11:52 AM   #3426
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
奧丁你未打到佢6成血之前點攻?每turn淨係出1次雙十幾hit技打?1打佢太多次就俾佢反到傻,我試過1開波儲t blade第2turn兩雙打到佢57廿血之後俾佢反到死晒咁濟

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 06:04 PM   #3427
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: ShinDou 查看文章
奧丁你未打到佢6成血之前點攻?每turn淨係出1次雙十幾hit技打?1打佢太多次就俾佢反到傻,我試過1開波儲t blade第2turn兩雙打到佢57廿血之後俾佢反到死晒咁濟

我係用百回同佢硬頂, 係要防佢魔攻個幾下煩啲之外...前提係7星左隻盾先啦唔7星擋咩都死

媽媽大人中晒2隻...焗7星

舊 03-20-18, 06:37 PM   #3428
ShinDou

我冇百閃呀,都唔打算食個光耀出黎,除非中多隻王子睇下7星有冇用先諗食唔食,始終覺得百閃遲早多數冇用

中左2隻太母﹖你好似抽乜都中咁既﹖其實有冇邊隻係想抽抽唔中﹖

而家鬥雞D人好似1開波已經爆石狂打﹖我已經勤清珠贏晒都排萬幾,見到第1果條友成廿幾萬分 @@ 用咁多石換D獎品值咩﹖

嘩隻3星鳳凰咩事﹖超分析>白LIN全BUFF>雙難D W風劍第1TURN秒左佢成條1億血 @@ 我果隻裝左3個BIRD KILLER,千6攻,D人仲講到好似好難咁既﹖好似仲係算最近先出既3星召黎,點解易過以前果D咁多﹖要打多次慢慢打儲冰召 XD

打多次5TURN秒左,不過冇出奶出左羅LYDIA儲召冇谷HP爭D死,其實我有ECHO唔知點解淨係諗住羅LYDIA XD

3星冰狼同鳳凰1樣雙火劍1TURN秒左 @@ 好似仲少好多血,又要再慢慢打儲召

岩岩夠5千抽保底防POOL,中王之盾同判官 @@ 2隻都上到7星,原來判官都有100%挑同DAM CUT仲有全體擋喎,唔怪得話好多隻7星盾都有用啦,升黎玩下先

開錯左個晶石間,要聽日先可以開經驗間升人,升完先再試3星奧丁

升左次RANK而家鬥雞30幾連勝8774分排7480位 @@

3星水龍召堅難喎,全體物招同魔招都識,出擋魔打好易俾佢全體物屈死,我又冇勁BUFF人,真係要換軍師/太母了

睇清楚太母要LB先有170%BUFF,平時得130% BUFF,正常用應該軍師勁好多,軍師平時都有150%BUFF,DAM CUT原來2隻都有40%

睇下個活動抽唔抽得到太母,抽唔到完左就換軍師了,抽到就用住太母試下先

想當年要磨幾個鐘既機神

而家用難D同GP隻土槍土CHAIN,兩TURN秒左本體,之後兩隻手都係1TURN秒左 XD

雄巨角而家打超易,4TURN COMPLETE晒 XD

以為巨人都係好易打,是但搭左隻錫生FD,打左幾TURN佢得番36%血,俾佢1野全體6萬幾物理咁扑 @@ 我用左主角全體擋魔,應該用判官全體擋物,谷防精黎頂每TURN1次隕石先岩﹖

此篇文章於 03-20-18 11:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-21-18, 01:42 AM   #3429
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

隊伍...

我就係用呢隊去打3星水蛇搭FDヒョウ(巴哈雷大劍)...

バッシュ主力防水冰屬魔法,ロレーヌ 做全50%DEBUFF + 軍師BUFF就物理全部硬食...

等夠齊LB就アヤカ出デスペガ+軍師出士魂勇躍の陣+一炮過開晒所有LB硬爆...

但我都打唔死佢,淨20%血...

之後就等佢出晒技之後就アヤカ出W白魔法既デスペガ消除晒敵我雙方狀態<-重點!!!

之後必須先出以下2招先

軍師 - 魂魄充溢
ロレーヌ - 将帥の檄声

最後雙ヒョウ - Wブレイド -> ファントムブレイド+ブレイドスレイブ 一定埋單...

正常打...我堅打唔到...

舊 03-21-18, 07:05 AM   #3430
ShinDou

即係1定要有軍師先打到

舊 03-21-18, 08:09 AM   #3431
ShinDou

Lv111打經驗間覺醒唔慢喎,1場都差唔多半條

舊 03-21-18, 11:08 AM   #3432
ShinDou

爆左百幾支水上埋120,都唔算慢,119都係打8場就120,1場4wave4次全斬就得,係要手動煩d,唔急升既可以等仙人掌既,今晚再繼續清降臨先

舊 03-21-18, 07:21 PM   #3433
ShinDou

岩岩雙電光劍T BLADE第2TURN就打到巨人53%血,之後果TURN加埋主角LB同判官絕招秒埋,好爽 XD

原來佢招隕石根本扣好少可以唔出人擋魔都得,不過未儲到召,打多次出條友儲召先
舊 03-21-18, 07:32 PM   #3434
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
岩岩雙電光劍T BLADE第2TURN就打到巨人53%血,之後果TURN加埋主角LB同判官絕招秒埋,好爽 XD

原來佢招隕石根本扣好少可以唔出人擋魔都得,不過未儲到召,打多次出條友儲召先
鐵巨人招Meteor 唔係魔法黎...

舊 03-21-18, 08:11 PM   #3435
ShinDou

唔怪得扣得幾百咁少 @@

而家煩緊點打冰火炸彈,原來我冇7星人同時識冰火招,冇老豆冇主角FD冇狗冇洋蔥,6星得隻4星START既魔法女戰士 @@ 要用果隻

完全唔識打OMEGA @@

我自己5隻火耐100但FD1定冇,第1TURN又要救佢,自己隻電光劍儲完T BLADE又要等FD第2TURN儲,第3TURN先可以正式打佢,但第2TURN我果隻中左混亂係度斬我隻判官,而家先記得除左件衫谷火耐冇晒D耐性 =.= 判官又俾佢STOP左,主角又要第3TURN開魔法擋,第4TURN又必定吹走1隻﹖

此篇文章於 03-21-18 09:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-21-18, 09:32 PM   #3436
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
唔怪得扣得幾百咁少 @@

而家煩緊點打冰火炸彈,原來我冇7星人同時識冰火招,冇老豆冇主角FD冇狗冇洋蔥,6星得隻4星START既魔法女戰士 @@ 要用果隻

完全唔識打OMEGA @@

我自己5隻火耐100但FD1定冇,第1TURN又要救佢,自己隻電光劍儲完T BLADE又要等FD第2TURN儲,第3TURN先可以正式打佢,但第2TURN我果隻中左混亂係度斬我隻判官,而家先記得除左件衫谷火耐冇晒D耐性 =.= 判官又俾佢STOP左,主角又要第3TURN開魔法擋,第4TURN又必定吹走1隻﹖
【4・9ターン目に使用】サークル - 味方1体を戦闘から除外

【3・6・13ターン目に使用】はどうほう - 全体/魔法

舊 03-21-18, 09:36 PM   #3437
ShinDou

我知,我都有睇ALTEMA黎打,問題係第1TURN CHAIN唔到R痕,第3TURN先正式打到1次 應該,佢第3TURN出果招全體魔主角都俾佢秒既
舊 03-21-18, 09:38 PM   #3438
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
我知,我都有睇ALTEMA黎打,問題係第1TURN CHAIN唔到R痕,第3TURN先正式打到1次 應該,佢第3TURN出果招全體魔主角都俾佢秒既
正常...話晒OMEGA嘛...

我就唔夠火防裝唔去打住...

舊 03-21-18, 09:52 PM   #3439
ShinDou

我有5隻火,但果招野唔係火黎頂唔到

岩岩搭你隻女法師過左冰火炸彈,不過原來我冇人識出水魔法,殺剩隻雷炸彈,好彩隻主角裝緊水召有招最低級水魔法,要打佢自爆先過到 @@ 召又儲唔到LB又冇,唔理了過左就算

臭息好似好難咁,唔試了

公仔冇勁魔人WAVE1打唔到,千3魔RINOA搭隻千6魔冰女法師龍卷CHAIN都係打得1半血,又冇全體開場勁DEBUFF,技師全體得60%,BUFF就已經用左淫遊詩人魔想加左140%,不過BUFF加完同冇加冇乜分別

聽日再試埋其他12武具先

此篇文章於 03-21-18 10:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-21-18, 11:23 PM   #3440
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
我有5隻火,但果招野唔係火黎頂唔到

岩岩搭你隻女法師過左冰火炸彈,不過原來我冇人識出水魔法,殺剩隻雷炸彈,好彩隻主角裝緊水召有招最低級水魔法,要打佢自爆先過到 @@ 召又儲唔到LB又冇,唔理了過左就算

臭息好似好難咁,唔試了

大爆發祭...為何唔帶蔥騎......????

舊 03-21-18, 11:25 PM   #3441
ShinDou

我冇洋蔥,而且洋蔥打唔到冰,我得隻女魔法劍士打晒冰火但超廢
舊 03-21-18, 11:44 PM   #3442
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
我冇洋蔥,而且洋蔥打唔到冰,我得隻女魔法劍士打晒冰火但超廢
蔥騎目的唔係打冰,打水屬嘛...

大爆發祭其實有齊火水冰屬就已經OK...

舊 03-21-18, 11:46 PM   #3443
ShinDou

冇你隻冰女法師我應該秒唔到隻火炸彈 XD 我果隻得6百幾物魔,就咁得隻洋蔥應該秒唔到冰火是但1隻
舊 03-22-18, 07:21 AM   #3444
ShinDou

鬥雞50幾連勝俾雙7星冰女白lin磨左7turn屈死左,原本殺剩白lin同絢香,淨係吸左絢香mp,之後果turn禁錯repeat冇吸白lin mp,原來電腦係識用全體復活,之後秒唔切俾佢反左1半血之後再到佢郁秒左

舊 03-22-18, 08:18 PM   #3445
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
鬥技場好激烈....爆左7000石打到15萬分都仲入唔到頭500名...

舊 03-22-18, 08:54 PM   #3446
ShinDou

點解咁多人狂爆石衝﹖佢派果D莫古碎片唔係只係5%咋咩﹖仲要係RANDOM冇得任揀﹖
舊 03-22-18, 09:14 PM   #3447
ShinDou

而家棺材好易打,幾TURN過左,不過最尾果下LB原來出錯時間要再打過 @@ 打手又唔記得耐麻俾佢麻左

而家覺得NYX打12武具都有用,臨贏先換出黎補全體LB再LB CHAIN秒 XD

乜佐助原來咁低防﹖第1TURN1隻難D都打到佢49%血變身,第2TURN出埋電光劍兩隻就咁秒左佢 @@ 又要再出羅LYDIA儲召出2次召拎埋隻莫古 @@

此篇文章於 03-22-18 09:59 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-23-18, 03:32 AM   #3448
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
點解咁多人狂爆石衝﹖佢派果D莫古碎片唔係只係5%咋咩﹖仲要係RANDOM冇得任揀﹖
你冇睇獎品?又5星飛又自選5星卷,TM都30%,40%,50%啦
不過重點應該係個獎牌唔同色,show off專用

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-18, 06:51 AM   #3449
ShinDou

頭十名先多喎,之後果d好似唔算多

舊 03-23-18, 07:10 AM   #3450
ShinDou

睇多次頭2千都多,但d人咁爆法點夠人衝?而家爆緊果d個個都幾十萬分,正常唔爆得幾萬分

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 01:11 PM

手機版 | APP版